Lintukeitto onnistuu broilerista, mutta myös esimerkiksi fasaanista. Keitto saa reilusti makua, kun liha keitetään kypsäksi ja lientä lisätään pataan.
Persialainen lintukeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja leikkaa kaksi sipulia isoiksi lohkoiksi. Laita fasaani (tai broileri), sipulilohkot ja suola pataan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 30 minuuttia, kunnes liha irtoaa helposti luista ja vesi on osittain haihtunut.
-
Kuori ja hienonna loput sipulit. Kuori porkkanat ja perunat. Kuutioi ne pieniksi.
-
Siivilöi keitinliemi ja ota siitä 1½–2 dl talteen. (Heitä keitetyt sipulilohkot pois.) Irrota liha luista ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
-
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattipyree, kurkuma ja mantelijauhe tai vehnäjauhot. Kaada joukkoon talteen otettu liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää suola, kuutioidut lihat, porkkanat, perunat, ohra ja halutessasi spagetti sekä noin 1 l kiehuvan kuumaa vettä.
-
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
-
Purista joukkoon sitruunaa ja rouhi mustapippuria. Hienonna päälle lehtipersiljaa.