Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Edulliset broilerinkoivet ovat arkiruokien aatelia. Saat niihin extramakua, kun ruskistat ne kunnolla kuumassa padassa ennen haudutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata kreikkalaisittain

Ainekset

900
g
broilerinkoipia tai koipireisiä
PAISTAMISEEN
voi-öljyseosta
LISÄKSI
600
g
perunoita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
KASTIKE
dl
kuumaa kanalientä
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
sitruunamehua
6
valkosipulinkynttä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
jauhettua paprikaa
(LISÄKSI)
(vihreitä oliiveja)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Paista ensin broilerinkoipiin isossa padassa kunnon väri öljy-voiseoksessa.

  3. Pese perunat, älä kuori niitä. Leikkaa viipaleiksi. Laita perunat kanojen väliin. Sekoita suola ja pippuri keskenään ja kaada kanojen ja perunoiden päälle.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada päällimmäiseksi.

  5. Kypsennä ensin kannen alla 45 minuuttia ja vielä noin 30 minuuttia ilman kantta. Lisää lopuksi vihreitä oliiveja halutessasi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ribollitaan voi käyttää niitä kasviksia mitä kaapista löytyy. Lisää vettä, jos haluat padasta keittomaisempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Ribollita-pata

Ainekset

1
iso sipuli
2
porkkanaa
2
lehtisellerin vartta
6
valkosipulinkynttä
200
g
mustakaalia
¼
kuivahtaneesta ciabattasta
5
aurinkokuivattuja tomaattia
1
prk (380/230 g)
pieniä kypsiä valkoisia papuja (cannellini)
3
rkl
oliiviöljyä
tl
suolaa
2
rkl
tomaattipyreetä
l
vettä
1
parmesaanipalan kanta
4
oksaa tuoretta timjamia
¾
tl
chilirouhetta tai aleppon pippuria
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja pork­kanat. Leikkaa lehtisellerit pie­niksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Huuhtele kaalit, poista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Revi tai murenna leipä paloiksi.

  3. Suikaloi aurinkokokuivatut to­maatit. Valuta pavut siivilässä.

  4. Kuumenna öljy padassa. Lisää kasvikset ja suola. Kuullota noin 8 minuuttia.

  5. Lisää tomaattipyree ja aurinko­kuivatut tomaatit. Paista sekoitta­en muutama minuutti.

  6. Lisää vesi, pavut, parmesaanin kanta, timjami, chilirouhe ja mustapippuri. Keitä 5 minuuttia.

  7. Kääntele kaalit keittoon kahdes­sa erässä. Lisää sitten leipä.

  8. Kypsennä 15 minuuttia. Valuta lopuksi pinnalle oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Pohjois- ja Keski-Italiassa kani on yleisesti käytetty raaka-aine. Sen tilalla voi käyttää broileria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Rosa dei Ventin kanipata

Ainekset

1
kokonainen kani tai broileri
2
lehtisellerin vartta
1
porkkana
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
2
meiraminoksaa
1
rosmariininoksa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
dl
oliiviöljyä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
dl
valkoviiniä
2–3
dl
tomaattimurskaa

Työvaiheet

  1. Paloittele kani tai broileri luineen noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

  2. Leikkaa sellerit noin 1 cm:n paloiksi ja lohko porkkana 5–6 palaan. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella. Nypi meiramista ja rosmariinista lehdet. Hienonna lehtipersilja.

  3. Laita uunivuokaan 3 rkl oliiviöljyä ja kaikki ainekset viiniä ja tomaattimurskaa lukuun ottamatta. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan loput öljystä.

  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa välillä sekoitellen, kunnes lihat ovat melkein kypsiä, noin 20 minuuttia. Kypsennysaika riippuu valitsemastasi lihasta.

