
Nepalilaisravintoloiden suosikki syntyy myös lähikaupan aineksista, simppelisti valmistettuna ja vähällä tiskillä.
Mausteinen butter chicken vaatii kaveriksi ruokajuoman, joka kestää mausteita. Keskitäyteläinen islantilaisolut Einstök White Ale (3,69e/0,33 l), sopii ruuan makumaailmaan erinomaisesti.
Helppo butter chicken
Ainekset
Työvaiheet
- Jos tarjoat ruuan kanssa riisiä, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista fileet voissa pannussa kypsiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä pois pannusta ja kuutioi isoiksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pannussa muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, inkivääri, chili ja kuivat mausteet. Anna kiehua kasaan alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää kypsät broilerinpalat, kerma, kuumenna ja tarjoa riisin tai naanleivän kanssa.
Tämä ei ole lähelläkään oikeaa ohjetta. Kastiketta keitetään maidossa / kermassa 5-7h jossa on pilkottuja tomaatteja.
Ensimmäistä kertaa on sanottava, että lähelle meni ei ihan nappiin, mutta hyvä suoritus reseptissä ei ole mitään vikaa suomalaiseen makuun vaikka hiukan puutteita on...vielä kerran..ensimmäisen kerran joudun antamaan hyväksytyn arvosanan täällä julkaistulle reseptille jonka olen lukenut.
Tällä ei ole kyllä kauhesti tekemistä Butter Chikenin kanssa.
Kanasta kannattaa käyttää paistia, sitä marinoidaan 10-14tuntia jugurtti/mausteet
Tomaattia ja sipulia tulee "kastikkeeseen" ja oikeasti mausteita joita tässä ei edes mainita.
Marinoinnin jälkeen tekemiseen menee noin 30-40. Kanaa ei hauduteta varsinkaan filettä tai rintaa josta tulee sitkeä.
Hieno ohje ja kuten otsikossa mainitaan "helppo". Hifistellä voi viikonloppuna jos haluaa tehdä "oikein", mutta tämä taipuu hienoksi arkiruoaksi. Kiitos!
Hyvä ohje, tein vegeversiona.
Garam Masala lisätään aina ruuanlaiton loppuvaiheessa, sitä ei koskaan hauduteta ruuassa pitkään.
Tämän ohjeen sain jokaiselta ruuanlaittajalta, kokilta, emännältä ja kauppiaalta jonka kanssa puhuin ruuanlaitosta niinä vuosina kun asuin Intiassa ja Nepalissa.
Oikein mainio ja otsikon mukainen, helposti tehtävä ruoka. Koko perhe tykkäsi.