Helsingin Sanomat on lisännyt 203 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Pho-keiton mausteiseen liemeen upotetaan kasviksia, naudan- tai broilerinlihaa ja riisinuudelia. Annokset viimeistellään runsailla raikkailla aineksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Pho Gà, kana-nuudelikeitto

Ainekset

Liemi:
2
l
kanalientä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
varsisellerinvartta
7–8
cm:n pala (60 g)
tuoretta inkivääriä
20
vihreää kardemummaa
4
tähtianista
2
kanelitankoa
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
½
rkl
kokonaisia mustapippureita
½
tl
kokonaisia neilikoita
Keittoon
siivilöity liemi
500
g
broilerin rintafileitä tai vastaava määrä lihaa broilerin reisistä ja koivista irrotettuna
1
punasipuli
1
tlk (400 g)
säilöttyjä mungpavun ituja
1
ruukku tuoretta korianteria
1
ruukku tuoretta thaibasilikaa
200
g
ohuita riisinuudeleita (riisivermiselli)
2
rkl
kalakastiketta (nuoc mam)
1
tl
sriracha-chilikastiketta
(1
tl
suolaa)
Viimeistelyyn
1
punainen chili
2
kevätsipulia
2
limetin mehu
1
limetti lohkoiksi leikattuna
tuoretta korianteria ja thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan kanaliemi.

  2. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Huuhtele ja paloittele varsisellerinvarret. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi. Lisää ne kattilaan, samoin kaikki liemen mausteet.

  3. Kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna poreilla hiljalleen 1 tunti.

  4. Aseta tiheä siivilä suuren kulhon päälle ja siivilöi liemi. Heitä pois kasvikset ja mausteet. Laita siivilöity liemi takaisin kattilaan.

  5. Irrota broilerin koipi-reisipaloista luut ja nahka. Viipaloi liha ohuiksi suikaleiksi. Jos käytät broilerin rintafileitä, suikaloi ne. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

  6. Lisää broilerisuikaleet ja sipulirenkaat kattilaan. Keitä, kunnes broileri on kypsää (5–10 minuuttia).

  7. Valuta säilötyt mungpavun idut tiheässä siivilässä.

  8. Irrota lehdet tuoreesta korianterista ja thaibasilikasta. Jätä molemmista muutamia lehtiä koristeeksi ja hienonna loput.

  9. Lisää liemeen valutetut mungpavut, riisivermiselli, kalakastike ja sriracha. Käännä lämpö pois, peitä kannella ja anna hautua 2 minuuttia.

  10. Lisää lopuksi joukkoon tuoretta korianteria ja thaibasilikaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hieman suolaa.

  11. Nosta syvien annoskulhojen pohjalle ensin nuudelit (esimerkiksi spagettikauhalla) ja kauho sitten päälle muu keitto.

  12. Hienonna punainen chili ja kevätsipulit. Ripottele ne annosten päälle.

  13. Purista annoksiin limettimehua ja aseta kuhunkin koristeeksi pari limettilohkoa. Viimeistele pho-keitto muutamalla korianterin- ja thaibasilikanlehdellä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Miedonmakuisesta broilerinjauhelihasta syntyy tuoreiden tomaattien kanssa ihana bolognese, joka on kaikkea muuta kuin tuhti! Voit valita sattumiksi erivä­risiä ja -kokoisia tomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-broileribolognese

Ainekset

4–5
isoa tomaattia (n. 350 g)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
400
g
broilerinjauhelihaa
½
purjo
1
chili
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
viherpippuria rouhittuna
Lisäksi
300–400
g
spagettia tai muuta pastaa
1
ruukku basilikaa
1
pkt (150 g)
minimozzarellaa

Työvaiheet

  1. Puolita isot tomaatit. Raasta kuusi puolikasta leikkuupinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää raasta­matta. Pilko loput tomaatit erikokoisiksi paloiksi.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä pannussa kypsäksi, lihaa sekoitellen ja murentaen noin 5 minuuttia.
  3. Huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna chili. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista 2–3 mi­nuuttia. Kaada viini pannuun, kiehauta kasaan. Lisää raastettu tomaatti ja kypsennä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike oreganolla, suolalla ja viher­pippurilla. Lisää lopuksi tomaatit ja anna kastik­keen hautua muutama minuutti kannen alla niin, että tomaatit hieman lämpenevät.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, va­luta ja lisää kastikkeeseen. Hienonna basilika ja lisää se mozzarellan kanssa pastaan.

Vinkki Myös buffalomozzarella tai maitoisa burrata sopivat raikkaan tomaattikastikkeen kanssa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1279 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Lämmittävässä keitossa on proteiinia kanan lisäksi myös pavuissa. Voimavihannes lehtikaali keventää soppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kana-valkopapukeitto

Ainekset

1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
½
tl +½ tl
suolaa
½
tl +½ tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
valkosipulijauhetta
1
pkt (250 g)
maustamattomia broilerinpaistisuikaleita
3
rkl
tomattipyreetä
1
tlk
tomaattimurskaa (+ ½ tölkillistä vettä)
1
l
kanalientä
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tlk
isoja valkoisia papuja
100
g
lehtikaalia suikaleina
Päälle
parmesaania, (chilihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia, suolaa ja mustapippuria 5 minuuttia. Lisää valkosipulijauhe ja jatka vielä minuutin ajan. Lisää broilerin suikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta lisää suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita tomaattipyree joukkoon. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä vettä, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Valuta ja huuhtele pavut joukkoon.

  3. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Lisää keittoon lopuksi lehtikaali ja keitä vielä muutama minuutti. Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja ripottele chiliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tee pikaversio Pekingin ankasta ja tarjoa se seesamiöljyllä sipaistujen lettusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hoisin-ankalla täytetyt kiinalaiset letut

Ainekset

Taikina
1
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
1
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
seesamiöljyä voiteluun
Hoisin-ankka
3–4
ankanrintaa
1
rkl
rypsiöljyä
dl
hoisinkastiketta
2
tl
agave- tai vaahterasiirappia
½
tl
kiinalaista viismaustetta
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia, kurkkua ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Sekoita vesi, jauhot, öljy ja suola tiiviiksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tasaantua 30 minuuttia.

  2. Poista ankoista nahka ja rasva veitsellä, viipaloi lihat. Leikkaa lisukkeiksi tuleva kevätsipuli renkaiksi ja kurkku pitkiksi tikuiksi.

  3. Vaivaa lettutaikina käsin pehmeäksi, muutama minuutti. Muotoile pötköksi ja leikkaa 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja kauli mahdollisimman ohuiksi.

  4. Sipaise kuudelle letulle hieman seesamiöljyä ja laita toiset kuusi niiden päälle. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Paista kutakin lettuparia molemmilta puolilta noin 20 sekuntia, kunnes pintaan muodostuu ruskeita täpliä. Avaa lettupari, käännä paistopinnat vastakkain ja laita liinan alle odottamaan.

  5. Paista ankkaviipaleet öljyssä pannussa lähes kypsiksi, muutama minuutti. Lisää hoisin, siirappi, viismauste ja pippuri. Anna lämmetä. Tarjoa heti lettujen, kevätsipulin, kurkun ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki Kiinalainen viismauste sisältää sichuaninpippuria, tähtianista, kanelia, neilikkaa ja fenkolinsiemeniä.

Kommentit (0)