Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Keitot
16:16 | 1.2.2021

Pho Gà, kana-nuudelikeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Pho-keiton mausteiseen liemeen upotetaan kasviksia, naudan- tai broilerinlihaa ja riisinuudelia. Annokset viimeistellään runsailla raikkailla aineksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
2 h
Helppo

Pho Gà, kana-nuudelikeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Liemi:
2
l
kanalientä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
varsisellerinvartta
7–8
cm:n pala (60 g)
tuoretta inkivääriä
20
vihreää kardemummaa
4
tähtianista
2
kanelitankoa
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
½
rkl
kokonaisia mustapippureita
½
tl
kokonaisia neilikoita
Keittoon
siivilöity liemi
500
g
broilerin rintafileitä tai vastaava määrä lihaa broilerin reisistä ja koivista irrotettuna
1
punasipuli
1
tlk (400 g)
säilöttyjä mungpavun ituja
1
ruukku tuoretta korianteria
1
ruukku tuoretta thaibasilikaa
200
g
ohuita riisinuudeleita (riisivermiselli)
2
rkl
kalakastiketta (nuoc mam)
1
tl
sriracha-chilikastiketta
(1
tl
suolaa)
Viimeistelyyn
1
punainen chili
2
kevätsipulia
2
limetin mehu
1
limetti lohkoiksi leikattuna
tuoretta korianteria ja thaibasilikaa

Vaiheet

  1. Mittaa kattilaan kanaliemi.

  2. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Huuhtele ja paloittele varsisellerinvarret. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi. Lisää ne kattilaan, samoin kaikki liemen mausteet.

  3. Kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna poreilla hiljalleen 1 tunti.

  4. Aseta tiheä siivilä suuren kulhon päälle ja siivilöi liemi. Heitä pois kasvikset ja mausteet. Laita siivilöity liemi takaisin kattilaan.

  5. Irrota broilerin koipi-reisipaloista luut ja nahka. Viipaloi liha ohuiksi suikaleiksi. Jos käytät broilerin rintafileitä, suikaloi ne. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

  6. Lisää broilerisuikaleet ja sipulirenkaat kattilaan. Keitä, kunnes broileri on kypsää (5–10 minuuttia).

  7. Valuta säilötyt mungpavun idut tiheässä siivilässä.

  8. Irrota lehdet tuoreesta korianterista ja thaibasilikasta. Jätä molemmista muutamia lehtiä koristeeksi ja hienonna loput.

  9. Lisää liemeen valutetut mungpavut, riisivermiselli, kalakastike ja sriracha. Käännä lämpö pois, peitä kannella ja anna hautua 2 minuuttia.

  10. Lisää lopuksi joukkoon tuoretta korianteria ja thaibasilikaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hieman suolaa.

  11. Nosta syvien annoskulhojen pohjalle ensin nuudelit (esimerkiksi spagettikauhalla) ja kauho sitten päälle muu keitto.

  12. Hienonna punainen chili ja kevätsipulit. Ripottele ne annosten päälle.

  13. Purista annoksiin limettimehua ja aseta kuhunkin koristeeksi pari limettilohkoa. Viimeistele pho-keitto muutamalla korianterin- ja thaibasilikanlehdellä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kot kot
keitot
kanakeitto
Broileri-nuudelikeitto
nuudelikeitto

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini