Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 444 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Peruna-broilerivuoka maistuu ihanan sitruunaiselta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 1 tunti uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen broileri-perunavuoka

Ainekset

1
kg
kuorellista yleisperunaa
1 1/2
kg
broilerin paistileikettä
4
valkosipulinkynttä
1
dl
vettä
1/2
dl
oliiviöljyä
2-4
rkl
vahvaa sinappia
2
rkl
kanafondia
1
tl
kuivattua timjamia tai oreganoa
1-2
tl
hienoa merisuolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
kreikkalaisia kivettömiä oliiveja (vihreitä tai kalamata)
2
sitruunan mehu
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
  2. Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä perunalohkot isoon uunivuokaan ja nostele broilerin paistileikkeet perunoiden päälle.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa vesi, oliiviöljy, sinappi, kanafondi ja mausteet. Sekoita ja kaada seos uunivuokaan ja pyörittele kastike perunoiden ja kanan päälle kauttaaltaan.
  4. Nosta vuoka kuumaan uuniin ja kypsennä noin 50 minuuttia.
  5. Purista sitruunoiden mehu ja lisää ruuan joukkoon. Lisää oliivit, sekoita ainekset varovasti ja nosta vuoka takaisin uuniin. Kypsennä vielä 5–10 minuuttia.
  6. Hienonna reilusti lehtipersijaa ja lisää lopuksi kypsän ruuan päälle.

Kommentit (12)

over 100 minutes and still goi...

Millä planeetalla nämä perunat kypsyvät 55-60min ajassa?

Ja vielä muka 180c.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Huomaathan, että perunat leikataan ohuehkoiksi lohkoiksi? Kyllä niiden silloin pitäisi tunnissa kypsyä :)

Johanna1234

Kuvassa kaikkea muuta ku ohuehkot lohkot eikä moista ohjeessakaan mainita, terv tämä sörsseli puan2h uunissa ja kivikovaa on :(

Vierailija

Broilerit maustamattomia vai maustettuja ?

Vierailija

Mulla on ollut tää kohta 1, 5 tuntia uunissa eikä perunat edelleenkään ole kypsiä.

MarjattautanBär

Tästä ruuasta on tullut meille herkkujen herkku. Kiitos ohjeesta.
Ekan kerran jälkeen perunat ovat olleet parhaimmillaan, kun on antanut sapuskan vetäytyä 15 minuuttia ennen ruokailua.

Mummo Ankka
Seuraa 
Liittynyt25.5.2016

Erinomainen ja vaivaton arkiruoka, teen jatkossakin.

karih

yks tunti 200 astetta kypsyy

karih

ai niin... minullahan olikin vain 600g kanaa ja n. 700 g perunoita kun ei uskalla kokeillessa uhrata paljoa aineita , mutta hyvää kuitenkin tuli

Anerca

Hmm.. kana kuivahti ja perunat jäivät hieman raaoiksi. Tuskin tulee toista kertaa tehtyä :(

Tessu

Unohtakaa sitruuna. Tunti ja 200 astetta.

Aikku T

Herkullista. Kiitos ohjeesta. Vikat 20 min minulla oli grilli ja kiertoilma käytössä. Tunnissa tuli perunatkin kypsiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.