  5. Kun liha on kullanruskeaa, ota vuoka uunista ja lisää viini. Jatka kypsentämistä uunissa vielä 10 minuuttia.

  6. Tee kuuman vuoan pohjalle tilaa, johon kaadat tomaattimurskan. Anna murskan kypsyä hetki ennen sekoittamista.

  7. Laita vuoka takaisin uuniin ja kypsennä, kunnes tomaattimurska kiehahtaa kunnolla. Tarjoa ruoka esimerkiksi vihreiden papujen tai varsiparsakaalien kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Bataatista ja linsseistä porisee kauden odotetuin pata. Raikkaan pehmeästä mausta on kiittäminen kookoksen ja limetin yhdistelmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lempeä bataatti-linssipata

Ainekset

1
(700–800 g)
bataatti
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
kurkumaa jauhettuna
2
tl
garam masalaa
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
2
rkl
öljyä
2
tl
suolaa
2
prk (à 400 g)
kookosmaitoa
noin 3
dl
vettä
2
dl
kuivattuja, keltaisia linssejä
100
g
pakastettua kokonaista lehtipinaattia
1
limetin mehu
LISÄKSI
1
ruukku korianteria
2–3
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa bataatti noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulin­kynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Paista bataattikuutioita, sipu­leita, inkivääriä ja mausteita öljyssä 2–3 minuuttia.

  2. Lisää suola ja kookosmaito. Huuhtele purkit vedellä ja lisää pataan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

  3. Huuhtele linssit tiheässä siivi­lässä kylmällä vedellä. Lisää lins­sit pataan ja jatka kypsentämistä kannen alla noin 15–20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Sekoita pataa välillä.

  4. Lisää jäinen pinaatti pataan ja kuumenna. Purista limetin mehu joukkoon.

  5. Tarjoa padan kanssa tuo­retta korianteria ja turkkilaista jogurttia.

Vinkki Linsseiksi sopivat myös vihreät linssit. Lisää ne pataan samaan aikaan kookosmaidon kanssa, sillä vihreät vaativat hie­man pidemmän kypsymisajan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pienet, sormisyötävät taquitos-rullatacot paistetaan perinteisesti uppopaistamalla rapeiksi. Pinnasta tulee ihanan rapea myös uunissa, kun pintaan sivelee reippaasti öljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kana-taquitos

Ainekset

8
pehmeää tortillaa
2–3
rkl
öljyä
2
hienonnettua kevätsipulia
Broileri-cheddarjuustotahna
1
grillattu broilerinkoipireisi
2
dl
kypsiä kidney- tai mustapapuja
100
g
aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
2
dl
cheddarjuustoraastetta
1
tl
tacomausteseosta
ripaus suolaa
Tuoretomaattisalsa
1
rs
(250 g) kirsikkatomaatteja
½
pieni punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
limetin mehu
½
ruukkua korianteria
suolaa ja sokeria
muutama tippa tabascoa
Guacamolekastike
1
kypsä avokado
1
limetin mehu
1
tomaatti
1
pieni valkosipulikynsi
½
chili
½
ruukkua korianteria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Revi broilerinkoipireidestä luut ja halutessasi nahka pois, hienonna liha.
  2. Murskaa kulhossa papuja haarukalla. Lisää broileri, tuorejuusto ja juustoraaste. Mausta tacomausteseoksella ja ripauksella suolaa.
  3. Levitä seos tortilloille. Kääräise rullalle ja nosta kevyesti öljyllä voideltuun uunivuokaan vierekkäin. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipulin puolikas ja valkosipulinkynsi.
  5. Sekoita kaikki tomaattisalsan ainekset keskenään kulhossa. Mausta suolalla ja sokerilla sekä muutamalla tipalla tabascoa maun mukaan.
  6. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Purista päälle limetin mehu.
  7. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenkalvot ja hienonna. Soseuta ainekset kulhossa sauvasekoittimella sileäksi.

  8. Sivele tortilloille reilusti öljyä. Kypsennä uunissa 10-15 minuuttia, kunnes tortillat ovat paistuneet pinnalta rapeiksi. Lusikoi päälle tomaattisalsaa ja guacamolekastiketta.

  9. Tarjoile loput salsasta ja guacamolekastikkeesta tortillojen kanssa. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.

Kommentit (0)