Makaronilaatikon värikkääseen serkkuun piilotetaan niin paljon kasviksia, ettei ruoka kaipaa edes salaattia seuraksensa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
25 min + 45 min
Helppo
Värikäs kalkkuna-pastavuoka
Ainesosat
2 1/2
dl
tricolori-pastaa (simpukka)
3
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
paprikaa
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
400
g
kalkkuna- tai broilerijauhelihaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1-2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2-3
rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
3
kananmunaa
6
dl
maitoa
8-10
kirsikkatomaattia
1/2
dl
juustoraastetta
Vaiheet
- Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprikat, poista sisäosat ja suikaloi syötävät osat.
- Kuumenna öljy tilavassa paistinpannussa tai kasarissa. Paista jauheliha sekoitellen. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja paprikat. Kypsennä sekoittaen niin, että enin kosteus kasviksista haihtuu. Mausta.
- Voitele uunivuoka. Yhdistä pasta ja kasvis-jauhelihaseos vuoassa keskenään kahdella lusikalla nostellen. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon maito. Kaada munamaito vuokaan.
- Puolita tomaatit ja painele ruoan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.