Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 170 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Mehevät broileripullat kylpevät padassa chilin ja curryn kanssa. Chilisen maun kruunaa pehmeä bataattimuusi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta

Broileripullat chili-currykastikkeessa

Ainekset

Broileripullat
1
pieni sipuli
1/2
dl
Arla Lempi Ruokakerma Curry & Chili
1/2
dl
korppujauhoja
1
muna
1/2
tl
suolaa
hyppysellinen valkopippuria
400
g
broilerin jauhelihaa
Kastike
4
dl
kanalientä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
Arla Lempi Ruokakerma Curry & Chili 2dl

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Valmista broileripullat. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa kulhoon (½ dl) Arla Lempi Ruokakerma curry & chili  ja korppujauhot. Vatkaa joukkoon kananmuna.

Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon sipuli. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki.

Lisää joukkoon broilerin jauheliha ja vaivaa taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Pyörittele taikinasta kostein käsin suuria, noin 5 cm kokoisia pullia, ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Nosta pullat uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin kultaisen pinnan.

Valmista kastike kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa.

Valmista kanaliemi mikrossa tai kattilassa liedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös lehtipersilja.

Kuumenna voi kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä hetki.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kanaliemi vispilällä sekoittaen ja anna kastikkeen saostua välillä. Kun suurustunut kastike kiehahtaa, lisää Arla Lempi Ruokakerma curry & chili (1 ½ dl) ja sekoita. Nosta kasari liedeltä odottamaan.

Kun pullat ovat kypsiä, nosta kasari takaisin liedelle, lisää kastikkeeseen lehtipersilja ja kaada joukkoon broileripullat. Anna muhia 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä kannen alla. Tarjoa bataattimuusin tai riisin kanssa.

 

Bataattimuusi

Ainekset

800
g
bataattia
1
iso Rosamunda peruna tai 2 jauhoista perunaa
vettä keittämiseen
1-2
tl
suolaa
2
rkl
Arla Lempi Crème fraîche 28%
hyppysellinen valkopippuria
1 1/2
dl
keitinlientä

Työvaiheet

Kuori ja leikkaa bataatit 2 cm ja peruna 1 cm viipaleiksi. Nosta ne kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja bataatit ovat täysin kypsiä.

Kaada keitinliemi talteen ja muusaa peruna ja bataatit muusiksi perunasurvimella. Lisää joukkoon keitinliemi ja Arla Lempi Crème Fraîche 28%. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla maun mukaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2221 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausta broileripullat japanilaisittain kevätsipulilla, soijakastikkeella ja mirinillä. Ohjeella tulee reilu annos, josta riittää isollekin porukalle. Lihapullat kypsyvät kätevästi uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset broileripullat eli tsukune

Ainekset

Lihapullat
800
g
broilerinjauhelihaa
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
miriniä
1
rkl
seesamiöljyä
½
tl
valkopippuria myllystä
1
iso kananmuna
1
dl
panko- tai korppujauhetta
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä
2
rkl
fariinisokeria
Lisäksi
(öljyä paistamiseen)
kevätsipulia ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota halutessasi valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Sekoita sipuli, valkosipuli, inkivääri ja mausteet jauhelihaan. Lisää kananmuna ja panko- tai korppujauhe ja sekoita tasaiseksi.
  2. Pyöritä taikina kostutetuin käsin lihapulliksi ja paista niitä öljyssä pannussa tai 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä soijan, mirinin ja sokerin kanssa.
  4. Yhdistä lämpimät pullat ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Teriyakimarinadi tekee grillibroilerista herkullista. Tarjoa se lämpimänä kesäkaalista valmistetulla salaattipedillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

4
broilerinfileetä
3
rkl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
siirappia
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
Kaalisalaattipeti
½
kesäkaalia
1
ruukku
korianteria
100
g
vuonankaalia
2
limettiä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyakikastike, siirappi, seesamiöljy ja soijakastike isossa kulhossa. Taputtele broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi ja pyöräytä ne marinadin joukkoon. Anna broilerin marinoitua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pari tuntia. (Jos marinoit broilerin jääkaapissa, nosta se takaisin huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.)

