Mainos
Jyväbroiler on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Hella & houkutus -blogin Mona

Grillattu flatbread saa broilerinakeista ja kesäkurpitsasta ihanan täytteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-6
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Grillatut flatbreadit broilerinakeilla ja kesäkurpitsalla

Ainekset

Valkosipuli-rosmariiniflatbread
30
g
hiivaa
3
dl
vettä
2-3
valkosipulin kynttä
1,5
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1,5
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
3
rkl
oliiviöljyä
n. 7
dl
jauhoja
Kesäkurpitsatsatsiki
1
pieni
kesäkurpitsa
3
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
ruukku tuoretta minttua
1
valkosipulin kynsi
1
rkl
sitruunan mehua
mustapippuria myllystä
suolaa
Grillatut kesäkurpitsat
1
kesäkurpitsa
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
2
pkt (yht. 480 g)
Jyväbroiler Mustapippuri-Merisuola tai Jyväbroiler Kolme Juustoa -broilerinakkeja
200
g
fetajuustoa
sriracha-kastiketta
paahdettua sipulia
tuoretta korianteria

Työvaiheet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, rosmariini, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja välissä myös öljy. Alusta taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Valmista tässä välissä kesäkurpitsatsatsiki. Pese kesäkurpitsa ja raasta se. Siirrä raaste siivilään, ripottele päälle suolaa ja anna nesteiden valua noin 15 minuuttia. Painele välillä lusikalla, jotta neste irtoaa paremmin. Hienonna minttu ja valkosipulinkynsi. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon kesäkurpitsaraaste sekä hienonnettu minttu ja valkosipulinkynsi. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Jaa kohonnut flatbread-taikina kuuteen osaan. Kauli osat ohuiksi, pitkulaisiksi levyiksi. Muodolla ei ole niin väliä, flatbreadit saavat olla rustiikkisia. Pirskota halutessasi hieman oliiviöljyä leipien pinnalle. Grillaa kummaltakin puolelta noin kahden minuutin ajan, tai paista kypsiksi 225-asteisessa uunissa. Pidä lämpimänä liinan alla.

Grillaa seuraavaksi kesäkurpitsat ja broilerinakit Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se 3-4 osaan. Leikkaa paloista pitkittäin siivuja. Mausta siivut kummaltakin puolelta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kesäkurpitsoita muutama minuutti per puoli. Grillaa samalla myös broilerinakkeja molemmin puolin, kunnes ne ovat lämmenneet ja saaneet sopivasti väriä.

Voit paistaa kesäkurpitsat ja nakit myös pannulla tai 225-asteisessa uunissa. Kokoa flatbreadit. Levitä leipäpohjalle kesäkurpitsatsatsikia. Asettele päälle grillatut kesäkurpitsat ja broilerinakit. Murustele päälle fetajuusto ja mausta viirulla sriracha-kastiketta. Ripottele päälle vielä paahdettua sipulia sekä tuoretta korianteria.

Reseptin on Jyväbroilerille kehittänyt Hella & houkutus -blogin Mona. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.