
Parasta talvessa on veriappelsiini! Broileri muhii veriappelsiinien raikastamassa liemessä mureaksi.
Appelsiinibroileriin käytetään luullisia broilerin paistileikkeitä, jotka on helppo valmistaa meheviksi. Ne saavat kypsyä uunissa rauhassa ilman pelkoa kuivahtamisesta. Vahtimatta syntyvä kanaherkku sopii täydellisesti viikonloppuun tai vierasruuaksi.
Koska paistileikkeet ovat rasvaisia, appelsiini on niille mahtava makupari. Se tuo ruokaan sopivasti happoa ja makeutta. Reseptissä kehotetaan käyttämään veriappelsiineja, mutta tavalliset appelsiinit sopivat yhtä hyvin tarkoitukseen.
Appelsiinin makua säestävät ihanan aromikas fenkoli, rosmariini ja valkosipuli. Jos haluat ruuasta ekstrahyvää, voit lorauttaa joukkoon tilkan marsalaviiniä.
Tarjoa mehevä uunibroileri keitetyn riisin kanssa.
Veriappelsiini-fenkolibroileri
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista broilerin paistileikkeet oliiviöljyssä pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot pannuun niin, että ne imevät ylimääräisen rasvan. Siirrä leikkeet ja jauho uunivuokaan. Viipaloi fenkoli, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne uunivuokaan.
- Kuori kaksi veriappelsiinia terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa lohkot irti kalvojen välistä niin, että saat kalvottomia appelsiinilohkoja. Purista kolmannesta veriappelsiinista noin 1 dl mehua.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lisää appelsiinilohkot ja -mehu, oliivit ja rosmariini vuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen puolikas liemikuutio. Kaada liemi vuokaan. Lisää halutessasi myös loraus marsalaviiniä. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.
- Tarjoa broilerivuoka keitetyn riisin tai pastan kanssa.
Maukas, kevyt, kesäinen, fressi, suosittelen! Ja Marsalaa kannattaa lisätä!
Jos käytän luuttomia rintapaloja, niin lyheneekö paistoaika?
Helvatin hapanta minun suulla
veri greipin kanssa, mut vois toimii appelsiinin kanssa. Ei huono resepti ☺️
Kokeiltu, ei kovin kummosta, harmi. Pliisu ja jos fenkoli olisi todella hyvää?, olis varmaan suositumpaa. Ei jatkoon. Kannattaa tehdä jotain muuta.
Lisäsin hieman juoksevaa hunajaa kesken paistovaiheen ,kun huomasin että maku on hieman kitkerä vaikka veriappelsiini palaset olivatkin hyvin kuorittu . Hyvää tuli,suosittelen!
Happo tappaa maun. En tarjoisi mun popupissa.
Laitoin ohjeen mukaan vehnäjauhoa, mut aika laihaksi toi kastike. Toi määrä jauhoja ei kyllä suurustanut sitä, mausteita saa käyttää pikkasen reippaammin.
Loppuvaiheessa kannattaa lisätä purkki ranskankermaa. Mausteita reilummin ja dijonsinappia myös.