Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Höyrytys säilyttää lihapullien mehukkuuden eikä kypsennykseen tarvita rasvaa. Aasialaisittain maustetut broileripullat tupladipillä ovat viikonlopun vetonaula!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Höyrytetyt misolihapullat

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa (tai naudan jauhelihaa)
5
kevätsipulin vartta
2
mietoa punaista chiliä
2
rkl
pieneksi hienonnettua sushi-inkivääriä
3
rkl
vaaleaa misotahnaa
½
tl
suolaa
Päälle
seesaminsiemeniä
Dippikastike
2
rkl
hienonnettua inkivääriä
2
tl
seesamiöljyä
1
dl
riisiviinietikkaa
¾
dl
hoisinkastiketta
½
dl
sokeria
noin 1½
dl
vettä
Inkiväärimajoneesi
dl
majoneesia
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
valkosipulinkynsi raastettuna

Työvaiheet

  1. Tee ensin dippikastike. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna seesamiöljy kattilan pohjalla ja kuullota inkivääri öljyssä pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Lisää loput ainekset, vettä lukuun ottamatta joukkoon. Lisää vesi erissä sekoitellen, jotta saat sopivan paksuista. Keitä melko kovalla lämmöllä noin 10 min, kunnes seos on paksuuntunut. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä.

  2. Tee inkiväärimajoneesi. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Tee lihapullat. Hienonna kevätsipuli, chilit ja sushiinkivääri. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele kostutetuin tai öljytyin sormin pieniksi pulliksi.

  4. Höyrytä bambukorissa tai kattilan päälle nostetussa siivilässä noin 10 minuuttia. Nosta sivuun ja ripottele seesaminsiemeniä päälle.

  5. Tarjoa dippikastikkeen ja inkiväärimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Purkkipapuja, mausteista makkaraa, leipää ja lehtikaalia. Niistä on tämä simppeli herkkusalaatti tehty!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-mustapapusalaatti

Ainekset

5
dl
(hieman kuivahtanutta) vaaleaa leipää
4
rkl
oliiviöljyä
200
g
chorizoa
2
valkosipulinkynttä
1
tl + 1 tl
jauhettua paprika
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
150
g
lehtikaalisuikaleita
1
tlk
mustapapuja
½
pienen sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha leipä karkeiksi muruiksi tehosekoittimessa.

  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista chorizoa 5 minuuttia pannulla, kunnes se on rapeaa.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa valkosipulinkynnet. Nosta chorizo reikäkauhalla kulhoon. Siirrä valkosipuli pannulle ja paista chorizon rasvassa noin 2 minuuttia. Siirrä reikäkauhalla kulhoon.

  4. Lisää leivänmurut, puolet paprikasta, suola ja pippuri ja paista vielä muutama minuutti, kunnes leivänmurut ovat rapeita.

  5. Suikaloi lehtikaali kulhoon, lisää sitruunan mehu ja loput 2 rkl öljyä, möyhennä käsin hieman pehmeämmäksi. Kaada chorizon ja valkosipulin joukkoon. Valuta ja huuhdo mustapavut sekaan. Lisää loppu paprikajauhe. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  6. Jaa lautasille ja nosta päälle rapeita leivänmuruja. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Anna kuivahtaneelle leivälle uusi elämä! Tämän suolaisen leipävanukkaan makumaailma on poimittu Croque Madame -leivästä.

Parhaat päivät nähneestä leivästä syntyy viikonlopun yltäkylläinen aamupala, Croque Madame -leipävanukas. Ranskalainen klassikkoleipä Croque Madame valmistetaan perinteisesti gruyèrejuustosta ja kinkusta ja kruunataan paistetulla kananmunalla. Leipävanukkaassa nämä maut yhdistyvät herkullisella...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Croque Madame -leipävanukas

Ainekset

1
(n. 500 g)
speltti- tai maalaisleipä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
ruokakermaa
½
dl
vettä
8
kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
200
g
gruyèrejuustoa
150
g
savukinkkua
5
timjamin oksaa
Pinnalle
4
kananmunaa
25
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa leipä noin 2 cm:n kuutioiksi. Paista ne rapeiksi öljyssä pannussa. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm). 
  2. Vatkaa kerma, vesi ja munat kulhossa. Lisää sinappi, suola ja pippuri.
  3. Raasta gruyère. Revi kinkku paloiksi. Hienonna timjami.
  4. Laita vuoan pohjalle puolet leipäkuutioista ja kaikki timjami. Lisää puolet juustoraasteesta ja kinkusta. Levitä päälle loput leipäkuutiot, juustoraaste ja kinkku. Kaada päälle kerma-munaseos. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
  5. Ota vuoka huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  6. Paista leipävanukasta folion alla 20 minuuttia. Poista folio, riko pinnalle kananmunat ja raasta päälle parmesaanijuusto. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Anna leipävanukkaan vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 8/2021. Glorian ruoka & viinin ohjeesta puuttui yksi työvaihe, kerma-munaseoksen lisääminen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Välimeren henkeen maustettu broileri, pippurinen rucola ja suolainen parmesaani ovat mainio makukombo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-rucolasalaatti

Ainekset

1
rs (600 g)
broilerin ohutleikkeitä (miedosti suolattu)
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruuna (mehu ja kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (65 g)
rucolaa
pala (n. 30 g)
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Pyyhi broilerit kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista ohutleikkeitä molemmin puolin yhteensä noin 6 minuuttia.

  2. Laita öljy broilereiden kypsyessä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu kulhoon öljyn joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se mausteiden kanssa öljyyn.

  3. Suikaloi kypsät broilerit suoraan kulhoon ja kääntele palat persiljaöljyssä. Anna maustua muutama minuutti.

  4. Levitä rucola tarjoiluvadille tai lautasille. Lisää päälle marinoituneet broilerit ja hieman persiljaöljyä. Höylää parmesaanijuustosta kuorimaveitsellä lastuja salaatin päälle.

Vinkki Voit valmistaa broilerin jo edellisenä iltana persiljaöljyyn maustumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Puolet kesäkurpitsaa, puolet broileria! Pienet mehevät pyörykät on helpointa kypsentää uunissa. Tarjoa ne sitruunaisen kermakastikkeen seurassa.

Viinisuositus: Herkulliset, suolaisen fetan maustamat broileripyörykät maistuvat ihanasti hedelmäisen valkoviinin kanssa. Most Wanted Pinot Grigio Fizz, 2,90 e (0,2 l), on pakattu annoskokoiseen tölkkiin. Viini on mehevä ja puolikuiva, joten se toimii hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kesäkurpitsa-broileripullat

Ainekset

400
g
kesäkurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
panko- tai korppujauhoja
200
g
fetaa
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2
rkl
pikkukapriksia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun
sitruunaista kermakastiketta (ohje alla)
perunamuusia

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa lävikköön. Puristele siitä neste pois. Laita raaste kulhoon jauhelihan ja panko- tai korppujauhojen kanssa.

  2. Murustele feta. Hienonna oreganonlehdet ja kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää feta, oregano, kaprikset, valkosipuli, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhoon mausteiden kanssa.

  3. Muotoile kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja laita ne tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla öljyssä.

  4. Tee lihapullien kypsyessä sitruunainen kermakastike. Tarjoa lihapullat ja kastike perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Sitruunainen kermakastike

Ainekset

50
g
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
(kuohu)kermaa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada kerma joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Huuhtaise kermapurkki tilkalla vettä ja lisää vesi kattilaan.

  2. Keitä kastiketta välillä sekoitellen miedohkolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)