Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juusto-pähkinätahnalla täytetty kalkkunarulla ja granaattiomenakastike

Ainekset

1
kg
kalkkunanfileerulla
80
g
parmankinkkuviipaleita
Juusto-pähkinätahna
75
g
gorgonzolajuustoa
125
g
ricottajuustoa
1
dl
omenaraastetta
1
dl
saksanpähkinöitä
3/4
tl
kuminansiemeniä

Työvaiheet

  1. Levitä parmankinkkuviipaleet leikkuulaudalle niin, että ne ovat aavistuksen leveältä sivulta limittäin. Nosta kalkkunanfileerulla parmankinkkupedin päälle ja leikkaa se pituussuunnassa varovasti saksilla auki. Levitä kalkkuna tasaiseksi levyksi niin, että kalkkunasuikaleet pysyvät niitä ympäröivän ohuen kalvon päällä. Poista tarittaessa paistovahti.
  2. Sekoita gorgonzola, ricottajuusto ja omenaraaste kulhossa. Jauha saksanpähkinät ja kumina morttelissa hienoksi muruksi ja sekoita juustotäytteen joukkoon. Levitä täyte kalkkunafileen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa filee parmankinkkuviipaleiden avulla tiukaksi rullaksi kääretortun tapaan. Nosta uunivuokaan. Jos rulla ei meinaa pysyä kasassa, pistä se kiinni muutamalla cocktailtikulla.
  3. Kypsennä kalkkunarullaa 150-asteisen uunin alatasossa noin 1 tunti 20 minuuttia.
  4. Valmista granaattiomenakastike kalkkunarullan kypsyessä (ks. ohje).
  5. Kääräise kypsä kalkkunarulla alumiinifolioon vetäytymään hetkeksi.
  6. Tarjoa kalkkunanfileerulla granaattiomenakastikkeen ja inkivääriraasteella ja rusinoilla maustetun basmatiriisin kanssa.

Granaattiomenakastike

Ainekset

2
granaattiomenaa
2
rkl
voita
1
dl
punaviiniä
2
dl
vettä
3
rkl
ruokosokeria
2
rkl
tummaa maizena -kastikesuurusta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Halkaise granaattiomenat. Kaavi omenoiden sisus lusikalla pakastepussiin. Näin granaattiomenan mehu ei roisku ympäriinsä.
  2. Kuumenna voi kattilassa ja lisää granaattiomenan siemenet. Kuullota siemeniä pari minuuttia. Lisää punaviini, vesi ja ruokosokeri. Kiehauta seos ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Vatkaa kastikesuurus kastikkeeseen ja keitä pari minuuttia.
  4. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Italialainen vihreä yrttikastike maustetaan anjoviksilla ja kapriksilla. Salsa verde sopii savukalalle mutta voit tarjota sitä myös grillilihan tai -kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsa verde

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
pari oksaa
tuoretta minttua
5
anjovisfileetä
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja valutetut anjovikset.
  2. Sekoita ainekset teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit halutessasi myös silputa ainekset veitsellä, jolloin kastikkeesta tulee karkearakenteinen mutta aivan yhtä herkullinen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ei liene kesäruokaa, jolle ei sopisi nokare aiolia. Valkosipulimajoneesi syntyy pikana, kunhan kaikki ainekset ovat valmiiksi huoneenlämpöisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aioli

Ainekset

1
muna (M-koko)
1
tl
dijoninsinappia
3
valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy.
  2. Käynnistä sauvasekoitin. Kun näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin. Mausta etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)