Ranskalainen kanaherkku kypsyy hitaasti uunissa. Bon appétit!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
1 t 45 min
Helppo
Coq au vin eli kukkoa viinissä
Ainesosat
10
pientä sipulia
6
broilerin koipi-reisipalaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
voita
2
rkl
öljyä
2
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
5
dl
punaviiniä
200
g
tuoreita herkkusieniä
140
g
pekonia
2
dl
lihalientä
3
laakerinlehteä
1
tl
timjamia
3
rkl
persiljaa
Vaiheet
- Laita sipulit kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvan kuumaa vettä. Lionneet sipulit on helpompi kuoria. Jätä sipulit odottamaan.
- Leikkaa broileripalat kahtia nivelen kohdalta. Kuivaa lihapalat talouspaperilla ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Ruskista broilerinpalat parissa erässä. Siirrä lihat noin kolmen litran vetoiseen pataan. Jätä rasva pannulle.
- Ota sipulit vedestä ja kuori ne. Kuori porkkanat ja leikkaa ne lanteiksi. Hienonna valkosipulit. Kuullota kasvikset pannulle jääneessä rasvassa ja kumoa pataan.
- Kaada paistinpannulle viini ja anna sen kiehahtaa. Näin saat maut talteen. Kaada viini pataan lihojen päälle.
- Puhdista herkkusienet, halkaise isoimmat halutessasi. Leikkaa pekoni noin sentin kuutioiksi. Ruskista pekoni ja sienet paistinpannulla ja nosta pataan.
- Huuhtele pannu lihaliemellä ja lisää pataan. Lisää laakerinlehdet ja timjami.
- Hauduta ruokaa uunissa 150 asteessa noin tunti. Voit myös saostaa liemen ruokalusikallisella maissitärkkelyksellä 10 minuuttia ennen kuin otat sen pois uunista. Sekoita tärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja lisää seos pataan sekoittaen.
- Koristele persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin kera.