9:00 | 29.3.2019
Maalaiskananrintaa timjamin ja perunoiden kanssa
Sicapellen keittiömestari Simona Milazzo peri nerokkaan kanapadan reseptin italialaiselta tädiltään. Tämä pata hautuu liedellä kannen alla lähes itsekseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 45 min
Helppo
Maalaiskananrintaa timjamin ja perunoiden kanssa
Ainesosat
6
isoa kiinteää perunaa
4
salottisipulia
1
ruukku timjamia
½
dl
oliiviöljyä
4
luullista ja nahallista maalaiskanan tai broilerin rintaleikettä
1
tl
+ 1 tl suolaa
½
tl
+ ½ tl mustapippuria myllystä
25
g
voita
Vaiheet
- Kuori ja viipaloi perunat 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa, korkeareunaisessa kasarissa ja ruskista rintaleikkeet nahkapuoli ylöspäin kovalla lämmöllä. Käännä leikkeet nahkapuoli alaspäin. Vähennä lämpöä ja ripottele leikkeille 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria.
- Lisää kerroksittain perunaa, sipulia ja timjamia. Ripottele 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria perunoiden ja sipulien lomaan. Lisää päälle muutama nokare voita. Laita kansi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia. Tarkista välillä, ettei broileri pala.