Käännä katse Kaukoitään ja kokkaa viikonlopuksi tai arki-illaksi Suomi-ruokien modernit aasialaiset vastineet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + maustuminen
Vaikea
Srirachamajoneesi
Ainesosat
1
kananmunankeltuainen
1/3
tl
sormisuolaa
n. 1
tl
sriracha-chiliä tai goghujang-chilitahnaa
1
rkl
limettimehua
3-4
kierrosta valkopippuria myllystä
1 1/2
dl
rypsiöljyä
Vaiheet
- Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Mittaa keltuainen, mausteet ja limettimehu kulhoon.
- Vatkaa seosta koko ajan samalla, kun lisäät öljyä, aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana, kunnes majoneesista tulee paksua ja sakeaa.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
(2 dl, valmistusaika 5 min)