Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 224 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Le Poulet Basquaise on Baskimaalta kotoisin oleva ruokalaji. Padan voi tarjota fiinisti nostelemalla broilerin palat vadille ja tarjoamalla kastikkeen sattumineen erikseen.

Baskilainen broileripata sopii hyvin viikonloppuun tai ystäväporukan illalliseksi. Broileri hautuu padassa meheväksi ja lisukkeena tarjottavan pilahviriisin värjää hienostunut sahrami.

Älä säikähdä kokonaisen broilerin paloittelua, vaan tartu rohkeasti haasteeseen. Kun ensin ruskistat ja sen jälkeen haudutat kaikki palat nahkoineen ja luineen padassa, täyteläinen maku ja tuoksu palkitsevat varmasti pöytään käydessä. Pataan lisättävät kasvikset leikataan isoiksi paloiksi, jotta ne pysyvät koossa kypsennyksen ajan.

Pilahviriisi haudutetaan kypsäksi salottisipulisilpun ja mausteiden kanssa, jolloin se imee maut ja värit itseensä. Kokonaiset mausteet poistetaan ennen tarjoilua ja annokset viimeistellään tuoreella lehtipersiljalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Baskilainen broileripata

Ainekset

1
kokonainen broileri
5
valkosipulinkynttä
1
iso sipuli
2–3
paprikaa
6
luumutomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kanalientä fondista
1
ruukku lehtipersiljaa
Pilahviriisi
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
3
dl
pitkäjyväistä riisiä
0,5
g
sahramia
3
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
4
dl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri 8 osaan (koipipalat, reisipalat, fileet ja siivet). Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipuli ja paprikat isoiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit isoiksi lohkoiksi.

  2. Paista broilerinpaloja öljyssä valurautapadassa noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit syrjään ja paista seuraavaksi valkosipulia, sipulia ja paprikoita padassa muutama minuutti. Lisää tomaatit pataan ja jatka paistamista vielä 1 minuutti.

  3. Siirrä broilerinpalat takaisin pataan ja kaada joukkoon valkoviini ja kanaliemi. Kuumenna pata ja hauduta sitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

  4. Hienonna salottisipuli ja paista sitä öljyssä, kannellisessa kasarissa noin 1 minuutti. Lisää riisi ja sahrami pannuun ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput pilahvin aineet, kuumenna ja säädä lämpö tämän jälkeen miedolle. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla, kunnes riisi on kypsää. Ota timjaminoksat pois pilahvin joukosta.

  5. Hienonna lehtipersilja valmiin broileripadan pinnalle. Tarjoa pilahviriisin kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

NAM! Tuon otin talteen. Kiitos  :)

Vierailija

Keskivaiheilla reseptiä kehotatte lisäämään tomaatit ja paistamaan vielä 1 minuutti ....
Mitä tapahtuu ?? - Eihän niille tomaateille ehdi yhdessä minuutissa tapahtua yhtään mitään !!

Yleensä teillä on herkujllisia reseptejä , mutta noiden kypsennys- , paistoaikojen suhteen toivon tarkempaa, 'rehellisempää' ohjetta :_)

Tipu

Mitä tarkoittaa paloitteluvaiheessa fileet? Tarkoittaako sitä, mikä jää jäljelle kun on broilerista poistettu jalat ja siivet?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei ja kiitos kysymyksestä. Ja kyllä, fileet tarkoittavat rintafileitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä. Näin ne kypsyvät meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kanaviillokki

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
ruokakermaa, rasvaa 15 %
1
kanaliemikuutio
1
tl
curryjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
viinietikkaa tai sitruunamehua
1
tl
mustaherukkahyytelöä

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

  2. Ruskista paistileikkeet öljytilkassa paistokasarissa molemmin puolin.

  3. Riivi paistileikkeitä kastikkeen joukossa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

  4. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Parhaimmilta ramen-munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1 ¼
litraa
vettä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
Lisäksi
300
g
broilerin paistileikettä tai rintafileetä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijaa
1
tl
fariinisokeria
200
g
ramen-nuudeleita tai muita nuudeleita
Tarjoiluun
2
pientä paksoita tai ¼ kiinankaalia
100
g
siitake- tai herkkusieniä
2
kevätsipulinvartta
2
retiisiä
4
dl
babypinaattia
4
ramen-munaa (kts. ohje alla)
nori-merilevää, seesaminsiemeniä, chiliöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi ne.
  2. Laita kattilaan veden, misotahnan, soijan ja mirinin kanssa. Kiehauta seos ja anna porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  3. Paista broilerit kypsiksi pannulla öljyssä. Mausta soijalla ja fariinisokerilla. Viipaloi broilerit suupaloiksi.
  4. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sienet. Hienonna kevätsipulit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele babypinaatit.
  5. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Laita hetkeksi sivuun.
  6. Nosta nuudelit, kasvikset ja broileri tarjoilukulhoihin. Kaada päälle siivilöity liemi. Puolita munat ja lisää ne kulhoihin. Tarjoa sellaisenaan tai viimeistele halutessasi merilevällä, seesaminsiemenillä ja chiliöljyllä.

