Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2155 reseptiä.
Linkitetty 558 keittokirjaan.
OHJE Natalia Tolmatsova KUVA Päivi Ristell

Nepalilaisravintoloiden suosikki syntyy myös lähikaupan aineksista, simppelisti valmistettuna ja vähällä tiskillä.

Mausteinen butter chicken vaatii kaveriksi ruokajuoman, joka kestää mausteita. Keskitäyteläinen islantilaisolut Einstök White Ale (3,69e/0,33 l), sopii ruuan makumaailmaan erinomaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo butter chicken

Ainekset

350
g
broilerin ohuita filee-leikkeitä
1+1
rkl
voita
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punaista chiliä
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
garam masalaa
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kuohukermaa
Lisäksi
riisiä tai naanleipää

Työvaiheet

  1. Jos tarjoat ruuan kanssa riisiä, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista fileet voissa pannussa kypsiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä pois pannusta ja kuutioi isoiksi paloiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pannussa muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, inkivääri, chili ja kuivat mausteet. Anna kiehua kasaan alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.
  4. Lisää kypsät broilerinpalat, kerma, kuumenna ja tarjoa riisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (7)

Vierailija

Tämä ei ole lähelläkään oikeaa ohjetta. Kastiketta keitetään maidossa / kermassa 5-7h jossa on pilkottuja tomaatteja.

Thai/Fin

Ensimmäistä kertaa on sanottava, että lähelle meni ei ihan nappiin, mutta hyvä suoritus reseptissä ei ole mitään vikaa suomalaiseen makuun vaikka hiukan puutteita on...vielä kerran..ensimmäisen kerran joudun antamaan hyväksytyn arvosanan täällä julkaistulle reseptille jonka olen lukenut.

Kulkija

Tällä ei ole kyllä kauhesti tekemistä Butter Chikenin kanssa.

Kanasta kannattaa käyttää paistia, sitä marinoidaan 10-14tuntia jugurtti/mausteet

Tomaattia ja sipulia tulee "kastikkeeseen" ja oikeasti mausteita joita tässä ei edes mainita.

Marinoinnin jälkeen tekemiseen menee noin 30-40. Kanaa ei hauduteta varsinkaan filettä tai rintaa josta tulee sitkeä.

Vierailija

Hieno ohje ja kuten otsikossa mainitaan "helppo". Hifistellä voi viikonloppuna jos haluaa tehdä "oikein", mutta tämä taipuu hienoksi arkiruoaksi. Kiitos!

Hampi

Hyvä ohje, tein vegeversiona.

Vierailija

Garam Masala lisätään aina ruuanlaiton loppuvaiheessa, sitä ei koskaan hauduteta ruuassa pitkään.

Tämän ohjeen sain jokaiselta ruuanlaittajalta, kokilta, emännältä ja kauppiaalta jonka kanssa puhuin ruuanlaitosta niinä vuosina kun asuin Intiassa ja Nepalissa.
 

Vierailija

Oikein mainio ja otsikon mukainen, helposti tehtävä ruoka. Koko perhe tykkäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1086 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornian kana-avokadomunakas

Ainekset

4
pekoniviipaletta
4
kananmunaa
(loraus
vettä)
tilkka
öljyä
150
g
valmista grillibroileria
½
avokado
1
pieni tomaatti
2
rkl
(valkosipuli)majoneesia
2
tl
sinappia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
  5. Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.

Kana-kasvispelti on aivan uskomattoman hyvää, sopivasti makeutta, suolaisuutta, tujaus chiliä ja hieman inkivääriä. Kanan saa maistumaan suorastaan täydelliseltä, kun sen aatelisoi valkosipulilla, sitruunalla ja pestolla. Raikas fetadippi on vastustamaton lisuke! Tämä terveellinen peltiruoka...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kana-kasvispelti ja fetadippi

Ainekset

6
kpl
porkkanoita
1
kpl
bataatti
2
kpl
palsternakkaa
2
kpl
punasipulia
10
g
inkivääriä
1
kpl
punainen (mieto) chili
3
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
sormisuolaa
3
kpl
lehtisellerin varsia
500
g
broilerin filettä
2
kpl
valkosipulin kynttä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
vihreää pestoa
fetadippi
150
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
hunajaa
ripaus
sormisuolaa
ripaus
mustapippuria
viimeistelyyn
basilikaa

Työvaiheet

Kuori ja pilko porkkanat, bataatti, palsternakka ja punasipuli.
Kuori inkivääri. Halkaise chili ja poista sen valkoiset osat ja siemenet.
Asettele ne pellille leivinpaperin päälle.
Raasta inkivääri ja pilko chili hienoksi silpuksi.

Mittaa kulhoon rypsiöljy ja hunaja.
Sekoita joukkoon inkivääri, chili ja sormisuola.
Ota marinadia talteen ruokalusikallinen toiseen kulhoon.
Pirskottele loppu marinadi (n. 5 rkl) kasvisten päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Pilko lehtisellerin varret tikuiksi. (Säästä lehdet koristeluun)
Sekoita lehtiselleritikkujen joukkoon loppu marinadi.
Ruskista broilerifileet (grilli)pannulla. Hienonna valkosipuli.
Purista kanan joukkoon sitruunan mehu ja lisää myös valkosipulimurska.

Pilko paistetut kanafileet n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Ota esipaistetut kasvikset uunista.
Nosta pellille kanat, lusikoi kanan päälle pestoa.
Asettele pellille myös lehtiselleritikut.
Paista vielä 15 minuuttia.

Paistumisen aikana valmista fetadippi.
Murskaa feta haarukalla.
Sekoita fetamurskan joukkoon jugurtti ja mausteet.

Viimeistele pelti basilikalla ja lehtisellerin lehdillä.
Nauti fetadipin kanssa.
Tämä on taatusti uusi lemppariruoka!

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, grilliruoan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle. Tässä resepti myös niille, jotka välttävät maitotuotteita...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

PS. Jos haluat löysempää pestoa, lisää oliiviöljyä ja sekoita.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)