Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 366 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kirpeän koukuttavaa! Sitruunalla terästetty kanapasta ja korianteripesto ovat uusi suosikkiruokasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen kanapasta korianteripestolla

Ainekset

400
g
broilerin paistileikettä
2
rkl
öljyä
1
sitruuna
400
g
pastaa
Pesto
50
g
parmesanjuustoa
1
dl
(kuorittuja) manteleita
1
ruukku
korianteria
0,5
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pesto. Raasta juusto pieneksi ja rouhi mantelit. Irrottele korianterinlehdet huolettomasti ruukusta. Ala hienontaa korianterinlehtiä morttelilla vähän kerrallaan. Lisää sitten mantelit ja hienonna myös niitä. Sekoita joukkoon juusto ja mausteet. Ohenna lopuksi öljyllä. Jos sinulla ei ole morttelia, tee pesto sauvasekoittimella. Siirrä pesto isohkoon kulhoon.
  2. Kuivaa kanan paistileikkeet ja leikkaa muutamaan osaan. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää öljy. Paista broilerin kypsiksi eli noin 10 minuuttia käännellen välillä. Nosta kypsät palat peston joukkoon. Anna niiden marinoitua sillä välin, kun keität pastan.
  3. Raasta sitruunan kuori tai kuori se kuoriraudalla. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi, lisää kuoriraaste ja suola. Keitä pasta. Purista sitruunan mehu peston joukkoon. Valuta pasta ja sekoita peston ja broilerin joukkoon.

Vinkki! Valitse tähän ruokaan broilerin paistileikkeitä, joissa on enemmän makua ja mehevyyttä kuin rintapaloissa.

Kommentit (3)

Vierailija

Älä valitse broilerin paistileikettä, siinä on kaikenlaisia jänteitä yms., mitkä rouskuu hampaissa.  Broilerin paistileikkeen on tarkoitettu koirille maustamattomana.  Maustettettuina en tiedä kenelle ne on tarkoitettu, ei ainakaan ihmisille.

Vierailija

Voi myötähäpeä edellisen kommentoijan puolesta

Ärsyyntynyt kokki :(

Paistileike on parasta lihaa broilerista!

Mutta, korianterista ei voi tehdä pestoa vaan yrttikastiketta!!!

Toimittaja voisi lukea mitä pesto tarkoittaa!

Nämä termistövirheet saavat ammattilaisen verenpaineet kohoamaan, kun ihmisille luodaan vääriä mielikuvia ruokalajeista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Makoisat ja pehmeät ahvenpullat sopivat ihanasti yhteen sahramilla maustetun pastan ja tuoretomaattikastikkeen kanssa. Tässä on uusi lempikalaruokasi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Ahvenpullapasta

Ainekset

400
g
ahvenfileitä
1
tl
suolaa
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
2
kananmunanvalkuaista
½
dl
kermaa
1
sitruuna
1
ruukku
lehtipersiljaa
¼
tl
valkopippuria
Kastike
2
isoa
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
Lisäksi
400
g
pastaa
1
ps (0,5 g)
sahramia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi ja nahattomiksi. Suikaloi fileet kulhoon, ripottele suola joukkoon ja anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia. Sulata sillä aikaa katkaravut siivilässä huoneenlämmössä.
  2. Kuivaa sulaneet katkaravut. Jauha ahvensuikaleet ja katkaravut hienoksi tahnaksi monitoimikoneessa. Anna koneen käydä täydellä teholla ja lisää valkuaiset vähän kerrallaan seokseen. Kaada lopuksi kerma ohuena nauhana joukkoon. Jos seos juoksettuu, anna koneen käydä, kunnes seos on taas kiinteää. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, hienonna persilja. Lisää ne valkopippurin kanssa kalaseokseen.
  3. Kuumenna kattilassa 2 l vettä, lisää 2 tl suolaa. Tee seoksesta kahdella lusikalla pyöryköitä ja laita ne kypsymään hiljalleen poreilevaan veteen noin 10 minuutiksi. Ota pyörykät reikäkauhalla keittiöliinalle tai talouspaperille, säästä keitinvesi.
  4. Keitä pasta ahvenpullavedessä kypsäksi. Ota ½ dl keitinvettä talteen ja sekoita sahrami siihen. Siivilöi pasta ja jätä siivilään odottamaan.
  5. Tee kastike pastakattilassa. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä ja kuutioi malto. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa, lisää valkosipulit ja paista 1 minuutti. Lisää tomaatit ja sahramivesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa pasta takaisin kattilaan. Kuumenna ja lisää kalapullat. Hienonna basilika. Mausta pasta basilikalla ja tarjoa heti. 

Vinkki! Kypsennä pyörykät höyrykattilassa voipaperin päällä tai muotoile ne uunivuokaan, lisää pohjalle noin ½ cm kalalientä, peitä vuoka foliolla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!

Tex mex ruoka on meidän perheen yksi suosikeista. Kanafajita onnistuu nyt tällä helpolla ohjeella ja maistuu koko perheelle.

Nyt lävähtää niin helppo ohje tiskiin, että oksat pois. Kanafajita maistuu koko perheelle. Syö kanafajitaa sitten tortillojen tai riisin kanssa, niin aina maistuu. Lisäksi itse tehtyä salsaa ja guacamolea, niin se olisi kuulkaas siinä, ohjeet myös noihin kahteen lisukkeeseen löytyy tästä alta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanafajita

Ainekset

4
kpl
kananfileitä suikaloituna
3
kpl
erivärisiä paprikoita suikaloituna
1
kpl
sipulia suikaloituna
loraus
oliiviöljyä
1
ps
taco-mausteseosta
Guacamole
2
kpl
avokadoja
1
kpl
valkosipulinkynsi
½ - 1
ruukkua
korianteria
1 - 2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
Salsa
4-6 kpl tomaatteja kuutioituna tai 1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja kuutioituna
1
kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ - 1
ruukkua
korianteria hienonnettuna
1
kpl
pieni punasipuli hienonnettuna
1
kpl
tulinen jalapeno hienonnettuna
1-2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
ripaus ruokosokeria

Työvaiheet

KANAFAJITA:

Levitä pellille suikaloidut paprikat, sipulit ja kanat. Lorauta hieman öljyä päälle ja ripottelee taco-maustepussi kaikkien päälle. Sekoita kaikki käsin. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Sitten ei muuta kuin syömään haluamallasi tavalla. Alla ohjeet guacamoleen ja salsaan.

GUACAMOLE:

Halkaise avokadot ja poista siemen. Kaavi lusikalla hedelmäliha sekoitusastiaan, lisää valkosipulin kynsi, purista 1-2 limen mehua, tuoretta korianteria ja lisää mausteet. Sekoita joko tasaiseksi massaksi tai jätä se vähän ns. paakkuiseksi.

Guacamolen voi tehdä morttelissa tai tehosekottimessa.

SALSA:

Kuutioi tomaatit, hienonna valkosipuli, punasipuli, jalapeno ja korianteri. Lisää puristettua limeä reilusti ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 66 reseptiä.
Linkitetty 188 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Täyteläinen mascarponejuusto, raikas tomaattikastike ja tuorelasagnelevyt tekevät tästä lasagnesta erityisen mehevän. Kun juustokastiketta ei tarvitse keitellä erikseen, lasagne on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä mascarponelasagne

Ainekset

5–6
(250 g)
tuorelasagnelevyjä
Tomaattijauhelihakastike
400
g
jauhelihaa
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
oreganoa hienonnettuna
2
lihafondikuutiota
2
tl
sokeria
2
tl
muskottipähkinää raastettuna (tai 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
Väliin
250
g
mascarponejuustoa
200
g
juustoraastetta
Päälle
100
g
ranskankermaa
1
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia.
  2. Lisää pannulle jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut.
  3. Lisää oregano, lihafondikuutiot, sokeri ja muskottipähkinä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Kiehauta ja kypsennä vielä viisi minuuttia.
  4. Voitele tuorelasagnelevyn kokoinen uunivuoka (noin 15 cm x 25 cm) öljyllä. Kaada vuoan pohjalle kerros tomaattijauhelihakastiketta. Nosta päälle lasagnelevy. Lusikoi päälle tomaattijauhelihakastiketta. Nostele päälle nokareita mascarponejuustoa ja ripottele päälle juustoraastetta. Tee näin yhteensä noin viisi kerrosta. Levitä päällimmäiseksi lasagnelevy. Voitele levy ranskankermalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kommentit (0)