Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 447 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Parasta talvessa on veriappelsiini! Broileri muhii veriappelsiinien raikastamassa liemessä mureaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-fenkolibroileri

Ainekset

700
g
broilerin luullisia paistileikkeitä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
vehnäjauhoja
1
fenkoli
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
veriappelsiinia
1 1/2
dl
vihreitä kivellisiä oliiveja
1
rosmariininoksa
2
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
(1/2
dl
marsalaviiniä)

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerin paistileikkeet oliiviöljyssä pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot pannuun niin, että ne imevät ylimääräisen rasvan. Siirrä leikkeet ja jauho uunivuokaan. Viipaloi fenkoli, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne uunivuokaan.
  2. Kuori kaksi veriappelsiinia terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa lohkot irti kalvojen välistä niin, että saat kalvottomia appelsiinilohkoja. Purista kolmannesta veriappelsiinista noin 1 dl mehua.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lisää appelsiinilohkot ja -mehu, oliivit ja rosmariini vuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen puolikas liemikuutio. Kaada liemi vuokaan. Lisää halutessasi myös loraus marsalaviiniä. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Tarjoa broilerivuoka keitetyn riisin tai pastan kanssa.

Kommentit (7)

Teikku

Maukas, kevyt, kesäinen, fressi, suosittelen! Ja Marsalaa kannattaa lisätä!

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Jos käytän luuttomia rintapaloja, niin lyheneekö paistoaika?

Vierailija

Helvatin hapanta minun suulla
veri greipin kanssa, mut vois toimii appelsiinin kanssa. Ei huono resepti ☺️

Sirkkunen

Kokeiltu, ei kovin kummosta, harmi. Pliisu ja jos fenkoli olisi todella hyvää?, olis varmaan suositumpaa. Ei jatkoon. Kannattaa tehdä jotain muuta.

Sarza

Lisäsin hieman juoksevaa hunajaa kesken paistovaiheen ,kun huomasin että maku on hieman kitkerä vaikka veriappelsiini palaset olivatkin hyvin kuorittu . Hyvää tuli,suosittelen!

Keijo100
Seuraa 
Liittynyt10.2.2018

Happo tappaa maun. En tarjoisi mun popupissa.

Jyrki58
Seuraa 
Liittynyt29.9.2019

Laitoin ohjeen mukaan vehnäjauhoa, mut aika laihaksi toi kastike. Toi määrä jauhoja ei kyllä suurustanut sitä, mausteita saa käyttää pikkasen reippaammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri iloa salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Retroklassikko, lämmin voileipä, taipuu intialaiseen tunnelmaan, kun naanleivän päälle pyöräyttää nopean broilericurryn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 15 min + uunissa 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleivät intialaisittain

Ainekset

1
pieni sipuli
1
keltainen paprika
200
g
broilerin fileesuikaleita
1
tl
öljyä
2
tl
punaista currytahnaa
1
tl
tomaattipyreetä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
vettä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
5
dl
babypinaattia
100
g
leipäjuustoa (rasvaa 17 %)
2
pientä naanleipää (Santa Maria)
2
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Paista broilerisuikaleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, paprika, currytahna ja tomaattipyree pannulle. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Raasta inkivääri ja lisää pannulle yhdessä jogurtin ja veden kanssa. Mausta broilerimuhennos suolalla ja pippurilla. Lisää pinaatti joukkoon. Nosta pannu syrjään liedeltä.

  2. Halkaise naanleivät pellille. Jaa muhennos puolikkaille. Suikaloi leipäjuusto ja lado päälle. Kypsennä leipiä uunissa 225 asteessa noin 8 minuutin ajan. Lusikoi päälle turkkilaista jogurttia.

Kommentit (0)