Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
14:03 | 4.11.2015

Etelän frittikana

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Frittikanan juju piilee piimässä ja tuplaleivityksessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min + jäähdytys ja marinointi
Helppo

Etelän frittikana

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
broilerin koipi-reisipalaa
Marinadi
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
tl
oliiviöljyä
6
dl
vettä
1
sitruunan mehu
4
rosmariininoksaa
1 1/2
tl
suolaa
Kuorrutus
4
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
parikanjauhetta
1
tl
cayennenpippuria
1
tl
sormisuolaa
1
tl
leivinjauhetta
2 1/2
dl
piimää
lisäksi
1 1/2
l
rypsiöljyä
tuoretta rosmariinia
sitruunanlohkoja

Vaiheet

  1. Aloita marinadin valmistuksesta. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli mahdollisimman ohuesti. Kuullota niitä hetki paistinpannussa öljyssä. Lisää vesi, sitruunanmehu, rosmariininoksat ja suola. Kiehauta noin 1 minuutti. Anna marinadin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, laita sitten jääkaappiin.
  2. Paloittele broileri koipinuijiksi ja reisipaloiksi ja laita metallikulhoon. Jätä nahka broileripaloihin. Kaada kylmä marinadi päälle ja kääntele niin että marinadi levittyy kauttaaltaan lihoille. Anna marinoitua jääkaapissa paloja välillä käännellen vähintään 6 tuntia.
  3. Kuivaa broilerinpalat huolellisesti, ja jätä ne talouspaperin päälle huoneenlämpöön kuorrutuksen valmistamisen ajaksi.
  4. Tee kuorrutus. Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään. Jaa seos 2 kulhoon. Kaada piimä kolmanteen kulhoon.
  5. Kierittele broileripalat yksitellen ensin jauhoseoksessa, sen jälkeen piimässä ja vielä uudestaan jauhoseoksessa. Käytä apuna leivinpaperin päälle laitettua uuniritilää, jolle palat voi välillä laittaa.
  6.  Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  7. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa liedellä noin 170–180-asteiseksi. Kypsennä broilerinpaloja 2 erässä noin 10 minuuttia, kääntele niitä kypsentämisen aikana. Siirrä friteeratut broilerinpalat leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä vielä uunissa noin 5 minuuttia. Tarkista kypsyys pistämällä hammastikku lihaisimpaan kohtaan. Reiästä valuvan nesteen tulee olla kirkasta. Ripottele pinnalle rosmariinia ja tarjoa heti sitruunalohkojen kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Broileri
kana
kastikeet ja marinadit
frittitkana
kot kot
viikonloppubistro
Viikonloppubistro
Kot kot

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini