Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 274 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Mausteinen chorizo tekee yhden astian pastapadasta vastustamattoman iltaruuan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizolla maustettu pastapata

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
400
g
broilerin jauhelihaa
2
chorizo-tuoremakkaraa
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
punaviiniä
400
g
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
4
dl
pennepastaa kuivana (200 g)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
basilikaa
1
tl
oreganoa
Viimeistelyyn
pecorino- tai parmesaanijuustoa raasteena

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy suuressa valurautapadassa liedellä. Paista jauheliha kahdessa erässä.
  3. Purista chorizot kuoristaan joukkoon pieniksi palloiksi.
  4. Alenna lämpöä ja lisää sipulisilppu. Kääntele 3–5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree, kääntele vielä 2 minuuttia.
  5. Käännä lämpö kovemmalle. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, vesi, kuiva pasta ja mausteet. Sekoita.
  6. Anna padan kypsyä liedellä, kannella peitettynä noin 25 minuuttia niin, että seos hiljalleen kuplii. Sekoittele välillä. Annostele lautasille ja viimeistele raastetulla pecorino- tai parmesaanijuustolla.

Kommentit (6)

Vierailija

Todella hyvää 🤤 kaksin kertanen vaan tehtävä 6 henkiselle perheelle.

Vierailija

Herkullista. Ekaluokkalaisen uusi suosikkiruoka 😄

Vierailija

Tehty tänään. Ehdottomasti jatkoon 👍

Vierailija

Mitä chorizoa suosittelette? 😊

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi! Mikä tahansa kaupan raakamakkara-chorizo sopii tarkoitukseen (sitä käytetään niin vähän, vain höysteenä ja makuaineena).

Vierailija

4 dl pastaa oli kyllä todella pieni tuohon lihamäärään verrattuna. Ensi kerralla laitan ainakin 8dl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1317 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Umami tarkoittaa japaniksi herkullista. Se on se salainen aines, joka saa veden herahtamaan kielellesi. Monen sienen risotto ansaitseekin umamivaroituksen – liian herkullista! Sienistä eniten umamia on herkkutateissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Monen sienen risotto

Ainekset

3
dl
kuivattuja sieniä (esimerkiksi herkkutatteja) tai 1 litra tuoreita
1
sipuli
1
porkkana
1
rkl
oliiviöljyä
2
l
vettä
1
laakerinlehti
2
tl
kuivattua oreganoa
½
suolaa
Paistetut sienet
200
g
käyttövalmiita metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä paloiteltuna
100
g
voita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Risotto
1
l
sienilientä
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
50
g
voita
½
tl
rouhittua mustapippuria
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä
75
g
voita
75
g
raastettua pecorinojuustoa (tai parmesaania)
noin ½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuri

Työvaiheet

  1. Liota kuivattuja sieniä 30 minuuttia ja valuta. (Tai pilko tuoreet sienet.)

  2. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana reiluiksi paloiksi. Paloittele myös varsiselleri. Paista kasviksia ja sieniä ja öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja mausteet ja keitä ilman kantta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.

  3. Siivilöi kasvikset, sienet ja mausteet pois. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä lientä ilman kantta kasaan, kunnes sitä on jäljellä 1 litra.

  4. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ja paista voissa rapsakoiksi. Mausta ja siirrä sivuun, pidä lämpimänä.

  5. Lämmitä sieniliemi kattilassa. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota voissa kasarin pohjalla. Mausta mustapippurilla. Lisää riisi ja lämmitä varovaisesti. Kaada joukkoon valkoviini ja anna imeytyä.

  6. Lisää lämmintä sienilientä vähitellen – lisää nestettä aina, kun edellinen on imeytynyt riisiin.

  7. Lisää 10 minuutin jälkeen kaksi kolmasosaa paistetuista herkkusienistä. Risoton kokonaiskeittoaika 18 minuuttia.

  8. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu pecorino ja jäljellä oleva herkkusienten paistovoi. Mausta tarvittaessa suolalla. Nosta loput sienet valmiiden annosten päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Helppojen grillissä paistettavien kaalikääryleiden sisältä löytyy raakamakkaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta / 8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkaalikääryleet

