Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 290 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Peruna-broilerivuoka maistuu ihanan sitruunaiselta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 1 tunti uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen broileri-perunavuoka

Ainekset

1
kg
kuorellista yleisperunaa
1 1/2
kg
broilerin paistileikettä
4
valkosipulinkynttä
1
dl
vettä
1/2
dl
oliiviöljyä
2-4
rkl
vahvaa sinappia
2
rkl
kanafondia
1
tl
kuivattua timjamia tai oreganoa
1-2
tl
hienoa merisuolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
kreikkalaisia kivettömiä oliiveja (vihreitä tai kalamata)
2
sitruunan mehu
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
  2. Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä perunalohkot isoon uunivuokaan ja nostele broilerin paistileikkeet perunoiden päälle.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa vesi, oliiviöljy, sinappi, kanafondi ja mausteet. Sekoita ja kaada seos uunivuokaan ja pyörittele kastike perunoiden ja kanan päälle kauttaaltaan.
  4. Nosta vuoka kuumaan uuniin ja kypsennä noin 50 minuuttia.
  5. Purista sitruunoiden mehu ja lisää ruuan joukkoon. Lisää oliivit, sekoita ainekset varovasti ja nosta vuoka takaisin uuniin. Kypsennä vielä 5–10 minuuttia.
  6. Hienonna reilusti lehtipersijaa ja lisää lopuksi kypsän ruuan päälle.

Kommentit (7)

over 100 minutes and still goi...

Millä planeetalla nämä perunat kypsyvät 55-60min ajassa?

Ja vielä muka 180c.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Huomaathan, että perunat leikataan ohuehkoiksi lohkoiksi? Kyllä niiden silloin pitäisi tunnissa kypsyä :)

Johanna1234

Kuvassa kaikkea muuta ku ohuehkot lohkot eikä moista ohjeessakaan mainita, terv tämä sörsseli puan2h uunissa ja kivikovaa on :(

Vierailija

Broilerit maustamattomia vai maustettuja ?

Vierailija

Mulla on ollut tää kohta 1, 5 tuntia uunissa eikä perunat edelleenkään ole kypsiä.

MarjattautanBär

Tästä ruuasta on tullut meille herkkujen herkku. Kiitos ohjeesta.
Ekan kerran jälkeen perunat ovat olleet parhaimmillaan, kun on antanut sapuskan vetäytyä 15 minuuttia ennen ruokailua.

Mummo Ankka
Seuraa 
Liittynyt25.5.2016

Erinomainen ja vaivaton arkiruoka, teen jatkossakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kanavartaat lennättävät makunystyrät Japaniin, kun maustat vartaat tuoreella chilillä ja inkiväärillä ja tarjoat ne limettimajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kana-yakitorivartaat

Ainekset

600
g
broilerin paistinleikkeitä
8
varrastikkua
Marinadi
2
tuoretta chiliä
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
miriniä
2
rkl
sakea
5
tl
ruokosokeria
Limettimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
limetin kuori
½
limetin mehu
pieni ripaus valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
  2. Sekoita limettimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa vartaat limettimajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuhdisti korianteria! Tämä kermainen, meheväksi haudutettu broileri on korianterinrakastajan unelma. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteri-kermakastike broilerille

Ainekset

1
pkt (550 g)
broilerin rintafileitä
2
ruukkua (noin 2 dl)
korianteria
1
valkosipulinkynsi
20
g
tuoretta inkivääriä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
limetin mehu ja kuori
4
dl
kermaa
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
tl
suolaa)
1
kanaliemikuutio

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limetin mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.
  3. Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2224 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausta broileripullat japanilaisittain kevätsipulilla, soijakastikkeella ja mirinillä. Ohjeella tulee reilu annos, josta riittää isollekin porukalle. Lihapullat kypsyvät kätevästi uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset broileripullat eli tsukune

Ainekset

Lihapullat
800
g
broilerinjauhelihaa
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
miriniä
1
rkl
seesamiöljyä
½
tl
valkopippuria myllystä
1
iso kananmuna
1
dl
panko- tai korppujauhetta
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä
2
rkl
fariinisokeria
Lisäksi
(öljyä paistamiseen)
kevätsipulia ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota halutessasi valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Sekoita sipuli, valkosipuli, inkivääri ja mausteet jauhelihaan. Lisää kananmuna ja panko- tai korppujauhe ja sekoita tasaiseksi.
  2. Pyöritä taikina kostutetuin käsin lihapulliksi ja paista niitä öljyssä pannussa tai 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä soijan, mirinin ja sokerin kanssa.
  4. Yhdistä lämpimät pullat ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)