
Tähän herkulliseen ja mutkattomaan kanaruokaan ainekset löytyvät lähikaupasta. Myös somehitiksi nousseet minisitruunat sopivat tähän ruokaan mainiosti!
Sitruuna-oliivikanaa, perunoita ja munakoisoa
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broilerin koipireidet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Taita koivet irti reisipaloista, leikkaa nahka saksilla tai veitsellä.
- Pese perunat ja leikkaa koosta riippuen 2–4 osaan.
- Pese ja paloittele munakoiso. Paista munakoisopaloja öljytilkassa paistinpannulla 5–10 minuuttia, kunnes palat ovat kunnolla ruskistuneet.
- Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Pese minisitruunat, viipaloi ja poista siemenet. Voit korvata minisitruunat puolikkaalla luomusitruunalla.
- Hienonna yrtit.
- Sekoita uunivuoassa sitruunamehu, oliiviöljy, vesi, yrtit, valkosipulit, oliivit, hunaja, viinietikka, suola ja mustapippuri. Nosta vuokaan broilerit ja perunat, ja pyörittele kunnolla sekaisin. Sekoita kevyesti joukkoon minisitruunaviipaleet ja munakoisopalat.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä. Valuta broilereille paistamisen aikana muutaman kerran paistolientä.
Ei oikein perunat ja broileri ruskistuneet runsaan nesteen takia , piti vähän säädellä. Kuvassa aina hieno lopputulos…