Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 177 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Mehevät broileripullat kylpevät padassa chilin ja curryn kanssa. Chilisen maun kruunaa pehmeä bataattimuusi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta

Broileripullat chili-currykastikkeessa

Ainekset

Broileripullat
1
pieni sipuli
1/2
dl
Arla Lempi Ruokakerma Curry & Chili
1/2
dl
korppujauhoja
1
muna
1/2
tl
suolaa
hyppysellinen valkopippuria
400
g
broilerin jauhelihaa
Kastike
4
dl
kanalientä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
Arla Lempi Ruokakerma Curry & Chili 2dl

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Valmista broileripullat. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa kulhoon (½ dl) Arla Lempi Ruokakerma curry & chili  ja korppujauhot. Vatkaa joukkoon kananmuna.

Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon sipuli. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki.

Lisää joukkoon broilerin jauheliha ja vaivaa taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Pyörittele taikinasta kostein käsin suuria, noin 5 cm kokoisia pullia, ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Nosta pullat uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin kultaisen pinnan.

Valmista kastike kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa.

Valmista kanaliemi mikrossa tai kattilassa liedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös lehtipersilja.

Kuumenna voi kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä hetki.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kanaliemi vispilällä sekoittaen ja anna kastikkeen saostua välillä. Kun suurustunut kastike kiehahtaa, lisää Arla Lempi Ruokakerma curry & chili (1 ½ dl) ja sekoita. Nosta kasari liedeltä odottamaan.

Kun pullat ovat kypsiä, nosta kasari takaisin liedelle, lisää kastikkeeseen lehtipersilja ja kaada joukkoon broileripullat. Anna muhia 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä kannen alla. Tarjoa bataattimuusin tai riisin kanssa.

 

Bataattimuusi

Ainekset

800
g
bataattia
1
iso Rosamunda peruna tai 2 jauhoista perunaa
vettä keittämiseen
1-2
tl
suolaa
2
rkl
Arla Lempi Crème fraîche 28%
hyppysellinen valkopippuria
1 1/2
dl
keitinlientä

Työvaiheet

Kuori ja leikkaa bataatit 2 cm ja peruna 1 cm viipaleiksi. Nosta ne kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja bataatit ovat täysin kypsiä.

Kaada keitinliemi talteen ja muusaa peruna ja bataatit muusiksi perunasurvimella. Lisää joukkoon keitinliemi ja Arla Lempi Crème Fraîche 28%. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla maun mukaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Välimeren henkeen maustettu broileri, pippurinen rucola ja suolainen parmesaani ovat mainio makukombo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-rucolasalaatti

Ainekset

1
rs (600 g)
broilerin ohutleikkeitä (miedosti suolattu)
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruuna (mehu ja kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (65 g)
rucolaa
pala (n. 30 g)
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Pyyhi broilerit kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista ohutleikkeitä molemmin puolin yhteensä noin 6 minuuttia.

  2. Laita öljy broilereiden kypsyessä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu kulhoon öljyn joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se mausteiden kanssa öljyyn.

  3. Suikaloi kypsät broilerit suoraan kulhoon ja kääntele palat persiljaöljyssä. Anna maustua muutama minuutti.

  4. Levitä rucola tarjoiluvadille tai lautasille. Lisää päälle marinoituneet broilerit ja hieman persiljaöljyä. Höylää parmesaanijuustosta kuorimaveitsellä lastuja salaatin päälle.

Vinkki Voit valmistaa broilerin jo edellisenä iltana persiljaöljyyn maustumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Puolet kesäkurpitsaa, puolet broileria! Pienet mehevät pyörykät on helpointa kypsentää uunissa. Tarjoa ne sitruunaisen kermakastikkeen seurassa.

