Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 167 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Pyöräytä lihapullat vähärasvaisesta broilerin jauhelihasta ja kypsennä ne tomaattikastikkeessa meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripullat

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
1
dl
maitorahkaa (0,3 %)
1/2
dl
korppujauhoja
1
sipuli
1
dl
silputtua lehtipersiljaa
1/2
chilipalko
1/2
rkl
raastetun sitruunan kuorta
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
Kastike
1
prk
(400/240 g) kirsikkatomaatteja
2
dl
vettä
1
tl
basilikaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhelihan joukkoon rahka ja korppujauho. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
  2. Silppua sipuli, persilja ja chili. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Sekoita kaikki ainekset broilerimassaan.
  3. Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pyöryköitä. Paista pyöryköitä pinnoitetulla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon purkillinen kirsikkatomaatteja, vesi, basilika ja suola.
  4. Hauduta pullia kastikkeessa noin 15 minuuttia. Tarjoa peruna-fenkolimuusin ja rahkatsatsikin kanssa.

Peruna-fenkolimuusi

Ainekset

800
g
jauhoista perunaa
200
g
fenkolia
1
dl
maitorahkaa (0,3 %)
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko perunat. Leikkaa fenkolista kuivat varret pois ja paloittele fenkoli pieniksi kuutioiksi. Keitä kasvikset kypsiksi.
  2. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella soseeksi. Lisää joukkoon rahka ja suola. Sekoita ainekset tasaiseksi muusiksi.

Rahkatsatsiki

Ainekset

250
g
maitorahkaa (0,3 %)
1/2
kurkku
1/2
ruukku
ruohosipulia
1
rkl
minttua silputtuna
1
valkosipulinkynsi
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1.  Laita rahka valumaan tiheään siivilään 15 minuutiksi.
  2. Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista kurkusta käsin ylimääräinen neste pois. Silppua yrtit ja valkosipuli. Yhdistä ainekset ja anna tsatsikin tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Litteä muoto, kevyt broilerijauheliha ja täytteiden siirto pinnalle saavat murekkeen valmistumaan nopeasti. Jos mureketta jää aterialta yli, loput voi leikata hampparipihveiksi sämpylän väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerimureke

Ainekset

400
g
broilerijauhelihaa
1
prk (120 g)
smetanaa
1
kananmuna
½
dl
korppujauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
kesäkurpitsa
200
g
terttutomaatteja
100
g
fetajuustoa
1
l
babypinaattia
Lisäksi
3
dl
bulguria
½
tl
suolaa
5
dl
kiehuvaa vettä
Basilikaöljy
1
ruukku basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauheliha, smetana, kananmuna, korppujauhot ja mausteet kulhossa. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet sekä terttutomaatit murekkeen pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 20 minuuttia.

  2. Laita bulgur ja suola tiiviskantiseen rasiaan. Kiehauta vesi ja kaada se bulgurin päälle. Sulje kansi ja anna bulgurin turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  3. Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele basilikaöljy bulguriin.

  4. Murustele feta ja levitä se pinaatinlehtien kanssa kuuman murekkeen päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tunnetko maltankas­tikkeen? Hollandaisen appelsiinilla maustettu serkku on täydellinen valinta parsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsat ja maltankastike

Ainekset

500
g
valkoista tai vihreää parsaa
Maltankastike
100
g
voita
2
tl
appelsiininkuorta raastettuna
1
rkl
appelsiinimehua
2
kananmunankeltuaista
2
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
sitruunanmehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumai­set tyvet. Kuori parsojen varret, ohutvartisia vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä par­sat suolalla maustetussa vedessä (½ tl suo­laa/1 l vettä). Valkoisten parsojen keittoaika on 7–10 minuuttia, vihreiden 2–5 minuuttia.
  3. Pese ja raasta appelsiinin kuori ja purista 1 rkl mehua.
  4. Erottele keltuaiset teräs- tai lasikulhoon. Laita kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle niin, että kulhon pohja ei osu veteen. Lisää 2 rkl kuumaa vettä keltuaisten jouk­koon ja vispaa seosta noin 2–3 minuuttia tai kunnes se on kuohkeaa.
  5. Lisää voi pieninä nokareina kastikkee­seen koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja mausta kastike suolalla, pippurilla, appelsiininkuorella ja -mehulla. Tarjoa heti.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yrttimajoneesi on niin jumalaista, että se sopii ihan kaikkien ruokien lisukkeeksi tai dipiksi. Vihreä majoneesi on myös loistava kumppani uuniperunoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
5 min + öljyn jäähtyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttimajoneesi

Ainekset

½
l
neutraalinmakuista öljyä
1
(60 g)
nippu yrttejä (persiljaa, vesikrassia)
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
valkoviinietikka
¾
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
mustapippuria
½
sitruuna

Työvaiheet

  1. Laita öljy ja yrtit tehosekoittimeen ja soseuta täysteholla, kunnes öljy on vihreää. Anna yrttiöljyn jäähtyä 20 min huoneenlämmössä.

  2. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sinappi ja etikka, sekoita tasaiseksi. Lisää 5 dl yrttiöljyä ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos paksuuntuu majoneesiksi.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista sitruunasta 2 tl sitruunamehua joukkoon. Anna majoneesin maustua jääkaapissa tunti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1284 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mausteinen broileri ja pehmeä hummus ovat kielen vievä pari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Hummusta, maustettua broileria ja bulguria

Ainekset

250
g
broilerin sisäfileitä (tai paistileikkeitä)
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
4
tl
oliiviöljyä
1
rkl
ras el hanout -maustesekoitusta
2
tl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
Lisäksi
2
dl
kypsää bulguria (tai ateriajyviä/kvinoaa)
ohueksi suikaloitua punakaalia
basilikan lehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset ja laita broileri kylmään marinoitumaan pariksi tunniksi. Paista se sitten kypsäksi pannulla.
  2. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Levitä hummus lautaselle. Nosta päälle maustettua broileria, punakaalia, bulguria
    ja basilikanlehtiä.

Itse tehty hummus

Ainekset

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Kommentit (0)