
Persimon antaa makeutta marokkolaistyyliseen, herkullisen mausteiseen broileripataan. Lisukkeeksi sopii tavallista ruokaisampi, paahdetuilla kikherneillä höystetty dukkah.
Persimon-broileritagine
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista broilerit öljyssä pannussa muutamassa erässä kullanruskeiksi. Laita lihat tagine- tai uunipataan.
- Poista persimoneista kannat ja leikkaa hedelmät neljään osaan. Kuori sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää persimonit ja kasvikset pataan. Kaada vesi päälle, murenna kanaliemikuutio ja lisää mausteet pataan.
- Kypsennä pataa 180-asteisessa uunissa kannella tai foliolla peitettynä 1 tunti. Purista sitruunan mehu pataan ennen ruokailua. Tarjoa kikherne-pähkinädukkahin kanssa (ohje alla).
Kikherne-pähkinädukkah
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta kikherneet. Hienonna pähkinät. Paahda kikherneitä kuumassa kuivassa pannussa 5 minuuttia. Lisää pähkinät ja paahda 2 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet, korianterinsiemet ja juustokumina ja paahda vielä 2 minuuttia.
- Kumoa dukkah kulhoon ja mausta suolalla.
Mielestäni persimon muuttui oudon makuiseksi, ikäänkuin olisi luovuttanut kaiken makeutensa pataan ja muuttunut itse karvaaksi.
Tuo lisuke taitaa olla ennemminkin dukkahilla maustetut kikherneet?
Aivan ihanaa! Suosittelen tässäkin laittamaan ripauksen sokeria ja reippaasti vaan maustetta niin kyllä maistuu! Plus etten käyttänyt foliota uunissa olisi muuten siellä vieläkin.