
Sicapellen keittiömestari Simona Milazzo peri nerokkaan kanapadan reseptin italialaiselta tädiltään. Tämä pata hautuu liedellä kannen alla lähes itsekseen.
Maalaiskananrintaa timjamin ja perunoiden kanssa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi perunat 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa, korkeareunaisessa kasarissa ja ruskista rintaleikkeet nahkapuoli ylöspäin kovalla lämmöllä. Käännä leikkeet nahkapuoli alaspäin. Vähennä lämpöä ja ripottele leikkeille 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria.
- Lisää kerroksittain perunaa, sipulia ja timjamia. Ripottele 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria perunoiden ja sipulien lomaan. Lisää päälle muutama nokare voita. Laita kansi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia. Tarkista välillä, ettei broileri pala.
Laitetaanko perunasipulisekoitus ruskistettujen broilerin päälle?
Missä lämpötilassa uuniin?
122
"Uuni tekee loput" mutta ohjeessa ei uunia mainita lainkaan?
Aikaa menee tunti, mutta kuitenkin ruokaa haudutetaan vielä 1,5 tuntia sen jälkeen kun ensin on kuorittu, pilkottu, ruskistettu jne?
Tosta jää mielikuva, että kypsennetään ilman nestettä liedellä. En kokeilisi. Heh
Joo, jotain häikkää noissa minuuteissa ja tunneissa on. Itse tekisin valurautapadassa, ensin liedellä ja sitten tunniksi kahdeksi uuniin..
Mutta onko jossain kaupassa sielä luullista rintaleikettä, minä en ole sitä nähnyt enää muutamaan vuoteen, paistileikkeeseen olen siirtynyt. Koivet ei oikein toimi tässä reseptissä, eivät mahdu paistumaan.
Uunissa on klo 15.15., 8 kpl ruskistettua maalaisleikkeitä, 9 isoa perunaa, 4 tavan sipulia, ruukku timjamia. 1/2 dl ölyä, 1 dl kasvislientä ja 50 g voita. Saa nährä mitä tulee. ajastus 90 min
90 min 170 , perunat kaipaa vielä lämpöä. Otin kannen pois ja laitoin 250. Lientä liikaa, oma vika. Ölyä, voita, kasvislientä, vähempi riittää. Maistoin peruna + liemi, ei huono.
Kokeilin reseptiä ja ihan hyvää tuli. Maut olivat minun mieleeni. Erityisesti salottisipulista tuli hyvää. Laitoin rintaleikkeet pannulla paistamisen jälkeen kannelliseen uunipataan ja perunat+sipuli+timjami kerroksittain päälle ohjeen mukaan. Paistoin 175 C asteessa 1,5 tuntia. Olisi ehkä 15 min voinut olla kauemminkin. Lisänestettä ei kyllä tarvitse, sillä broilerista tulee nestettä. Teen kyllä uudestaan toistekin.
Voiko nämä laittaa keraamiseen vuokaan uuniin ja folion päälle? Voisiko joku osaava tarkentaa ohjetta vielä.
Niin mistä sitä "luullista maalaiskananrintaa" saa?
Toimiiko niinkuin vanhanajan ’keikauskakku? Pitää kokeilla ihan mielenkiinnosta😊
Paistileikkeillä toimii loistavasti ja haudutin liedellä - ei kuivunut ja oli todella maukasta!
Kiitos kommenteista, ne olivatkin harmillisesti jääneet kokonaan huomioimatta.
Eli: tämä mahtava ruoka kypsennetään kokonaan liedellä. Ingressissä oli epähuomiossa mainittu uuni, tämä erhe on nyt korjattu. Valmistukseen kuluu kaikkiaan noin 1 t 45 min. Ideana on, että ainekset kypsyvät rauhassa kannen alla. Luulliset rintaleikkeet tai paistileikkeet toimivat tässä varmasti yhtä hyvin.
Voi voi..ei maistunut miltään..