Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 162 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ananasta keitossa? Kyllä vain! Sen makeus sopii täydellisesti Thaimaasta inspiraationsa saaneeseen kanakeittoon, jossa maistuvat lempeä kookos ja lämmittävä chili.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen kanakeitto

Ainekset

400
g
kananpojan tai kalkkunan jauhelihaa
2
tl + 2 tl
öljyä
150
g
kukkakaalia
150
g
kesäkurpitsaa
1–2
thaichiliä
1
valkosipulinkynsi
1
tlk
kikherneitä
1
prk
ananaspaloja mehussa
5
dl
kanalientä
2
tl
punaista thai-currytahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
kookosmaitoa
1
limetin mehu ja kuoriraaste
Päälle
3
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Paista jauheliha kypsäksi pannulla 2 teelusikallisessa öljyä. Siirrä sivuun. Paloittele kukkakaali, kesäkurpitsa ja chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha joukkoon. Valuta ja huuhdo kikherneet sekaan. Kaada ananaspurkin mehu ja kanaliemi kattilaan.
  3. Lisää ananaspalat, currytahna ja mausteet joukkoon ja keitä 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja purista limetin mehu ja raasta sen kuori joukkoon. Hienonna pinnalle kevätsipulia.

Vinkki! Jätä pois tuore chili, niin keitosta tulee koko perheen suosikkisoppa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornian kana-avokadomunakas

Ainekset

4
pekoniviipaletta
4
kananmunaa
(loraus
vettä)
tilkka
öljyä
150
g
valmista grillibroileria
½
avokado
1
pieni tomaatti
2
rkl
(valkosipuli)majoneesia
2
tl
sinappia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
  5. Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausteista broilerinjauhelihaa, riisiä ja kasviksia sisältävä kulhoruoka on vartissa valmis. Aasialaiset maut saa ruokaan helposti valmiskastikkeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen broilerikulho

Ainekset

2
ps
pikariisiä (esimerkiksi Uncle Ben’s basmati)
1
rkl
murskattua valkosipulia purkista tai 2 tuoretta valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääritahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (400 g)
broilerinjauhelihaa
4
rkl
teriyaki- tai bulgogi-kastiketta
1
ps (150 g)
lehtikaalisuikaleita
(4
keitettyä kananmunaa)

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota valkosipulimurskaa ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti.
  3. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää maustekastike ja anna lämmetä. Ota jauhelihaseos pois pannulta ja lisää lehtikaali. Kääntele sitä hetki.
  4. Laita riisi kulhoihin. Nosta päälle jauheliha ja lehtikaali. Viimeistele halutessasi keitetyillä kananmunilla.


Vinkki: Voit halutessasi lisätä muitakin kasviksia, kuten kurkkua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paprika-tomaattikeittoon uppoaa uunissa paahdettuja paprikoita ja säilykehyllyn aarteita: tomaattimurskaa, tomaattipyreetä ja kookosmaitoa. Keiton päällä on maukkaina sattumina paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lisäketomaattien paahtaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprika-tomaattikeitto

Ainekset

Keitto
3
punaista paprikaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tuubi (n. 130 g)
tomaattipyreetä
1
tlk
kookosmaitoa
2
dl
vettä
3
rkl
tuoretta tilliä (tai 4 tl kuivattua)
2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
kuivattua basilikaa (tai 1 rkl tuoretta)
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäke
250
g
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla lisäketomaatit. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puolita pikkutomaatit leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria ja pirskota oliiviöljyä. Paahda noin 1 ½ tuntia, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyiseksi ja hieman kuivuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprikat ja laita kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat. Siirrä muovipussiin jäähtymään.
  3. Tee sillä aikaa keittopohja. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
  4. Irrota paprikoiden kuoret käsin vetämällä, kun paprikat ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Lisää keittoon.
  5. Siirrä keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoa paahdettujen tomaattien kanssa.

Vinkki! Paahdettujen tomaattien sijasta keiton kanssa voi tarjota myös krutonkeja.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tässä sosekeitossa maistuvat perinteisen seljankan ainekset! Upean väriset keittoannokset viimeistellään ripottelemalla päälle murusteltua fetaa ja hienonnettua rosmariinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankasosekeitto

Ainekset

700
g
punajuuria
1
pieni (170 g) bataatti
100
g
tuoretta fenkolia
2
valkosipulinkynttä
1,2
l
kasvislientä
1
pieni suolakurkku
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviinietikkaa
Päälle
100
g
fetajuustoa
2–3
rkl
rosmariinia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret ja bataatti. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta. Leikkaa fenkoli viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa kattilaan kasvisliemi, punajuuret, bataatit, fenkolit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta. Keitä keskilämmöllä puolillaan raollaan olevan kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu punajuurikuutioiden koosta. Nuoret punajuuret kypsyvät myös nopeammin kuin varastoidut punajuuret.
  3. Kaada kasvikset tehosekoittimen kulhoon.
  4. Kuutioi suolakurkku. Lisää kasvisten joukkoon kurkkukuutiot, smetana, hunaja ja punaviinietikka. Soseuta si­leäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna.
  5. Murustele keittoannosten päälle fetajuustoa ja hienonnettua rosmariinia.

Kommentit (1)

Kotikokki79

Hei,
Liekö väärinkäsitys nimityksestä, mutta seljanka on todella kaukana tästä 🙈