Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 167 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Mehevät broileripullat kylpevät padassa chilin ja curryn kanssa. Chilisen maun kruunaa pehmeä bataattimuusi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta

Broileripullat chili-currykastikkeessa

Ainekset

Broileripullat
1
pieni sipuli
1/2
dl
Arla Lempi Ruokakerma Curry & Chili
1/2
dl
korppujauhoja
1
muna
1/2
tl
suolaa
hyppysellinen valkopippuria
400
g
broilerin jauhelihaa
Kastike
4
dl
kanalientä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
Arla Lempi Ruokakerma Curry & Chili 2dl

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Valmista broileripullat. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa kulhoon (½ dl) Arla Lempi Ruokakerma curry & chili  ja korppujauhot. Vatkaa joukkoon kananmuna.

Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon sipuli. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki.

Lisää joukkoon broilerin jauheliha ja vaivaa taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Pyörittele taikinasta kostein käsin suuria, noin 5 cm kokoisia pullia, ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Nosta pullat uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin kultaisen pinnan.

Valmista kastike kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa.

Valmista kanaliemi mikrossa tai kattilassa liedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös lehtipersilja.

Kuumenna voi kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä hetki.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kanaliemi vispilällä sekoittaen ja anna kastikkeen saostua välillä. Kun suurustunut kastike kiehahtaa, lisää Arla Lempi Ruokakerma curry & chili (1 ½ dl) ja sekoita. Nosta kasari liedeltä odottamaan.

Kun pullat ovat kypsiä, nosta kasari takaisin liedelle, lisää kastikkeeseen lehtipersilja ja kaada joukkoon broileripullat. Anna muhia 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä kannen alla. Tarjoa bataattimuusin tai riisin kanssa.

 

Bataattimuusi

Ainekset

800
g
bataattia
1
iso Rosamunda peruna tai 2 jauhoista perunaa
vettä keittämiseen
1-2
tl
suolaa
2
rkl
Arla Lempi Crème fraîche 28%
hyppysellinen valkopippuria
1 1/2
dl
keitinlientä

Työvaiheet

Kuori ja leikkaa bataatit 2 cm ja peruna 1 cm viipaleiksi. Nosta ne kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja bataatit ovat täysin kypsiä.

Kaada keitinliemi talteen ja muusaa peruna ja bataatit muusiksi perunasurvimella. Lisää joukkoon keitinliemi ja Arla Lempi Crème Fraîche 28%. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla maun mukaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Marinoidut broilerin koipi-reidet paistuvat näppärästi uunissa. Keitä lisäksi riisiä tai irrottele lihat tortillalättyjen sisään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + 4 h maustumiseen
Vaikeustaso
Helppo

El pollo loco eli meksikolainen broileri

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
noin 5
cm:n pala
kuorittua inkivääriä
1
dl
ananasmehua
1
rkl
limettimehua
1
tl
korianterinsiemeniä
1
rkl
rypsiöljyä
4
broilerin koipi-reittä
1
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1
ruukku
korianteria
Tarjoiluun
tomaattisalsaa, guacamolea ja maissisalsaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi inkivääri ja chili. Lisää joukkoon ananas- ja limettimehu, kevyesti murskatut korianterinsiemenet ja rypsiöljy. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Laita ne muiden aineiden joukkoon ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
  2. Nosta koipi-reidet uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Varmista, että liha on kypsää.
  3. Tarjoa tomaattisalsan, quacamolen ja maissisalsan kanssa. Voit halutessasi tarjota lisäksi tortillalättyjä tai keitettyä riisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornian kana-avokadomunakas

Ainekset

4
pekoniviipaletta
4
kananmunaa
(loraus
vettä)
tilkka
öljyä
150
g
valmista grillibroileria
½
avokado
1
pieni tomaatti
2
rkl
(valkosipuli)majoneesia
2
tl
sinappia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
  5. Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausteista broilerinjauhelihaa, riisiä ja kasviksia sisältävä kulhoruoka on vartissa valmis. Aasialaiset maut saa ruokaan helposti valmiskastikkeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen broilerikulho

Ainekset

2
ps
pikariisiä (esimerkiksi Uncle Ben’s basmati)
1
rkl
murskattua valkosipulia purkista tai 2 tuoretta valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääritahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (400 g)
broilerinjauhelihaa
4
rkl
teriyaki- tai bulgogi-kastiketta
1
ps (150 g)
lehtikaalisuikaleita
(4
keitettyä kananmunaa)

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota valkosipulimurskaa ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti.
  3. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää maustekastike ja anna lämmetä. Ota jauhelihaseos pois pannulta ja lisää lehtikaali. Kääntele sitä hetki.
  4. Laita riisi kulhoihin. Nosta päälle jauheliha ja lehtikaali. Viimeistele halutessasi keitetyillä kananmunilla.


Vinkki: Voit halutessasi lisätä muitakin kasviksia, kuten kurkkua.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.

Kana-kasvispelti on aivan uskomattoman hyvää, sopivasti makeutta, suolaisuutta, tujaus chiliä ja hieman inkivääriä. Kanan saa maistumaan suorastaan täydelliseltä, kun sen aatelisoi valkosipulilla, sitruunalla ja pestolla. Raikas fetadippi on vastustamaton lisuke! Tämä terveellinen peltiruoka...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kana-kasvispelti ja fetadippi

Ainekset

6
kpl
porkkanoita
1
kpl
bataatti
2
kpl
palsternakkaa
2
kpl
punasipulia
10
g
inkivääriä
1
kpl
punainen (mieto) chili
3
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
sormisuolaa
3
kpl
lehtisellerin varsia
500
g
broilerin filettä
2
kpl
valkosipulin kynttä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
vihreää pestoa
fetadippi
150
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
hunajaa
ripaus
sormisuolaa
ripaus
mustapippuria
viimeistelyyn
basilikaa

Työvaiheet

Kuori ja pilko porkkanat, bataatti, palsternakka ja punasipuli.
Kuori inkivääri. Halkaise chili ja poista sen valkoiset osat ja siemenet.
Asettele ne pellille leivinpaperin päälle.
Raasta inkivääri ja pilko chili hienoksi silpuksi.

Mittaa kulhoon rypsiöljy ja hunaja.
Sekoita joukkoon inkivääri, chili ja sormisuola.
Ota marinadia talteen ruokalusikallinen toiseen kulhoon.
Pirskottele loppu marinadi (n. 5 rkl) kasvisten päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Pilko lehtisellerin varret tikuiksi. (Säästä lehdet koristeluun)
Sekoita lehtiselleritikkujen joukkoon loppu marinadi.
Ruskista broilerifileet (grilli)pannulla. Hienonna valkosipuli.
Purista kanan joukkoon sitruunan mehu ja lisää myös valkosipulimurska.

Pilko paistetut kanafileet n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Ota esipaistetut kasvikset uunista.
Nosta pellille kanat, lusikoi kanan päälle pestoa.
Asettele pellille myös lehtiselleritikut.
Paista vielä 15 minuuttia.

Paistumisen aikana valmista fetadippi.
Murskaa feta haarukalla.
Sekoita fetamurskan joukkoon jugurtti ja mausteet.

Viimeistele pelti basilikalla ja lehtisellerin lehdillä.
Nauti fetadipin kanssa.
Tämä on taatusti uusi lemppariruoka!

Kommentit (0)