
Mehevät broileripullat kylpevät padassa chilin ja curryn kanssa. Chilisen maun kruunaa pehmeä bataattimuusi.
Broileripullat chili-currykastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Valmista broileripullat. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa kulhoon (½ dl) Arla Lempi Ruokakerma curry & chili ja korppujauhot. Vatkaa joukkoon kananmuna.
Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon sipuli. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki.
Lisää joukkoon broilerin jauheliha ja vaivaa taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Pyörittele taikinasta kostein käsin suuria, noin 5 cm kokoisia pullia, ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Nosta pullat uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin kultaisen pinnan.
Valmista kastike kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa.
Valmista kanaliemi mikrossa tai kattilassa liedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös lehtipersilja.
Kuumenna voi kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä hetki.
Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kanaliemi vispilällä sekoittaen ja anna kastikkeen saostua välillä. Kun suurustunut kastike kiehahtaa, lisää Arla Lempi Ruokakerma curry & chili (1 ½ dl) ja sekoita. Nosta kasari liedeltä odottamaan.
Kun pullat ovat kypsiä, nosta kasari takaisin liedelle, lisää kastikkeeseen lehtipersilja ja kaada joukkoon broileripullat. Anna muhia 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä kannen alla. Tarjoa bataattimuusin tai riisin kanssa.
Bataattimuusi
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja leikkaa bataatit 2 cm ja peruna 1 cm viipaleiksi. Nosta ne kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja bataatit ovat täysin kypsiä.
Kaada keitinliemi talteen ja muusaa peruna ja bataatit muusiksi perunasurvimella. Lisää joukkoon keitinliemi ja Arla Lempi Crème Fraîche 28%. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla maun mukaan.