Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Padat ja laatikot
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
6:00 | 18.11.2020

Punainen kanacurry

Lisää omaan keittokirjaan
Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Kanacurryn maku perustuu itse tehtyyn punaiseen currytahnaan. Tahnaan tarvitaan monta ainesta, mutta sen valmistus on helppoa. Kun maustetahna on valmis, curry syntyy käden käänteessä. Lisukkeeksi sopii kookosriisi.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kolmannessa jaksossa puhutaan siitä, mitä Suomi nykyisin syö, ja Hans valmistaa kanacurrya ja bolognesea. Voit kuunnella jakson Suplasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Punainen kanacurry

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
broilerin rintafileetä
1–2
sipulia
1–2
valkosipulinkynttä
100
g
vihreää parsaa
1–2
paksoita
3–4
rkl
öljyä
3–4
rkl
punaista currytahnaa (ks. resepti alla)
4–5
rkl
hyvää kookosmaitoa
3–4
rkl
kalakastiketta
2–3
rkl
tummaa sokeria tai palmusokeria
limetin mehua maun mukaan
4–5
rkl
tuoretta basilikaa tai thaibasilikaa hienonnettuna
3–4
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Vaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Paloittele fileet.
  2. Kuori ja leikkaa sipulit siivuiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori parsat ja kiehauta ne nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Pilko parsat. Huuhdo ja pilko paksoit.
  3. Kuumenna öljy isossa pannussa. Lisää öljyn joukkoon sipuli, valkosipuli, vihreä parsa ja currytahna. Kypsennä 1–2 minuuttia. Lisää broilerit ja kypsennä palojen koosta riippuen 1–2 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä..
  4. Lisää kookosmaito, kalakastike ja sokeri. Kuumenna. Purista joukkoon limetin mehua oman maun mukaan. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos seos on liian sakeaa.
  5. Tarkista maku. Lisää lopuksi curryn pinnalle yrtit. Tarjoile kookosriisin kera.

Punainen currytahna

Ainesosat

1
punasipuli
1
sitruunaruoho
2–3
punaista chiliä
4–5
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3–4
rkl
tomaattipyreetä
2–3
rkl
ketsuppia
½–1
tl
kuminaa hienonnettuna
5–6
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
ripaus
valkopippuria
3–4
rkl
kalakastiketta
2–3
rkl
hp-kastiketta tai katkaraputahnaa
2–3
rkl
tummaa sokeria
4–5
rkl
kookosmaitoa
2–3
limetin mehu

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Paloittele sitruunaruoho. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
  2. Sekoita ainekset joko morttelissa tai tahosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Kookosriisi

Ainesosat

8
dl
jasmiiniriisiä
8
dl
vettä
2
dl
kookosmaitoa
2
tl
suolaa
3
tl
sokeria
1–2
limetin kuori hienoksi raastettuna
seesaminsiemeniä paahdettuna

Vaiheet

  1. Mittaa riisi tiheään siivilään ja huuhdo se huolellisesti juoksevan veden alla siten, että ylimääräinen tärkkelys irtoaa.
  2. Kaada riisit kattilaan. Lisää vesi, kookosmaito ja suola sekä sokeri. Keitä riisi kypsäksi kannen alla. Pidä lämpimänä, kunnes curry on valmista. Mausta limetinkuoriraasteella ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kot kot
30 min
liha
curry

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini