Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 596 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Parasta talvessa on veriappelsiini! Broileri muhii veriappelsiinien raikastamassa liemessä mureaksi.

Appelsiinibroileriin käytetään luullisia broilerin paistileikkeitä, jotka on helppo valmistaa meheviksi. Ne saavat kypsyä uunissa rauhassa ilman pelkoa kuivahtamisesta. Vahtimatta syntyvä kanaherkku sopii täydellisesti viikonloppuun tai vierasruuaksi.

Koska paistileikkeet ovat rasvaisia, appelsiini on niille mahtava makupari. Se tuo ruokaan sopivasti happoa ja makeutta. Reseptissä kehotetaan käyttämään veriappelsiineja, mutta tavalliset appelsiinit sopivat yhtä hyvin tarkoitukseen.

Appelsiinin makua säestävät ihanan aromikas fenkoli, rosmariini ja valkosipuli. Jos haluat ruuasta ekstrahyvää, voit lorauttaa joukkoon tilkan marsalaviiniä.

Tarjoa mehevä uunibroileri keitetyn riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-fenkolibroileri

Ainekset

700
g
broilerin luullisia paistileikkeitä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
vehnäjauhoja
1
fenkoli
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
veriappelsiinia
1 1/2
dl
vihreitä kivellisiä oliiveja
1
rosmariininoksa
2
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
(1/2
dl
marsalaviiniä)

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerin paistileikkeet oliiviöljyssä pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot pannuun niin, että ne imevät ylimääräisen rasvan. Siirrä leikkeet ja jauho uunivuokaan. Viipaloi fenkoli, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne uunivuokaan.
  2. Kuori kaksi veriappelsiinia terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa lohkot irti kalvojen välistä niin, että saat kalvottomia appelsiinilohkoja. Purista kolmannesta veriappelsiinista noin 1 dl mehua.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lisää appelsiinilohkot ja -mehu, oliivit ja rosmariini vuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen puolikas liemikuutio. Kaada liemi vuokaan. Lisää halutessasi myös loraus marsalaviiniä. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Tarjoa broilerivuoka keitetyn riisin tai pastan kanssa.

Kommentit (8)

Teikku

Maukas, kevyt, kesäinen, fressi, suosittelen! Ja Marsalaa kannattaa lisätä!

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Jos käytän luuttomia rintapaloja, niin lyheneekö paistoaika?

Vierailija

Helvatin hapanta minun suulla
veri greipin kanssa, mut vois toimii appelsiinin kanssa. Ei huono resepti ☺️

Sirkkunen

Kokeiltu, ei kovin kummosta, harmi. Pliisu ja jos fenkoli olisi todella hyvää?, olis varmaan suositumpaa. Ei jatkoon. Kannattaa tehdä jotain muuta.

Sarza

Lisäsin hieman juoksevaa hunajaa kesken paistovaiheen ,kun huomasin että maku on hieman kitkerä vaikka veriappelsiini palaset olivatkin hyvin kuorittu . Hyvää tuli,suosittelen!

Keijo100
Seuraa 
Liittynyt10.2.2018

Happo tappaa maun. En tarjoisi mun popupissa.

Jyrki58
Seuraa 
Liittynyt29.9.2019

Laitoin ohjeen mukaan vehnäjauhoa, mut aika laihaksi toi kastike. Toi määrä jauhoja ei kyllä suurustanut sitä, mausteita saa käyttää pikkasen reippaammin.

Vierailija

Loppuvaiheessa kannattaa lisätä purkki ranskankermaa. Mausteita reilummin ja dijonsinappia myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut bataatti-viipaleet korvaavat sämpylän ihanassa aura-ananashampparissa. Bataatin makeus tasapainottaa juuri sopivasti suolaista sinihomejuustoa sekä ananaksen happoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Leivätön aura-ananashampurilainen

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (noin 20% rasvaa)
dl
sinihomejuustomurua
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita
PAPRIKAMAJONEESI
4
rkl
majoneesia
1
tl
ketsuppia
½
tl
savupaprikajauhetta
LISÄKSI
1
iso bataatti
öljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria
TARJOILUUN
4
ananasrengasta, babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita paprikamajoneesin ainekset keskenään.

  2. Kuori ja leikkaa bataatista 8 paksua kiekkoa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.

  3. Tee sillä aikaa pihvit. Sekoita jauheliha, juustomuru ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin sormin 4 isoa pihviä.

  4. Paista pihvejä voissa tai voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia per puoli. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.

  5. Nosta kahden bataattikiekon väliin pihvi, ananasrengas, babypinaattia ja paprikamajoneesia.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen ihana parsa-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grililihojen lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea parsa-pekonisalaatti

Ainekset

500
g
(vihreää tai vihreää ja valkoista) parsaa
140
g
pekonikuutioita
1
pieni purjo
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
sitruunan kuoriraaste
½
appelsiinin kuoriraaste
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori (erityisesti valkoiset) parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.

  2. Laita pekoni kuivalle pannulle ja paista rapeaksi. Huuhdo ja suikaloi sillä aikaa purjo, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää voi, parsapalat ja purjo ja paista noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli loppuvaiheessa.

  3. Lisää lopuksi pestyjen sitrusten kuoriraasteet joukkoon ja ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Yhdysvaltojen eteläosasta tulee Surf&turf -pyttipannu, jossa yhdistyvät maa ja meri: makkara ja ravut viihtyvät pannulla sulassa sovussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Louisianan spydäri

Ainekset

800
g
keitettyä (tai lähes kypsäksi keitettyä) perunaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(punainen) paprika
1
pieni tlk maissia
100
g
katkarapuja
½
dl
öljyä
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaraa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KAPRISMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
rkl
pikkukapriksia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
puristettu valkosipulinkynsi
(1
tl
kuivattua rakuunaa)

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna paprika.

  2. Valuta maissi.

  3. Kuumenna öljy isolla pannulla ja purista makkarat suolestaan pieniksi palluroiksi pannulle. Paista sekoitellen, kunnes makkara on lähes kypsää, lisää sipulit loppuvaiheessa. Lisää myös perunat ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Lisää paprika ja maissi ja paista vielä hetki.

  4. Lisää lopuksi katkaravut ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna lämmetä kannen alla. Sekoita kaprismajoneesin ainekset ja tarjoa spydärin kanssa.

Kommentit (0)