
Tee arkiruokien ykkönen vaihteeksi broilerin jauhelihasta ja kaurapastasta! Kauramaito mehevöittää maidottoman laatikon ja kaurahapankorput rapeuttavat pinnan herkulliseksi. Älä säästele tuoreessa timjamissa, se antaa laatikkoon ihanan maun.
Broilerimakaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna broileripekoni. Siirrä se kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää broilerijauheliha ja paista se pekonin rasvassa. Lisää paistamisen aikana sipulit. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta loppuvaiheessa mustapippurilla ja timjamilla.
- Keitä pasta puolikypsäksi (2–3 minuuttia) suolalla maustetussa vedessä.
- Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää broileriseos ja kääntele sekaisin.
- Kumoa seos öljyttyyn vuokaan.
- Yhdistä kauramaito, munat ja suola. Kaada ainesten päälle. Ripottele päälle murskatut hapankorput.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 t.
Vinkki! Huomioi, että kaurapasta sisältää myös vehnää.