  2. Valmista kaalisalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Riivi yrttiruukusta lehdet. Purista limeistä mehu kulhon pohjalle. Mittaa öljy ja suola mehun joukkoon. Sekoita kaalisuikaleet, vuonankaali ja korianteri joukkoon.

  3. Kuumenna grilli. Grillaa broilerinfileet parilalla tai ritilällä niin, että ne saavat kauniit grillausraidat. Sivele kerros marinadia kypsennyksen aluksi broilerinfileiden pintaan. Heitä loppu marinadi pois ja anna broilerin kypsyä läpikypsäksi grillissä epäsuoralla lämmöllä. Voit varmistaa broilerin kypsyyden halkaisemalla yhden fileen paksuimmasta kohdastaan.

  4. Jaa salaattipohja neljälle lautaselle. Viipaloi broilerinfileet ja nosta ne salaattipedille. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kreikkalais­maut tuovat kesän kielelle! Voit halutessasi paahtaa broileripullilla ja retiisitsatsikilla lastattujen pitaleipien kaveriksi vaikka lohkoperunoita. Mausta ne vaihteeksi tillillä ja dippaa tsatsikiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 15 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Gyros-pitaleivät

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1 ½
dl
kreikkalaista jugurttia
1
muna
3
tl
Provencen yrttisekoitusta
3
tl
suolaa
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
chilijauhetta
1
tl
mustapippuria
1
tl
juustokuminaa
1
dl
korppujauhoja
800
g
broilerin jauhelihaa
RETIISITSATSIKI
1
pss
retiisejä
½
ruukkua
minttua
3
dl
kreikkalaista jugurttia
½
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
oliiviöljyä
LISÄKSI
6
pitaleipää
½
kurkku
4
tomaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa jugurtti, mausteet ja muna. Lisää korppujauho ja liha. Sekoita hyvin. Laita massa tekeytymään jääkappiin.

  2. Huuhtele ja kuivaa retiisit. Raasta ne. Hienonna mintunlehdet. Purista jugurtin joukkoon sitruunan mehu ja sekoita joukkoon loput ainekset. Pilko kurkku ja tomaatti.

  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Pyörittele lihapullat reiluiksi pulliksi kostutetuin käsin. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ruskista pullat paistinpannulla parissa erässä.

  4. Paahda pitaleivät leivänpaahtimessa. Kokoa sisään lihapullia, tomaattia, kurkkua ja tsatsikia.

Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 156 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Mausteinen jugurttibroileri muhii uunissa. Suurusta lopuksi kastike tasaiseksi ja mausta tuoreella korianterilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Jugurttibroileri

Ainekset

4
maustamatonta broilerin koipireittä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2–4
valkosipulinkynttä
40
g
inkivääriä
2
rkl
öljyä
1
rkl
korianterin siemeniä
1
tl
juustokuminaa
6+2
dl
maustamatonta jugurttia
4–5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
tl
maissitärkkelystä
1
tlk (380/ 230 g)
kikherneitä
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
lime lohkoina

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Pyyhi koivet kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna valkosipulit ja kuori ja suikaloi inkivääri. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuumenna öljy isolla, uunin kestävällä pannulla tai padassa. Laita koivet kuumaan öljyyn nahkapuoli alaspäin, ruskista noin 10 minuuttia. Ota kanat pannulta sivuun.
  3. Paista valkosipulia, inkivääriä ja mausteita 1–2 minuuttia. Lisää joukkoon 6 dl jugurttia ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Laita kanankoivet takaisin pannulle paistopinta ylöspäin ja lisää vettä, kunnes koivet peittyvät. Murenna joukkoon liemikuutio. Laita pannu uuniin ja kypsennä 1 tunti. Lisää joukkoon vettä tarvittaessa.
  5. Ota pannu uunista ja nosta koivet pois kastikkeesta. Laita pannu liedelle. Sekoita pienessä kipossa 2 dl jugurttia ja maissitärkkelys suurukseksi. Sekoita se kastikkeeseen, kiehauta ja lisää joukkoon valutetut kikherneet ja koipireidet.
  6. Hienonna korianteri ja lohko limet. Lisää ne ruuan päälle tarjoillessa.