Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Helppo kanaruoka seivästetään tikkuun ja paistetaan pannulla tai uunissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerivartaat ja avokadotahna

Ainekset

puisia varrastikkuja
1
dl
miriniä
1/2
dl
japanilaista soijakastiketta
3
rkl
sokeria
1
rkl
limetinmehua
4
nahatonta broilerifileetä
öljyä paistamiseen
Avokadotahna
1
sitruuna
1/2
dl
japanilaista soijakastiketta
1/2
dl
miriniä
1
avokado
1
tl
wasabitahnaa

Työvaiheet

  1. Laita puiset varrastikut kylmään veteen likoamaan siksi aikaa, kun teet muut valmistelut.
  2. Mittaa mirin, soija, sokeri ja limetinmehu kattilaan. Keitä seosta viisi minuuttia ja siirrä kattila sivuun.
  3. Leikkaa broilerifileet pitkittäin neljään osaan, ja pujota ne pitkittäin varrastikkuihin. Paista vartaat pannulla öljyssä 3–4 minuuttia puoleltaan.
  4. Sivele kattilassa olevaa maustekastiketta vartaille paistamisen aikana. Voit paistaa vartaat myös 200-asteisessa uunissa (15–20 minuuttia).
  5. Tee avokadotahna. Purista sitruunasta mehu, ja sekoita puolet siitä soijakastikkeen ja mirinin kanssa yhteen. Jaa seos dippikulhoihin.
  6. Sekoita loput sitruunamehusta, avokadon hedelmäliha ja wasabi sauvasekoittajalla tai haarukalla tahnaksi.
  7. Tarjoa vartaat keitetyn riisin, avokadotahnan ja dipin kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
2-4
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsennys
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja pähkinöitä eli gong bao ji ding

Ainekset

2
broilerin rintapalaa
Marinadi
1
kananmunanvalkuainen
2
rkl
kuivaa sherryä
Kastike
1
dl
ruusunmarjasosetta
4
rkl
kiinalaista etikkaa
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tummaa soijakastiketta
2
rkl
vettä
1
rkl
kiinalaista chilikastiketta
4
tl
ruokosokeria
2
tl
kanaliemijauhetta
Lisäksi
2
porkkanaa
200
g
retikkaa tai retiisejä
1
pieni vihreä paprika
2
dl
maa- tai suolapähkinöitä
Uppopaistamiseen
4
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
2
tl
maissitärkkelystä
½
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1.  Paloittele broileri noppakuution kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadia varten kananmunanvalkuainen ja sherry. Kaada marinadi broileripaloille. Siirrä broileri jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.

  2. Valmista kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen 3 minuuttia. Nosta kastike liedeltä odottamaan.

  3. Kuori ja kuutioi porkkanat ja retikka. Leikkaa paprika kuutioiksi. Paahda maapähkinöitä kuivassa pannussa, kunnes ne saavat väriä. Suolapähkinöitä ei tarvitse paahtaa.

  4. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista kasviksia öljyssä muutama minuutti. Nosta kasvikset reikäkauhalla ritilälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

  5. Nosta broileripalat marinadista. Ripottele maissitärkkelys broileripaloille. Uppopaista broilerit samassa öljyssä kuin kasvikset, noin 4 minuuttia.

  6. Kuumenna kastike. Lisää sen joukkoon kasvikset, broilerit ja pähkinät. Kumoa annos tarjoiluvadille. Hienonna korianteri koristeeksi.

Kommentit (0)

Hirveän herkullinen hirviburgeri oli kokeilussa tänään. Olin edellisenä päivänä ostanut tuoretta Suomalaista hirvenjauhelihaa, joka on ajankohtainen nyt hirvenmetsästyskaudella. Ajattelin ensin että se voisi olla aika kuivaa ja suht mautonta mutta mitä vielä, sehän oli todella mehukasta ja sopi...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Burger Time: hirveän herkullinen hirviburgeri

Ainekset

4
kpl
Kanniston briossisämpylöitä
800
g
Suomalaista hirvenjauhelihaa
4
kpl
Castellon burger blue juustoa
4
kpl
Castellon burger cheddar juustoa
25
g
voita
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
BALSAMICO MARINOITU PUNASIPULI
1
kpl
punasipuli
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
sokeria

Työvaiheet

Kuumenna uuni 200 - asteeseen.
Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen paitamista.
Taputtele 200 g pihveiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna pannu ja lisää voi sekä pihvit pannulle.
Paista 2 minuuttia per puoli.
Laita juustot pihvien päälle ja työnnä ne uuniin vielä 5 minuutiksi.
Sen jälkeen anna niiden hetki levätä ja tarjoa burgerin välissä.
Briossisämpylät voi leikata ja paahtaa sen jälkeen, joko uunissa, leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla.

BALSAMICO MARINOITU PUNASIPULI
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, joko käsin tai mandoliinilla.
Lisää kaikki aineet sipulien päälle ja sekoita.
Anna marinoitua jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 188 keittokirjaan.
OHJE Natalia Tolmatsova KUVA Päivi Ristell

Nepalilaisravintoloiden suosikki syntyy myös lähikaupan aineksista, simppelisti valmistettuna ja vähällä tiskillä.

Mausteinen butter chicken vaatii kaveriksi ruokajuoman, joka kestää mausteita. Keskitäyteläinen islantilaisolut Einstök White Ale (3,69e/0,33 l), sopii ruuan makumaailmaan erinomaisesti.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo butter chicken

Ainekset

350
g
broilerin ohuita filee-leikkeitä
1+1
rkl
voita
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punaista chiliä
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
garam masalaa
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kuohukermaa
Lisäksi
riisiä tai naanleipää

Työvaiheet

  1. Jos tarjoat ruuan kanssa riisiä, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista fileet voissa pannussa kypsiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä pois pannusta ja kuutioi isoiksi paloiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pannussa muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, inkivääri, chili ja kuivat mausteet. Anna kiehua kasaan alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.
  4. Lisää kypsät broilerinpalat, kerma, kuumenna ja tarjoa riisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)