Harissatahna on tuttu Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän keittiöistä. Se on tulinen punainen tahna, joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista.
Harissa-paprika-broilerivuoka
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota broilerit 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön.
-
Pese paprikat, halkaise ja ota siemenet pois. Leikkaa isohkoiksi paloiksi. Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa viipaleiksi. Laita paprikat ja sipulit uunivuokaan.
-
Lusikoi päälle harissatahna. Lisää etikka, öljy, suola ja mustapippuri. Lisää vihannesten päälle broilerin paistileikkeet. Sekoita käsin kaikki mausteet niin, että sitä tarttuu myös broilereihin. Nosta broilerit päällimmäisiksi.
-
Paista uunissa 180 asteessa noin 50 minuuttia. Koristele vuoka mintunlehdillä. Tarjoa lisukkeena raikasta salaattia ja/tai täysjyväriisiä.