Vinkki: Broilerin voi halutessaan korvata tofulla, kasslerilla tai naudanlihalla. Kasviksia voi halutessaan varioida jääkaapin sisällön mukaan. Esimerkiksi porkkana tai paprika sopivat keittoon hyvin.

Ramen-munat

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
soijaa
½
dl
miriniä
2
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä munat haluamaasi kypsyyteen. Parhaimmilta munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä.
  2. Kaada munien keitinvesi pois. Laita munat jääveteen jäähtymään muutamaksi minuutiksi.
  3. Yhdistä soija, mirin, sokeri ja pippuri rasiassa tai minigrip-pussissa. Kuori munat. Laita ne rasiaan.
  4. Nosta jääkaappiin ja anna maustua viileässä 2-4 tuntia. Sekoittele maustumisen aikana, niin munat marinoituvat tasaisesti.
  5. Halkaise maustuneet munat ja nosta ramen-keiton päälle.

Vinkki: Munat maistuvat hyviltä myös salaatissa tai osana brunssipöytää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rakenteeltaan pehmeä ja maultaa mieto broilerinmaksa on helppo tapa tutustua sisäelinten makuun. Ne kypsyvät hetkessä ja maistuvat taivaalliselta lempeän chilisessä ja pähkinäisessä kastikkeessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerinmaksanuudelit

Ainekset

1
rs (300 g)
broilerinmaksaa (pakaste, sulatettuna)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
2
tl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
maapähkinätahnaa
2
tl
gochujang-chilitahnaa
1
dl
nuudelien keitinlientä
1
rkl
riisiviinietikkaa
LISÄKSI
400
g
nuudeleita
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä noin desi keitinlientä kastikkeeseen.

  2. Sulata broilerinmaksat ja kuivaa ne talouspaperilla painellen. Paista maksoja kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä noin minuutti molemmin puolin, kunnes maksat ovat juuri ja juuri kypsiä. Mausta suolalla. Siirrä maksat syrjään pannulta.

  3. Kuori ja raasta inkivääri. Laita seesamiöljy, inkivääri, maapähkinä- ja chilitahna sekä loraus keitinlientä pannulle. Kuumenna ja sekoita samalla tasaiseksi. Lisää riisiviinietikka, nuudelit ja maksa pannulle, ja kääntele kaikki kevyesti sekaisin. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Dim sumit ovat kiinalaisia taikinanyyttejä, jotka voidaan täyttää liha- tai kalatäytteellä. Ne kypsyvät pehmeiksi höyryssä höyrytyskorissa tai kotoisammin höyrykattilassa. Mitä ohuemman saat taikinasta, sitä paremmat nyytit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanatäytteiset dim sumit

Ainekset

TÄYTE
1
grillattu broilerinkoipi
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
puntti korianteria
2
rkl
inkivääriä raastettuna
3
rkl
hoi sin -kastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
soijaa
2
tl
seesamiöljyä
TAIKINA
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
rasvatonta maitoa
LISÄKSI:
½
dl
paahdettuja seesaminsiemeniä
KASTIKE
1
punainen chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
dl
soijaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Riivi lihat koivesta, hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna kevätsipulit ja korianteri. Raasta inkivääri.

  2. Laita täytteen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.

  3. Yhdistä monitoimikoneen kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Käynnistä kone ja kaada maito nauhana joukkoon. Taikina muodostuu nopeasti, joten sekoita vain minuutti tai kaksi. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa siitä 8 samankokoista palaa. Kauli tai painele jauhojen kanssa ohuiksi noin ½ cm paksuiksi ympyröiksi.

  4. Laita taikinoiden keskelle 2–3 ruokalusikallista täytettä. Taita taikina täytteen päälle nyytiksi ja nipistä reunat tiiviisti yhteen.

  5. Laita dim sumit kaksinkertaisiin muffinssivuokiin ja vuoat höyrykattilaan tai laita nyytit bambuiseen höyrytyskoriin leivinpaperin päälle. Kypsennä kannella peitettynä 12–15 minuuttia.

  6. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Ripottele kypsien nyyttien pinnalle ennen tarjoilua.

Kommentit (1)

kaulahuivi

Tulee harmittavan kalliiksi tuo jäätelö, raaka-aineet maksavat ja sitten pitäisi ostaa vielä pakastinkin. :(