Banh mi ei ole mikään peruspatonki, vaan Vietnamin lahja street foodille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + kypsennys 7 min
Helppo
Banh mi -patonki broilerista
Ainesosat
400
g
kypsää broileria (esim. grillattua)
2
rkl
makeaa chilikastiketta
2
tl
sitruunaruohotahnaa (esim. Spice up)
Salaatti
300
g
valkokaalia
1
porkkana
1/2
tl
suolaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
öljyä
1
rkl
soijakastiketta
1/4
kurkkua
2
rkl
minttua hienonnettuna
Kastike
1
dl
majoneesia
2
tl
srirachaa
Lisäksi
1
patonki
tuoretta korianteria, limetinlohkoja ja hienonnettua chiliä
Vaiheet
- Aloita salaatista. Leikkaa kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Ripottele suola kasvissuikaleiden joukkoon ja puristele suikaleita käsin, jotta kaalin rakenne hieman rikkoontuu. Anna kaalin tekeytyä 5–10 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riivi broilerinliha kulhoon ja sekoita joukkoon makea chilikastike ja sitruunaruohotahna. Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, jätä puolet pellistä tyhjäksi. Leikkaa patonki neljään palaan ja halkaise palat niin että ne jäävät toisesta reunasta kiinni. Laita patonkipalat pellin vapaaksi jääneeseen osaan ja nosta pelti kuumaan uuniin 7 minuutiksi.
- Kuivaa kaali-porkkanasuikaleita puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Mittaa suikaleiden joukkoon etikka, öljy ja soijakastike. Suikaloi kurkku ja hienonna minttu, ja lisää ne salaatin joukkoon.
- Sekoita kastike majoneesista ja srirachasta.
- Voitele kuumat patongit majoneesikastikkeella, ja lisää täytteeksi kuumaa broilerinlihaa sekä salaattia. Tarjoa patonkien kanssa tuoretta korianteria, limetinlohkoja ja hienonnettua chiliä.
Vinkki! Jos kaapista löytyy edellisen päivän lihapullia, viipaloi ne banh mi -leivän sisään.