Viinisuositus: Herkulliset, suolaisen fetan maustamat broileripyörykät maistuvat ihanasti hedelmäisen valkoviinin kanssa. Most Wanted Pinot Grigio Fizz, 2,90 e (0,2 l), on pakattu annoskokoiseen tölkkiin. Viini on mehevä ja puolikuiva, joten se toimii hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kesäkurpitsa-broileripullat

Ainekset

400
g
kesäkurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
panko- tai korppujauhoja
200
g
fetaa
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2
rkl
pikkukapriksia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun
sitruunaista kermakastiketta (ohje alla)
perunamuusia

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa lävikköön. Puristele siitä neste pois. Laita raaste kulhoon jauhelihan ja panko- tai korppujauhojen kanssa.

  2. Murustele feta. Hienonna oreganonlehdet ja kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää feta, oregano, kaprikset, valkosipuli, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhoon mausteiden kanssa.

  3. Muotoile kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja laita ne tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla öljyssä.

  4. Tee lihapullien kypsyessä sitruunainen kermakastike. Tarjoa lihapullat ja kastike perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Sitruunainen kermakastike

Ainekset

50
g
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
(kuohu)kermaa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada kerma joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Huuhtaise kermapurkki tilkalla vettä ja lisää vesi kattilaan.

  2. Keitä kastiketta välillä sekoitellen miedohkolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Hauska naposteltava syntyy rapeiksi paistetuista tortillaletuista. Nämä tostadat täytetään herne-avokadotahnalla ja valmiilla grillibroilerilla. Älä unohda korianteria!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Helpot kanatostadat

Ainekset

8
pientä maissitortillaa (halk. 15–20 cm)
¾
dl
rypsiöljyä
2
kypsää grillikanan koipea
1
dl
majoneesia
1
tl
savupaprikajauhetta
2
kevätsipulin vihreää vartta
½
ruukkua
korianteria
Vihreä tahna
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste)
1
avokado
½
limetin mehu
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Paista tortillat paistinpannussa kuumassa öljyssä, kunnes ne alkavat saada hieman väriä ja ovat rapeita. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  2. Sekoita majoneesi ja savupaprikajauhe keskenään. Suikaloi kevätsipulin vihreät varret.

  3. Sulata herneet juoksevan kylmän veden alla siivilässä ja laita kulhoon. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon. Lisää limetinmehu ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.

  4. Irrota broilerin liha luista. Levitä tahnaa tostadoille ja laita päälle broileria. Lisää majoneesi, viipaloitu kevätsipuli ja hienonnettu korianteri. Tarjoa tostadat heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Matti Puro ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tanssija Matti Puron uskomattoman hyvässä nyhtökanapastassa maistuvat pekoni, ananas ja parmesaani. Tähän pastaan käytetään perunagnoccheja, jotka imaisevat tehokkaasti kastikkeen maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Matin nyhtökanapasta

Ainekset

½
pkt (noin 250 g)
esivalmistettua pulled chickeniä eli nyhtökanaa (esimerkiksi Jensens)
1
pkt
pekonia
1
sipuli
2
dl
ruokakermaa
1
purkki
ananaspaloja
Lisäksi
1
pkt
tuoregnoccheja
Päälle
parmesaania

Työvaiheet

  1. Kypsennä koko paketti nyhtökanaa pakkauksen ohjeen mukaan. Revi ”säikeiksi” kahden haarukan avulla.

  2. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele pekoni pieneksi.

  3. Ruskista pekoni ja sipuli kovalla lämmöllä padassa tai paistinpannulla. Lisää joukkoon ruokakerma ja noin puolet paketin nyhtökanasta. Valuta ja lisää ananaspalat joukkoon. Sekoita ja anna tekeytyä kannen alla hetki.

  4. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös paistaa niihin tämän jälkeen rapean pinnan pannulla voissa tai öljyssä.

  5. Sekoita gnocchit ja kastike. Tarjoa parmesaanilastujen kanssa.

Kommentit (2)

Lukutaitoinen

Käyttäjä7784: Ne ananaspalat pitää valuttaa.