Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 165 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Mehevät broileripullat kylpevät padassa chilin ja curryn kanssa. Chilisen maun kruunaa pehmeä bataattimuusi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta

Broileripullat chili-currykastikkeessa

Ainekset

Broileripullat
1
pieni sipuli
1/2
dl
Arla Lempi Ruokakerma Curry & Chili
1/2
dl
korppujauhoja
1
muna
1/2
tl
suolaa
hyppysellinen valkopippuria
400
g
broilerin jauhelihaa
Kastike
4
dl
kanalientä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
Arla Lempi Ruokakerma Curry & Chili 2dl

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Valmista broileripullat. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa kulhoon (½ dl) Arla Lempi Ruokakerma curry & chili  ja korppujauhot. Vatkaa joukkoon kananmuna.

Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon sipuli. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki.

Lisää joukkoon broilerin jauheliha ja vaivaa taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Pyörittele taikinasta kostein käsin suuria, noin 5 cm kokoisia pullia, ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Nosta pullat uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin kultaisen pinnan.

Valmista kastike kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa.

Valmista kanaliemi mikrossa tai kattilassa liedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös lehtipersilja.

Kuumenna voi kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä hetki.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kanaliemi vispilällä sekoittaen ja anna kastikkeen saostua välillä. Kun suurustunut kastike kiehahtaa, lisää Arla Lempi Ruokakerma curry & chili (1 ½ dl) ja sekoita. Nosta kasari liedeltä odottamaan.

Kun pullat ovat kypsiä, nosta kasari takaisin liedelle, lisää kastikkeeseen lehtipersilja ja kaada joukkoon broileripullat. Anna muhia 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä kannen alla. Tarjoa bataattimuusin tai riisin kanssa.

 

Bataattimuusi

Ainekset

800
g
bataattia
1
iso Rosamunda peruna tai 2 jauhoista perunaa
vettä keittämiseen
1-2
tl
suolaa
2
rkl
Arla Lempi Crème fraîche 28%
hyppysellinen valkopippuria
1 1/2
dl
keitinlientä

Työvaiheet

Kuori ja leikkaa bataatit 2 cm ja peruna 1 cm viipaleiksi. Nosta ne kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja bataatit ovat täysin kypsiä.

Kaada keitinliemi talteen ja muusaa peruna ja bataatit muusiksi perunasurvimella. Lisää joukkoon keitinliemi ja Arla Lempi Crème Fraîche 28%. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla maun mukaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1026 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cornflakes-koivissa on ihanan rapsakka pinta. Niiden salaisuus on suolaliemi, nerokkaan yksinkertainen marinadi, joka tekee koivista entistä mureammat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Cornflakes-koivet

Ainekset

kg
broilerinkoipia
Suolaliemi
1
l
vettä
2
rkl
suolaa
Maustevoi
50
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
4
tl
kuivattua inkivääriä
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
2
dl
maissihiutaleita (kuten cornflakes-muroja)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja liuota suola joukkoon. Nosta broilerinkoivet suolaliemeen ja anna marinoitua yön yli. Nosta broilerit suolavedestä ja taputtele huolella kuivaksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot, tuoreet ja kuivatut yrtit, sokeri, suola ja pippuri. Sivele koivet timjamivoilla.
  3. Murskaa päälle maissihiutaleita ja kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Tämä broilerikiusaus on todella maukas ja helppo tehdä. Voi tehdä myös laktoosittomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 - 6
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä broilerikiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
keitettyjä perunoita, koosta riippuen/helppo tehdä pientä murua
250 - 300
g
broilerin ohut fileitä
1
tl
Pan suolaa tai 0,5 tl tav. suolaa
1
tl
sitruunapippuria (sisältää suolaa)
0,5
tl
yrttimaustetta suolatonta
2 - 3
tl
carrya (suolatonta)/maun mukaan
0,5
tl
mustapippurirouhetta/ hivenen
2
dl
kuohukermaa tai 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakermaa
1
dl
maitoa
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 100 -170
g
juustoraastetta, Valion Arkijuusto käy hyvin
0,5
tl
Herbamarea (kuivattujen yrttien, vihannesten ja suolan sekoitus)
n. 2 - 4
tl
Juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun/sopivasti

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
Paista broilerin ohut fileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä/rasvassa, vaikka puolet ja puolet, niin eivät ehdi kuivua, kauniin värisiksi. Voitele vuoka. Kuori perunat ja tee niistä pientä murua vuokaan, lisää sitten paistetut broilerin ohut fileet ja suola, sekä muut mausteet ripotellen tasaisesti, paitsi Herbamare se ripotellaan päälle viimeiseksi. Sekoita kaikki hyvin ja laita sitten juustoraastetta päälle ja sen jälkeen sekoita nesteet ja 1 rkl vehnäjauhoja eri astiassa ja kaada tasaisesti päälle ja sitten rippottele päälle Herbamarea. ( Nestettä n. 3 dl. ) Paista 225 asteessa 15 min ja laita uunin lämpö 170 asteeseen, pidä niin kauan että neste lakkaa kuplimasta reunoista ja tarkista onko sopivan mehevää, ei saa olla liikaa nestettä eikä liian kuivaa. Pidä uunissa yhteensä n. 40 - 45 min, muista tarkistaa nesteen määrä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileriminestrone on ihanan kevyt mutta lämmittävä arkisoppa! Pavut tekevät keitosta ruokaisan. Voit silputa joukkoon halutessasi myös kourallisen lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-minestronekeitto

Ainekset

250
g
broilerinfileesuikaleita
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
1
porkkana
1
rkl
tomaattipyreetä
l
kanalientä
1
laakerinlehti
200
g
vihreitä papuja
2
dl
täysjyväkuviopastaa
1
prk (380 g)
isoja valkoisia papuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min. 
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)