Persimon antaa makeutta marokkolaistyyliseen, herkullisen mausteiseen broileripataan. Lisukkeeksi sopii tavallista ruokaisampi, paahdetuilla kikherneillä höystetty dukkah.
Espanjalaisten persimonien kausi sattuu meidän kannaltamme sopivasti vuoden pimeimpään hetkeen. Juuri silloin tarvitaan makeaa, auringolta maistuvaa hedelmää, joka toimii niin juustotarjottimella kuin pipareiden ja glögin seurassa.
Persimoneja voi kuitenkin käyttää myös lämpimiin ruokiin. Oheisessa ohjeessa hedelmiä pilkotaan marokkolaistyyliseen, herkullisen mausteiseen broileripataan. Hautumiseen saa varata noin tunnin, minkä aikana broilerin paistileikkeet mureutuvat ja hedelmät luovuttavat liemeen makeutensa.
Mehevän padan rinnalle tarvitaan jotakin rapeaa. Täydellinen pari on paahdetuista pähkinöistä ja siemenistä valmistettu dukkah, joka saa tällä kertaa lisää ruokaisuutta kikherneistä.
Persimon-broileritagine
Ainesosat
Vaiheet
- Ruskista broilerit öljyssä pannussa muutamassa erässä kullanruskeiksi. Laita lihat tagine- tai uunipataan.
- Poista persimoneista kannat ja leikkaa hedelmät neljään osaan. Kuori sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää persimonit ja kasvikset pataan. Kaada vesi päälle, murenna kanaliemikuutio ja lisää mausteet pataan.
- Kypsennä pataa 180-asteisessa uunissa kannella tai foliolla peitettynä 1 tunti. Purista sitruunan mehu pataan ennen ruokailua. Tarjoa kikherne-pähkinädukkahin kanssa (ohje alla).
Kikherne-pähkinädukkah
Ainesosat
Vaiheet
- Valuta kikherneet. Hienonna pähkinät. Paahda kikherneitä kuumassa kuivassa pannussa 5 minuuttia. Lisää pähkinät ja paahda 2 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet, korianterinsiemet ja juustokumina ja paahda vielä 2 minuuttia.
- Kumoa dukkah kulhoon ja mausta suolalla.