Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee arkiruokien ykkönen vaihteeksi broilerin jauhelihasta ja kaurapastasta! Kauramaito mehevöittää maidottoman laatikon ja kaurahapankorput rapeuttavat pinnan herkulliseksi. Älä säästele tuoreessa timjamissa, se antaa laatikkoon ihanan maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerimakaronilaatikko

Ainekset

350
g
kaurapastaa (Torino)
vettä ja suolaa keittämiseen
1
pkt (350 g)
broilerin paistijauhelihaa
1
pkt (120 g)
broileripekonia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
tl
mustapippuria
Munamaito
7
dl
kauramaitoa
2
munaa
1
tl
suolaa
Pinnalle
3
kaurahapankorppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna broileripekoni. Siirrä se kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää broilerijauheliha ja paista se pekonin rasvassa. Lisää paistamisen aikana sipulit. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta loppuvaiheessa mustapippurilla ja timjamilla.
  2. Keitä pasta puolikypsäksi (2–3 minuuttia) suolalla maustetussa vedessä.
  3. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää broileriseos ja kääntele sekaisin.
  4. Kumoa seos öljyttyyn vuokaan.
  5. Yhdistä kauramaito, munat ja suola. Kaada ainesten päälle. Ripottele päälle murskatut hapankorput.
  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 t.

Vinkki! Huomioi, että kaurapasta sisältää myös vehnää.  

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Miedonmakuisesta broilerinjauhelihasta syntyy tuoreiden tomaattien kanssa ihana bolognese, joka on kaikkea muuta kuin tuhti! Voit valita sattumiksi erivä­risiä ja -kokoisia tomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-broileribolognese

Ainekset

4–5
isoa tomaattia (n. 350 g)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
400
g
broilerinjauhelihaa
½
purjo
1
chili
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
viherpippuria rouhittuna
Lisäksi
300–400
g
spagettia tai muuta pastaa
1
ruukku basilikaa
1
pkt (150 g)
minimozzarellaa

Työvaiheet

  1. Puolita isot tomaatit. Raasta kuusi puolikasta leikkuupinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää raasta­matta. Pilko loput tomaatit erikokoisiksi paloiksi.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä pannussa kypsäksi, lihaa sekoitellen ja murentaen noin 5 minuuttia.
  3. Huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna chili. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista 2–3 mi­nuuttia. Kaada viini pannuun, kiehauta kasaan. Lisää raastettu tomaatti ja kypsennä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike oreganolla, suolalla ja viher­pippurilla. Lisää lopuksi tomaatit ja anna kastik­keen hautua muutama minuutti kannen alla niin, että tomaatit hieman lämpenevät.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, va­luta ja lisää kastikkeeseen. Hienonna basilika ja lisää se mozzarellan kanssa pastaan.

Vinkki Myös buffalomozzarella tai maitoisa burrata sopivat raikkaan tomaattikastikkeen kanssa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Lämmittävässä keitossa on proteiinia kanan lisäksi myös pavuissa. Voimavihannes lehtikaali keventää soppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kana-valkopapukeitto

Ainekset

1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
½
tl +½ tl
suolaa
½
tl +½ tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
valkosipulijauhetta
1
pkt (250 g)
maustamattomia broilerinpaistisuikaleita
3
rkl
tomattipyreetä
1
tlk
tomaattimurskaa (+ ½ tölkillistä vettä)
1
l
kanalientä
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tlk
isoja valkoisia papuja
100
g
lehtikaalia suikaleina
Päälle
parmesaania, (chilihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia, suolaa ja mustapippuria 5 minuuttia. Lisää valkosipulijauhe ja jatka vielä minuutin ajan. Lisää broilerin suikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta lisää suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita tomaattipyree joukkoon. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä vettä, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Valuta ja huuhtele pavut joukkoon.

  3. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Lisää keittoon lopuksi lehtikaali ja keitä vielä muutama minuutti. Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja ripottele chiliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tee pikaversio Pekingin ankasta ja tarjoa se seesamiöljyllä sipaistujen lettusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hoisin-ankalla täytetyt kiinalaiset letut

Ainekset

Taikina
1
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
1
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
seesamiöljyä voiteluun
Hoisin-ankka
3–4
ankanrintaa
1
rkl
rypsiöljyä
dl
hoisinkastiketta
2
tl
agave- tai vaahterasiirappia
½
tl
kiinalaista viismaustetta
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia, kurkkua ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Sekoita vesi, jauhot, öljy ja suola tiiviiksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tasaantua 30 minuuttia.

  2. Poista ankoista nahka ja rasva veitsellä, viipaloi lihat. Leikkaa lisukkeiksi tuleva kevätsipuli renkaiksi ja kurkku pitkiksi tikuiksi.

  3. Vaivaa lettutaikina käsin pehmeäksi, muutama minuutti. Muotoile pötköksi ja leikkaa 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja kauli mahdollisimman ohuiksi.

  4. Sipaise kuudelle letulle hieman seesamiöljyä ja laita toiset kuusi niiden päälle. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Paista kutakin lettuparia molemmilta puolilta noin 20 sekuntia, kunnes pintaan muodostuu ruskeita täpliä. Avaa lettupari, käännä paistopinnat vastakkain ja laita liinan alle odottamaan.

  5. Paista ankkaviipaleet öljyssä pannussa lähes kypsiksi, muutama minuutti. Lisää hoisin, siirappi, viismauste ja pippuri. Anna lämmetä. Tarjoa heti lettujen, kevätsipulin, kurkun ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki Kiinalainen viismauste sisältää sichuaninpippuria, tähtianista, kanelia, neilikkaa ja fenkolinsiemeniä.

Kommentit (0)