Broilerinkoivet voi valmistaa pikaversiona mikrossa kypsentäen.
Mikrokoivet nopeuttavat erityisesti yhden tai kahden hengen talouden ruoanlaittoa. Ohjeen mukaan koivet valmistuvat neljälle, mutta voit marinoida ja kypsentää samaan tapaan myös yhden tai kaksi koipea.
Maukkaimmat koivet saat itse marinoiden, mutta myös valmiiksi marinoidut koivet valmistuvat samalla mikromenetelmällä. Liha kypsyy jo mikrossa, mutta jos haluat lihan pintaan väriä, käytä kovet vielä nopeasti uunin grillivastuksien alla tai grillissä.
Broilerinkoivet mikrossa
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta sitruunan kuoren keltainen osa isoon ja tukevaan pakastuspussiin. Purista pussiin myös hedelmästä mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne sitruunan joukkoon pussiin. Lisää myös muut marinadin ainekset pussiin.
- Pane broilerinkoivet pussiin, sulje pussi ja hölskytä marinadi lihaan. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kääntele koipia välillä.
- Kypsennä yksi tai kaksi koipea kerrallaan mikrossa viisi minuuttia täydellä teholla, niin että liha on kypsää. Tarkista kypsyys ja lisää tarvittaessa mikrokypsytysaikaa.
- Siirrä koivet grilliin tai grillivastuksen alle uuniin ja pariloi pintaan herkullinen väri. Nosta tarjolle.