Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 406 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kirpeän koukuttavaa! Sitruunalla terästetty kanapasta ja korianteripesto ovat uusi suosikkiruokasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen kanapasta korianteripestolla

Ainekset

400
g
broilerin paistileikettä
2
rkl
öljyä
1
sitruuna
400
g
pastaa
Pesto
50
g
parmesanjuustoa
1
dl
(kuorittuja) manteleita
1
ruukku
korianteria
0,5
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pesto. Raasta juusto pieneksi ja rouhi mantelit. Irrottele korianterinlehdet huolettomasti ruukusta. Ala hienontaa korianterinlehtiä morttelilla vähän kerrallaan. Lisää sitten mantelit ja hienonna myös niitä. Sekoita joukkoon juusto ja mausteet. Ohenna lopuksi öljyllä. Jos sinulla ei ole morttelia, tee pesto sauvasekoittimella. Siirrä pesto isohkoon kulhoon.
  2. Kuivaa kanan paistileikkeet ja leikkaa muutamaan osaan. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää öljy. Paista broilerin kypsiksi eli noin 10 minuuttia käännellen välillä. Nosta kypsät palat peston joukkoon. Anna niiden marinoitua sillä välin, kun keität pastan.
  3. Raasta sitruunan kuori tai kuori se kuoriraudalla. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi, lisää kuoriraaste ja suola. Keitä pasta. Purista sitruunan mehu peston joukkoon. Valuta pasta ja sekoita peston ja broilerin joukkoon.

Vinkki! Valitse tähän ruokaan broilerin paistileikkeitä, joissa on enemmän makua ja mehevyyttä kuin rintapaloissa.

Kommentit (3)

Vierailija

Älä valitse broilerin paistileikettä, siinä on kaikenlaisia jänteitä yms., mitkä rouskuu hampaissa.  Broilerin paistileikkeen on tarkoitettu koirille maustamattomana.  Maustettettuina en tiedä kenelle ne on tarkoitettu, ei ainakaan ihmisille.

Vierailija

Voi myötähäpeä edellisen kommentoijan puolesta

Ärsyyntynyt kokki :(

Paistileike on parasta lihaa broilerista!

Mutta, korianterista ei voi tehdä pestoa vaan yrttikastiketta!!!

Toimittaja voisi lukea mitä pesto tarkoittaa!

Nämä termistövirheet saavat ammattilaisen verenpaineet kohoamaan, kun ihmisille luodaan vääriä mielikuvia ruokalajeista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Miedonmakuisesta broilerinjauhelihasta syntyy tuoreiden tomaattien kanssa ihana bolognese, joka on kaikkea muuta kuin tuhti! Voit valita sattumiksi erivä­risiä ja -kokoisia tomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-broileribolognese

Ainekset

4–5
isoa tomaattia (n. 350 g)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
400
g
broilerinjauhelihaa
½
purjo
1
chili
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
viherpippuria rouhittuna
Lisäksi
300–400
g
spagettia tai muuta pastaa
1
ruukku basilikaa
1
pkt (150 g)
minimozzarellaa

Työvaiheet

  1. Puolita isot tomaatit. Raasta kuusi puolikasta leikkuupinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää raasta­matta. Pilko loput tomaatit erikokoisiksi paloiksi.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä pannussa kypsäksi, lihaa sekoitellen ja murentaen noin 5 minuuttia.
  3. Huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna chili. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista 2–3 mi­nuuttia. Kaada viini pannuun, kiehauta kasaan. Lisää raastettu tomaatti ja kypsennä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike oreganolla, suolalla ja viher­pippurilla. Lisää lopuksi tomaatit ja anna kastik­keen hautua muutama minuutti kannen alla niin, että tomaatit hieman lämpenevät.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, va­luta ja lisää kastikkeeseen. Hienonna basilika ja lisää se mozzarellan kanssa pastaan.

Vinkki Myös buffalomozzarella tai maitoisa burrata sopivat raikkaan tomaattikastikkeen kanssa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Lämmittävässä keitossa on proteiinia kanan lisäksi myös pavuissa. Voimavihannes lehtikaali keventää soppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kana-valkopapukeitto

Ainekset

1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
½
tl +½ tl
suolaa
½
tl +½ tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
valkosipulijauhetta
1
pkt (250 g)
maustamattomia broilerinpaistisuikaleita
3
rkl
tomattipyreetä
1
tlk
tomaattimurskaa (+ ½ tölkillistä vettä)
1
l
kanalientä
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tlk
isoja valkoisia papuja
100
g
lehtikaalia suikaleina
Päälle
parmesaania, (chilihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia, suolaa ja mustapippuria 5 minuuttia. Lisää valkosipulijauhe ja jatka vielä minuutin ajan. Lisää broilerin suikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta lisää suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita tomaattipyree joukkoon. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä vettä, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Valuta ja huuhtele pavut joukkoon.

  3. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Lisää keittoon lopuksi lehtikaali ja keitä vielä muutama minuutti. Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja ripottele chiliä.

Kommentit (0)

Herkkusienistä taikoo helposti herkkua ruokapöytään. Tämä sopii hyvin esimerkiksi arkiruokapöytään, sillä ruoka valmistuu noin 15-20 minuutissa yhdellä pannulla (ja pasta siinä ohessa kattilassa, jos haluaa nauttia pastaa)!

Paras sienikastike syntyy mielestäni voista, kermasta ja...

Jos teet vain kastikkeen esimerkiksi pihveille, käytä se haluamallasi tavalla. Jos teet koko kastikkeesta pastaa, niin keitä noin 200 g pastaa al denteksi, valuta vesi pois ja sekoita syväreunaiselle pannulle (esimerkiksi wokkipannu ajaa hyvin asian).

Jos teet minun tavoin sienipastaa,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
max 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkullinen herkkusienikastike

Ainekset

250
g
herkkusieniä
1
salottisipuli
250
ml
ruokakermaa/kaurakermaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
omenasiiderietikkaa
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
tuoretta yrttiä (basilika/timjami/persilja/oregano)

Työvaiheet

1. Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja silppua salottisipuli. Huuhtele ja poista tarvittaessa huonot osat herkkusienistä. Viipaloi haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Ei kannata välttämättä liian pieniksi, sillä sieni kutistuu paistaessa.

2. Kun pastavesi kiehuu ja laitat pastan suolattuun veteen, niin laita rasva sulamaan pannulle ja lisää sipulit. Jos käytät tuorepastaa, jossa lyhyempi keittoaika, voit aloittaa paistamisen hieman aiemmin. Kuullota sipulia keskilämmöllä.

3. Lisää sipulin joukkoon herkkusienet ja paistele edelleen keskilämmöllä muutama minuutti. Sienistä irtoaa nestettä.

4. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kerma, soijakastike ja omenasiiderietikka sekä mausteet. Kiehauta nopeasti. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Jos muuten ostat tätä varten soijakastiketta, niin kokeile sienisoijakastiketta. Nyt ei varmasti puutu umamin makua!

5. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta ja kuumenna vielä hetken verran. Tai käytä kastike muuhun tarkoitukseen. :)

6. Nauti herkkukastike tuoreiden yrttien kera... ja extrana voit halutessasi lisätä annoksen päälle parmesaania tai ravintohiivahiutaleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)