Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Keitot
10:10 | 28.3.2022

Vihreä broileripho

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapea chiliöljy kruunaa tämän pikaisen phokeiton, jonka lientä ei tarvitse keitellä tunteja. Kokoa kasvikset, nuudelit ja broileri lautaselle ja lusikoi höyryävän kuuma liemi päälle.

Supersuosittu ja Vietnamin varmasti tunnetuin annos pho-keitto onnistuu myös pikaversiona, kun satsaa laadukkaaseen valmisliemeen ja muistaa mausteet.

Pho-keitossa liemeen tuovat makua aromaattiset, meillä pohjolassa jouluun yhdistettävät mausteet: neilikka, tähtianis, kaneli ja inkivääri. Vain vartissa nämä kokonaiset mausteet antavat kanaliemeen riittävästi makua. Kuuma liemi viimeistellään juuri ennen annostelua limen mehulla ja kalakastikkeella, jotta niiden maut pysyvät raikkaina.

Vihreät kasvikset tuovat raikasta keväistä tunnelmaa ja parsakaalille, pavuille ja sokeriherneille riittää muutaman minuutin kypsennys kiehuvassa vedessä. Ruokaisuutta ka kylläisyyttä keittoon tuovat nuudelit ja kypsä grillibroileri, jonka lihan voi repiä suikaleiksi suoraan annoskulhoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + kypsennys 18 min
Helppo

Vihreä broileripho

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1½
l
kanalientä fondista
3
tähtianista
4
neilikkaa
2
kanelitankoa
3
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
grillattu broileri
150
g
parsakaalia
20
(tuoretta) vihreää papua
1
tl
suolaa
100
g
sokeriherneitä
200
g
ohuita riisinuudeleita
1
limetin mehu
1–2
rkl
kalakastiketta
Lisäksi
½
ruukku minttua
½
ruukku
thaibasilikaa tai tavallista basilikaa
2–3
rkl
rapeaa chiliöljyä

Vaiheet

  1. Laita kanaliemi, tähtianikset, neilikat ja kanelitangot kattilaan. Leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia.

  2. Irrota lihat broilerista ja leikkaa tai revi ne suupaloiksi. Jaa broileripalat neljälle keittolautaselle.

  3. Leikkaa parsakaalit nupuiksi ja taita pavuista kovat päädyt pois. Kiehauta 2 l vettä kattilassa. Mausta vesi runsaalla teelusikallisella suolaa. Keitä parsakaaleja, papuja ja sokeriherneitä vedessä 2–3 minuuttia. Nosta kasvikset reikäkauhalla neljälle keittolautaselle odottamaan.

  4. Keitä nuudelit kasvisten keitinvedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa nuudelit ja broileri lautasille.

  5. Purista limetistä mehu ja lisää se kalakastikkeen kanssa kuumaan kanaliemeen. Annostele kuuma liemi lautasille sattumien päälle. Viimeistele annokset tuoreilla yrteillä ja rapealla chiliöljyllä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Kot kot
pho-keitto
pho
Arjen nopeat
keitot
kevyet & salaatit
vietnamilainen

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini