Rapea chiliöljy kruunaa tämän pikaisen phokeiton, jonka lientä ei tarvitse keitellä tunteja. Kokoa kasvikset, nuudelit ja broileri lautaselle ja lusikoi höyryävän kuuma liemi päälle.
Supersuosittu ja Vietnamin varmasti tunnetuin annos pho-keitto onnistuu myös pikaversiona, kun satsaa laadukkaaseen valmisliemeen ja muistaa mausteet.
Pho-keitossa liemeen tuovat makua aromaattiset, meillä pohjolassa jouluun yhdistettävät mausteet: neilikka, tähtianis, kaneli ja inkivääri. Vain vartissa nämä kokonaiset mausteet antavat kanaliemeen riittävästi makua. Kuuma liemi viimeistellään juuri ennen annostelua limen mehulla ja kalakastikkeella, jotta niiden maut pysyvät raikkaina.
Vihreät kasvikset tuovat raikasta keväistä tunnelmaa ja parsakaalille, pavuille ja sokeriherneille riittää muutaman minuutin kypsennys kiehuvassa vedessä. Ruokaisuutta ka kylläisyyttä keittoon tuovat nuudelit ja kypsä grillibroileri, jonka lihan voi repiä suikaleiksi suoraan annoskulhoihin.
Vihreä broileripho
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kanaliemi, tähtianikset, neilikat ja kanelitangot kattilaan. Leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia.
-
Irrota lihat broilerista ja leikkaa tai revi ne suupaloiksi. Jaa broileripalat neljälle keittolautaselle.
-
Leikkaa parsakaalit nupuiksi ja taita pavuista kovat päädyt pois. Kiehauta 2 l vettä kattilassa. Mausta vesi runsaalla teelusikallisella suolaa. Keitä parsakaaleja, papuja ja sokeriherneitä vedessä 2–3 minuuttia. Nosta kasvikset reikäkauhalla neljälle keittolautaselle odottamaan.
-
Keitä nuudelit kasvisten keitinvedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa nuudelit ja broileri lautasille.
-
Purista limetistä mehu ja lisää se kalakastikkeen kanssa kuumaan kanaliemeen. Annostele kuuma liemi lautasille sattumien päälle. Viimeistele annokset tuoreilla yrteillä ja rapealla chiliöljyllä.
Kiitos tästä!
jos mausteita paahtaa ensin kuumalla pannulla niin saa lisää makua