Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 382 keittokirjaan.

Tämä sitruunainen kanapata on koko perheen herkkua. Kananuijat ja vihannekset kypsentyvät uunissa ihanan rapeiksi. Ja kun kaikki ainekset valmistuvat kätevästi samassa vuoassa, ei loppuiltaa tarvitse käyttää tiskaamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen kanapata

Ainekset

8
kananuijaa
8
kiinteää perunaa
1 1/2
rkl
öljyä
1
prk
latva-artisokkia
2
kesäkurpitsaa
1
punainen paprika
1
sitruuna
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Jos aikaa on, ota kanat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  2. Pese perunat ja lohkoa ne isoiksi paloiksi. Laita öljy uunivuokaan ja vuoka kuumaan uuniin 3 minuutiksi. Lisää perunalohkot ja kypsennä 10 minuuttia.
  3. Halkaise artisokat. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Paloittele paprika. Pese sitruuna ja leikkaa se lohkoiksi. Lisää artisokat, paprika, kesäkurpitsa, sitruuna ja kuorimattomat valkosipulinkynnet uunivuokaan. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Paista 10 minuuttia. Varo, ettei pinta pala ja peitä tarvittaessa foliolla.
  4. Paista kananuijat nopeasti kuumassa paistinpannussa öljyssä. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Lisää kanat ja paista vielä 25 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (5)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Ohje on nyt korjattu, eli sakea tulee sekä marinadiin että teriyaki-kastikkeeseen. Vaalea miso on kaikkein miedointa ja makeinta, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita misoja.

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Broilerin koivet saavat makua korianterivoista ja rapsakan pinnan maissihiutaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteribroileri

Ainekset

800
g
broilerin koipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Korianterivoi
25
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
½
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
Päälle
2
dl
maissihiutaleita (cornflakes)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sulata voi kattilassa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Valele broilerinkoivet korianterivoilla.
  3. Murskaa maissihiutaleet ja pyörittele koivet murskassa. Kypsennä noin 50 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa paahdettujen perunoiden, kasvisten ja erimerkiksi srirachalla ja yrteillä maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Varmaan vielä parempia tulisi jos käyttäisi nachoja (maissisipsejä)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Mango toimii kastikkeessa raikkaiden yrttien makeana vastaparina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääribroileri, pikakasvikset ja mango-minttukastike

Ainekset

4
broilerin ohutleikettä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
200
g
sokeriherneitä, parsaa tai muita vihreitä kauden kasviksia
1 + 1
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
makeaa thai-chilikastiketta
1/4
dl
siirappia
2
tl
inkivääritahnaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki marinadin aineet keskenään ja marinoi 15 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa mango-minttukastike.
  3. Halkaise herkkusienet. Huuhtele sokeriherneen palot. Jos käytät parsaa, kuori ne ja poista kovat kannat.
  4. Paista broilerinleikkeitä öljyssä pannussa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Ota pihvit pois pannusta. Lisää herkkusienet ja kasvikset pannuun ja kypsennä muutama minuutti. Laita pihvit lämpimien kasvisten päälle pannuun. Tarjoa broileri minttukastikkeen kanssa (ks ohje alhaalla).

Mango-minttukastike

Ainekset

1
syöntikypsä mango tai 300 g pakastettua mangoa sulatettuna
1/2
sitruunan mehu
1
ruukku (2 dl)
mintunlehtiä
1/2-1
ruukkua
korianteria
1
vihreä mieto chili
1/2
tl
kuminan siemeniä
1/2
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
(1
rkl
turkkilaista jogurttia)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango ja hienonna yrtit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunanmehu joukkoon.
  2. Lisää loput aineet suolaa ja jogurttia lukuun ottamatta. Soseuta tasaiseksi. Sekoita joukkoon suola (ja jogurtti).

Kommentit (1)

Vierailija

Toimisikohan tämä valmiin mangochutneyn kanssa jos on laiska eikä jaksa puljata kastikkeen kanssa?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 256 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan purkki papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee makuyhdistelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (7)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Vesikielellä

Minkä kokoiseen uunivuokaan tämä menee?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Spiide1 kyselee, mitä papuja reseptintekijä suosittelee. En tiedä, mutta itse laitoin isoja valkeita papuja. Ne ovat mielestäni hyvän makuisia ja ruokaisia. Tuli hyvää! Voisin ajatella laittavani papujen sijasta puy-linssejä.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Vielä papuvalinnasta: Borlottipavut olisivat minusta sopineet vielä paremmin mutta niitä ei sattunut olemaan kotona. Ne ovat mielestäni maukkaimpia. Netistä löytyy listoja joista käy ilmi mitkä pavut soveltuvat parhaiten esi salaatteihin ja pataruokiin, tai pihveihin.

Kokeillaan

Mistä perunagnoccheja saa? Kiersin monta kauppaa Hyvinkäällä, eikä yhdessäkään ollut niitä myynnissä. Tai en ainakaan löytänyt. Täytynee tehdä tavallisista.

Vierailija

Löytyy ihan Prismoista yms. Meidän Prismassa olivat siellä missä tuorepastat ovat, eli kylmähyllyssä. Einesosastolla