
Jogurtin happamuudessa sitruunalla, valkosipulilla ja oreganolla marinoitu broileri toimii joka tilanteessa. Marinoinnille kannattaa antaa mahdollisimman paljon aikaa.
Kreikkalainen jogurttibroileri
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Sekoita isossa kulhossa jogurtti, öljy, sitruunan kuori ja mehu, valkosipuli, oregano, suola, paprikajauhe ja mustapippuri keskenään.
-
Upota broilerinfileet marinadiin. Peitä kulho kelmulla. Marinoi jääkaapissa yön yli.
-
Valmistele sitruunaperunat (resepti alla).
-
Nosta broilerinfileet marinadista ja pyyhkäise ne halutessasi kevyesti. Kaada loppu marinadi pois. Paista broilerit grillissä tai pannulla öljyssä kypsiksi, noin 8 minuuttia per puoli. Kun broilerin sisälämpötila on noin 70 astetta, se on kypsää.
-
Tarjoa sitruunaperunoiden kanssa.
Sitruunaperunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
-
Harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai leikkaa ne tarvittaessa tasakokoisiksi paloiksi. Laita perunat uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kuori sitruuna ja purista mehu. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Lisää mehu ja valkosipulit vuokaan.
-
Peitä vuoka foliolla. Paista uunissa 20 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 175 asteeseen. Poista folio. Lisää voi nokareina vuokaan ja jatka paistamista noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana. Kypsennysaika riippuu perunoiden koosta.
-
Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja tuoreilla yrteillä.