Ainekset

1
varhaiskaali
1
pkt (280 g)
raakamakkaraa, esimerkiksi chorizoa tai bratvurstia
Marinadi
25
g
sulatettua voita
3
rkl
ketjap manis -soijakastiketta
2
rkl
siirappia tai hunajaa
Pinnalle
1
dl
korianteria, minttua tai lehtipersiljaa hienonnettua

Työvaiheet

  1. Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot lehdet. Koverra kaalista kanta pois. Irrottele kaalista isoimpia lehtiä noin 8 kappaletta. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

  2. Leikkaa raakamakkarat tarvittaessa puoliksi niin, että makkarat sopivat kaalin lehtien sisälle. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle makkara ja taittele lehti makkaran ympärille. Kiinnitä cocktailtikulla.

  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

  4. Nosta kaalikääryleet parilapannun päälle kuumaan grilliin. Voitele kääryleitä grillaamisen aikana marinadilla. Kypsennä noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun voikukkia näkyy keskikesällä enää harvakseltaan, lehtiä voi vielä poimia käyttöön. Kokeile niitä paistettuna broilerin seurassa. Paistaminen pyöristää voikukanlehtien makua, samoin kuin sinappinen kermakastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissikananrinnat ja paistetut voikukanlehdet

Ainekset

4
maissikananrintaa
1–2
rkl
voita
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Voikukanlehdet
2
l
voikukan (nuoria) lehtiä
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
rkl
voita
2
dl
kuohukermaa
2
tl
hunajaa
2
tl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista kananrintoja voissa pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kananrinnat uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kanaa uunissa noin 10–15 minuuttia palojen koosta riippuen.

  2. Huuhtele voikukanlehdet ja kuivaa ne pyyhkeen sisällä. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sipuleita voissa pari minuuttia. Lisää voikukanlehdet ja paista noin minuutti. Lisää kerma, hunaja ja sinappi ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja mausta paistos suolalla ja pippurilla.

Vinkki Voit kypsentää kananrinnat myös grillissä. Kypsennysaika keskilämpöisessä grillissä on noin 10–15 minuuttia. Kääntele paloja välillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Smash-burgerin taika piilee pihvissä, joka painetaan ronskisti littanaksi kuumaa parilaa tai pannua vasten. Yksi puraisu burgerista ja paluuta entiseen ei enää ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Smash-burgerit

Ainekset

Pihvit
600
g
naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 17 %)
2–3
rkl
nduja-tahnaa
Pikkelikurkut
2
avomaan kurkkua
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesi
2
dl
majoneesia (esim. Hellmann’s)
1
valkosipulinkynsi
2
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
makeaa sipulia
8
siivua cheddarjuustoa
burgerisämpylää
n. 2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pikkelikurkut. Pese ja leikkaa kurkut viipaleiksi kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kaada kuuma liemi kurkuille, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan noin ½ tunniksi.

  2. Mittaa majoneesi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesin joukkoon yhdessä etikan ja pippurin kanssa.

  3. Sekoita nduja-tahna jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 8 kuohkeaa palloa.

  4. Leikkaa sipulit viipaleiksi. Viipaloi juusto. Halkaise sämpylät valmiiksi.

  5. Laita grilli kuumenemaan. Kun grilli on tarpeeksi kuuma (vähintään 250 astetta), nosta yksi jauhelihapallo kerrallaan grillin parilapuolelle ja litistä se heti noin 1⁄2 cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla. Litistä kaikki pihvit samalla tavalla ja anna pihvien paistua noin minuutin ajan.

  6. Laita sipulit paistumaan pihvien ympärille. Käännä pihvit, ripottele sormisuolaa paistopinnalle ja laita juustoviipale pihvin päälle. Paista vielä noin minuutti grillin kansi suljettuna, jotta juusto ehtii sulaa.

  7. Lusikoi sämpylälle majoneesia ja pikapaistettua sipulia. Lado seuraavaksi sämpylälle kaksi kuumaa pihviä ja pikkelikurkkuja. Lusikoi majoneesia vielä sämpylän kannen sisäpuolelle ja paina kansi kiinni.

Vinkki Mausteista, italialaista nduja-salami-tahnaa löytyy nykyään isoista marketeista.

Kommentit (0)