Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Granaattiomenasta tehty melassi luovuttaa persialaiseen broileri-saksanpähkinäpataan syvän maun ja värin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja lämmitys 2 1/2 t + maustuminen 1 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broileri-saksanpähkinäpata ja rapeapohjainen sahramiriisi

Ainekset

1,6
kg
broilerinkoipia eli nuijia
400
g
saksanpähkinöitä
2
sipulia
oliiviöljyä paistamiseen
1
rkl
vehnäjauhoja
6
dl
vettä
3
rkl
kanafondia
2
dl
granaattiomenamelassia
3
rkl
sokeria
1
rkl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
1
granaattiomena

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pyyhi broilerinkoivet talouspaperilla. Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi.
  2. Ruskista broilerinkoivet oliiviöljyssä pannussa muutamassa erässä. Siirrä koivet laakeaan uunipataan. Lisää pannuun öljyä ja paista sipulia kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia. Siirrä ruskistuneet sipulit pataan.
  3. Kaada saksanpähkinäjauhe ja vehnäjauhot pataan broilereiden päälle. Kääntele, jotta jauheet levittyvät tasaisesti.
  4. Lisää vesi, kanafondi, granaattiomenamelassi, sokeri, suola ja mustapippuri. Peitä pata kannella ja nosta se uuniin 2 tunniksi.
  5. Jäähdytä pata ja siirrä se jääkaappiin.
  6. Lämmitä pata seuraavana päivänä 175-asteisessa uunissa, noin ½ tuntia.
  7. Irrota granaattiomenasta siemenet ja lisää ne pataan. Tarjoa pata tahdigriisin kanssa (ks. ohje alempana).

Rapeapohjainen sahramiriisi

Ainekset

3
dl
basmatiriisiä
karkeaa merisuolaa
1/4
tl (1/2 g)
sahramia
2
rkl
oliiviöljyä
25
g
voita
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä riisiä 6 minuuttia runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl merisuolaa/2 l vettä). Tarkoitus on vain esikypsentää riisi.
  2. Kaada riisi siivilään ja huuhtele se huolellisesti kylmällä vedellä. Valuta ja laita kulhoon. Sekoita sahrami riisiin.
  3. Vuoraa kannellinen paistinpannu leivinpaperilla. Lisää paperin päälle oliiviöljy, voi nokareina sekä ½ tl suolaa. Lusikoi esikeitetty riisi ilmavasti päälle. Aseta pannun päälle puhdas keittiöpyyhe (tai muutama pala talouspaperia) ja nosta kansi pannun päälle pitämään pyyhettä paikoillaan. Pyyhe imee ruuasta ylimääräisen kosteuden.
  4. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai kunnes riisi on höyryttynyt kypsäksi ja saanut ruskean ja rapean pohjan. Kumoa riisi laakealle tarjoiluvadille ja poista leivinpaperi. Voit myös lusikoida päältä irtonaisen riisin tarjoiluvatiin ja nostaa rapean kuoriosan sen päälle.

Kommentit (2)

Vierailija

Leivinpaperia ei tarvita tahdigin tekoon mikäli paistinpannu tai kattila on pinnoitettu. Erinomainen fesenjanin ohje ja tämä riisihomma ei ole niin hankala miltä ehkä kuulostaa. Lopputulos on niin herkullinen että kannattaa valmistaa tahdigriisiä panemalla pohjalle joko riisiäkuten tässä, perunaviipaleita tai vaikkapa ohutta lähi-idän leipää. Myös makaroneista tomaattikastikkeessa voi tehdä ruoan tahdig-pohjalla, laittamalla alimmaksi perunaa tai leipää.

Vierailija

Tämän pataruoan voi myös laittaa liedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.