Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 194 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Persimon antaa makeutta marokkolaistyyliseen, herkullisen mausteiseen broileripataan. Lisukkeeksi sopii tavallista ruokaisampi, paahdetuilla kikherneillä höystetty dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-broileritagine

Ainekset

1
pkt (600 g)
broilerin paistileikkeitä
3
persimonia
4
rkl
oliiviöljyä
6
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
3
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta
2
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
kuivattua minttua
Lisäksi
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit öljyssä pannussa muutamassa erässä kullanruskeiksi. Laita lihat tagine- tai uunipataan.
  2. Poista persimoneista kannat ja leikkaa hedelmät neljään osaan. Kuori sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää persimonit ja kasvikset pataan. Kaada vesi päälle, murenna kanaliemikuutio ja lisää mausteet pataan.
  3. Kypsennä pataa 180-asteisessa uunissa kannella tai foliolla peitettynä 1 tunti. Purista sitruunan mehu pataan ennen ruokailua. Tarjoa kikherne-pähkinädukkahin kanssa (ohje alla).

Kikherne-pähkinädukkah

Ainekset

1
prk (290 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
hasselpähkinöitä
½
dl
seesaminsiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet. Hienonna pähkinät. Paahda kikherneitä kuumassa kuivassa pannussa 5 minuuttia. Lisää pähkinät ja paahda 2 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet, korianterinsiemet ja juustokumina ja paahda vielä 2 minuuttia.
  2. Kumoa dukkah kulhoon ja mausta suolalla.

Kommentit (3)

KaijaAnneli

Mielestäni persimon muuttui oudon makuiseksi, ikäänkuin olisi luovuttanut kaiken makeutensa pataan ja muuttunut itse karvaaksi.

Lorditar

Tuo lisuke taitaa olla ennemminkin dukkahilla maustetut kikherneet?

Vierailija

Aivan ihanaa! Suosittelen tässäkin laittamaan ripauksen sokeria ja reippaasti vaan maustetta niin kyllä maistuu! Plus etten käyttänyt foliota uunissa olisi muuten siellä vieläkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Pitkään haudutettu kinkku-juureslaatikko on todella maukasta ja edullista arkiruokaa. Tämä laatikko on tehty lihaliemeen, mutta halutessaan lihaliemen voi korvata munamaidolla. Ennenvanhaan äitini haudutti tätä laatikkoa leivinuunissa jälkilämmöllä useita tunteja. Joulun loppu kinkku käytettiin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min esivalmistelu + 2,5 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Mummon kinkku-juureslaatikko

Ainekset

5
kpl
Isoa jauhoista perunaa (800g)
4
kpl
porkkanaa (400g)
360
g
kinkkua
1
iso sipuli (170g)
3-4
valkosipulin kynttä
4
dl
lihalientä
Ripaus
suolaa ja mustapippuria joka kerrokseen

Työvaiheet

1. Viipaloi perunat,porkkanat ja sipulit mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Silppua valkosipuli. Pilko kinkku kuutioiksi tai suikaleiksi.

2. Lataa kaikki ainekset kerroksittain vuokaan. Aloita ja lopeta perunoilla. Mausta suolalla ja pippurilla joka kerros. Minä käytän nykyään mustapippuria, mutta äitini kyllä käytti aina maustepippuria ja heitti niitä kokonaisina perunoiden sekaan.

3. Lisää lihaliemi. Laita muutama voinokare perunoiden päälle.

4. Hauduta uunissa 2,5-3 h (200 asteessa uunin alatasolla n. 40 min, jotta pinta saa väriä ja loppuaika 150 asteessa.) Jos pinta tummuu liikaa, niin laita päälle kansi tai folio. (Nuo päällimmäiset kunnolla paistuneet perunaviipaleet oli minun herkkua lapsenakin. Ihanan rapeita!)

Ruoka uuniin ja ulkoilemaan!

Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1243 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Aussityyliset makeat letut syntyvät ilman jauhoja ja maistuvat aamiaisella kiivisiirapin, jogurtin sekä granolan kanssa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Australialainen makea kiivimunakas

Ainekset

4
munaa
½
dl
maitoa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
kanelia
Paistamiseen
voita
Kiivisiirappi
8
kiiviä (500 g)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljauutetta
Lisäksi
kreikkalaista jogurttia, granolaa tai mysliä, (vaahterasiirappia)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kiivisiirappi. Kuori ja kuutioi kiivit. Mittaa kiivipalat, sokeri, vesi, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (josta siemenet on kaavittu mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kiivit vielä ehjiä. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, vaahterasiirappi ja kaneli.

  3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kaada puolet munakasmassasta pannulle ja levitä varovasti tasaiseksi puulastalla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Käännä ympäri ja paista toista puolta vielä minuutin ajan.

  4. Liu’uta lautaselle ja tarjoa kiivisiirapin, jogurtin, granolan (ja vaahterasiirapin) kanssa.

  5. Toista sama lopulla munakasmassalla.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen

Täyteläisen kinkkukiusauksen kruunaa kuohukerma ja sehän on tosi kuin vesi! Tästäkin kiusauksesta saa tietenkin kevyemmän korvaamalla kuohukerman kevytkermalla tai kasvisrasvasekoitteella. Minulta jäi joululta kinkkua ja kuohukermaa ja tottakai tein niistä tätä nuorison toiveherkkua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Täyteläinen kinkkukiusaus

Ainekset

7
kpl
Isoa perunaa (jauhoisia; 1,1 kg)
1
iso sipuli (200g)
300
g
kinkkua
3
kpl
valkosipulin kynsiä
4
dl
kuohukermaa (2 prk)
ripaus
suolaa ja mustapippuria joka kerrokseen
voita vuoan voiteluun

Työvaiheet

1. Kuori perunat ja sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi mandoliinilla. Leikkaa valkosipulit myös lastuiksi veitsellä. (Älä käytä murskattuna). Kuutioi myös kinkku.

2. Lado ainekset voideltuun vuokaan. Pohjalle puolet perunoista, keskelle sipulit, valkosipulit/kinkku ja päällimmäiseksi loput perunoista. Mausta kerrokset suolalla ja mustapippurilla.

3. Kaada vuokaan lopuksi kuohukerma.

4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä 10-15 min ennen tarjoilua folion alla!

Maukasta Uuttavuotta!

Tarja Pasanen  @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (2)

Pannari

Ohjeesta puuttui kinkku. Paljonko kinkkua?

Vesikielellä
Seuraa 
Liittynyt31.10.2020

Voi anteeksi. Pääraakaine puuttui. 300 g kinkkua. Korjasin ohjeeseen. Hyvää Uuutavuotta.   :)

Tarja

Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Sain tätä salaattia ensimäisen kerran noin 17 vuotta sitten siskoni tyttären polttareissa. Sen jälkeen tätä on tarjoiltu milteinpä jokaisessa perhejuhlassa ja illanistujaisissakin useasti. Minun aikuiset tyttärenikin tykkäävät tehdä tätä usein. Helpoksi tämän tekee salaattikastike, joka tässä on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kana-pastasalaatti

Ainekset

800
g
kanansuikaleita (2 pkt)
8
dl
Spirali Tricolore kuviopastaa
2
kpl
isoa omenaa (golden)
1
prk
säilykemaissia (300g)
1
purjo
200
g
suolakurkkuja
1
pullo
Felix tomaatti-chili salaatinkastiketta (375 g)
Ripaus
Suolaa, currya ja mustapippuria

Työvaiheet

1. Lisää pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 min. Valuta lävikössä ja jäähdytä.

2. Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 min.

3. Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

4. Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä.

Tästä tulee iso satsi ja riittää n.6- 8 hlölle muun tarjoilun ohessa.

Hyvää Uuttavuotta!
Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)