Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana tuulee on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.

Sitä aina sanotaan että kauas tuoksuu liharuoat että hmm.. mutta kyllä vivahteet kasvisruuissa suissa aina voimakkaat tuoksut voittaa, kun sen suuhunsa laittaa. Nyt suut suppuun vaan, aletaan aistia ruokia. Liharuuat menettävät vivahteita jo voimakkaan tuoksunsa takia, sillä suuhun asti syötynä...

avocadoa, fettuccine tuorepastaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynttä, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, pastan keitinlientä, limemehua, suolaa, mustapippuria, basilikanlehtiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocadopastaa

Ainekset

1
ps
fettuccine tuorepastaa
1
iso syöntikypsä avocado
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa (parmaggiore)
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
pastan keitinlientä
2-4
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa ja mustapippuria
1
ruukku
basilikanlehtiä
1
rkl
limemehua

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaanijuusto. Halkaise avocado kahtia ja koverra ruokalusikalla sen hedelmä pois kuoren reunaa myöten. Soseuta avocado haarukalla (tähän ei tarvitse monitoimikoneiden rumia ääniä). Hienonna valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemeniä pannulla oliiviöljyssä niin että niistä lähtee sopivasti aromeja, ne saavat rusehtua vähän vain. Sekoita avocadoon pinjansiemenet, valkosipuli, basilikanlehdet, oliiviöljy 1/2rkl-1rkl, parmesaanijuustosta osa ja limemehu sekä kuivat mausteet. Seoksessa saa olla sattumia jotka näyttävät kevyiltä ja maistuvat siltä myös syödessään. Kun olet valuttanut pastan, ota keitinlientä talteen. Sekoita keitinlientä avocadoseokseen ja yhdistä se pastaan. Lisää suolaa ja mustappuria halutessasi lisää. Ripottele vielä päälle raastettua parmesaanijuustoa ja basilikanlehtiä.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Juustoinen capellinivuoka tuoksuu hyvältä katkarapuineen.
Juustoinen capellinivuoka tuoksuu hyvältä katkarapuineen.

Kuin kaksi marjaa tuuttaavat täytetyt tomaatit kertovat aidon juustojen kiehtovan maun katkaravun lomassa.

isoja katkarapuja/keskikokoisia, persiljaa, tomaatteja, raejuustoa, fetajuustoa, vapaan kanan munia, kermaa ja maitoa, bulgarian jogurttia, emmental-juustoa, kuivattua oreganoa, kuivattua basilikaa, ohutta nauhamakaronia, kermajuustoa, mietoa chilikastiketta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Capellinipastavuokaa katkaravuilla

Ainekset

450
g
isoja/keskikokoisia katkarapuja
1
ruukku
tuoretta persiljaa
2
vapaan kananmunaa
2,5
dl
maitoa ja kuohukermaa/ruokakermaa
2,5
dl
maustamatonta bulgarian jogurttia
120
g
raastettua emmental juustoa
75
g
murennettua fetajuustoa
2
rkl
basilikamaustetta
1
tl
kuivattua oreganoa
270
g
ohutta tuoretta nauhamakaronia
450
g
mietoa paksua chilikastiketta
120
g
raastettua kermajuustoa
Lisäksi
tomaatteja
raejuustoa

Työvaiheet

Kuori katkaravut ja ota niiden suoli pois vetämällä se pituussuunnassa pyrstöä kohti ulos, niin kuitenkin ettei suoli tai kova kuoriosuus jää siihen. Huuhtele myös katkaravut vedellä. Silppua persilja ja laita uuni 180 asteeseen. Sekoita persiljan joukkoon kulhossa kerma, maito, fetajuusto, kananmunat, emmentaljuusto(säästä vähän vuoan pinnalle raastetta) ja jogurtti, sekä mausteet basilika ja oregano. Keitä pasta pakkauksen mukaisesti. Voitele uunivuoka voilla tai margariinilla. Levitä vuoan pohjalle puolet pastasta jonka peität chilikastikkeella, levitä siihen sitten puolet katkaravuista peittäen jäljellä olevalla pastalla. Levitä kananmuna-juustosekoitus pastan päälle laittaen vielä loput katkaravut pinnalle. Ripottele loput juustoraasteet pinnalle ja laita uuniin 30 minuutiksi.
Tee salaattia varten tomaatteihin kuoppa ja poista niiden kantaosuus ottamalla pois myös tomaatinsiemenet ja kota. Tee tomaattien reunoille kruunumaisia koristeluja ja täytä tomaatit kaupasta ostetulla raejuustolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pavut ovat parhaita, kun ne saa lautaselle kypsinä mutta vielä napakoina ja kauniin vihreinä. Kypsennä ne voi-vesiseoksessa, jossa ne eivät kypsy yhtä helposti yli kuin suolavedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu papu-broileripannu

Ainekset

500
g
vihreitä papuja
500
g
broilerin nahattomia ja luuttomia paistileikkeitä
1
rkl + 1 rkl
voita
½
tl
suolaa
½
dl
vettä
2
rkl
misotahnaa

Työvaiheet

  1. Napsauta pavuista kannat pois. Leikkaa broilerileikkeet suupaloiksi.

  2. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista broilerit kypsiksi, 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä broilerit pois pannusta.

  3. Lisää pannuun 1 rkl voita ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Keitä papuja voi-vesiliemessä 5–7 minuuttia.

  4. Laita broilerit takaisin pannuun papujen seuraan ja sekoita misotahna joukkoon. Kuumenna ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahdettu manteli ja pecorinojuusto ovat sisilialaisen peston perusta. Tällä kertaa pesto trapanese mehevöittää ja maustaa caponatan kanssa tarjotun paistetun broilerin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen pestobroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Pesto trapanese
75
g
manteleita
2
tomaattia
50
g
pecorinoa
4
valkosipulinkynttä
1
tuuhea ruukku
basilikaa
n. ¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

  2. Kalttaa halutessasi trapaniin tulevat tomaatit. Tee veitsellä ristiviilto tomaatin kantaan ja laita kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi. Siirrä hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Irrota kuoret. Puolita tomaatit, poista kanta ja siemenet. Raasta pecorino. Kuori valkosipulit. Irrota basilikan lehdet.

  3. Rouhi mantelit tehosekoittimessa. Lisää tomaatit, valkosipuli ja basilika ja pyöräytä tasaiseksi. Sekoita juustoraaste ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannussa kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä käännellen. Lusikoi trapani broilereille ja tarjoa caponatan kanssa.

Vinkki Jos pestoa jää yli, nauti se paahdetulla leivällä, pastan kanssa tai salaattikastikkeena.

Caponata

Ainekset

2
pientä kesäsipulia varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
munakoiso
2
varsisellerinvartta
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
4
rkl
oliiviöljyä
400
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
2
dl
oliiveja
2
rkl
pieniä kapriksia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuutioi munakoiso. Viipaloi varsiselleri ja kesäkurpitsa, suikaloi paprika.

  2. Kuullota sipuleita ja varsiselleriä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää muut pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti.

  3. Lisää tomaatit, balsamietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  4. Lisää oliivit ja kaprikset pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.

Kommentit (0)