Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Broilerinkoivet marinoituvat tarvittaessa jo parissa tunnissa jerktahnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Jerk-broileri

Ainekset

4
broilerin koipireittä
Jerk-seos
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
chili
1
tl
korianterinsiemeniä
3
cm
tuoretta inkivääriä
1
tl
jauhettua maustepippuria
1
rkl
timjamia
1
tl
suolaa
3/4
tl
raastettua muskottipähkinää
3/4
tl
kanelia
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siemenet. Jauha korianterinsiemenet huhmareessa. Mittaa jerk-seoksen ainekset tehosekoittajaan hienontumaan. Lisää öljy koneen käydessä.
  2. Kaada syntynyt mausteseos suljettavaan pussiin. Lisää broilerit joukkoon ja nosta jääkaappiin maustumaan 2–12 tunniksi.
  3. Ota broilerit puoli tuntia ennen grillaamista huoneenlämpöön. Pyyhi mausteseos broilereista ennen kuin siirrät ne kuumaan grilliin. Grillaa broilerit läpikypsiksi (30–40 minuuttia).
  4. Tarjoa grillatut broilerit kasvispikkelsin kanssa.

Vinkki! Voit paistaa broilerit myös 200-asteisessa uunissa (noin 45 minuuttia).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 720 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Maukas kanapata vaatii vain hetken huomiota, ja sitten se saa muhia hellalla kaikessa rauhassa. Paras kanapata syntyy luullisista paloista, sillä niissä on enemmän rasvaa kuin fileissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä kanapata

Ainekset

1
kg
maustamattomia kananpojan koipireisipaloja
6
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
½
dl
öljyä
1
dl
punaviinietikkaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
1
tlk
vettä
2
rkl
kanafondia
4
laakerinlehteä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota koipireidet jääkaapista huoneenlämpöön.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Pyyhi herkkusienet talouspaperilla ja lohko ne.
  3. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet. Kääntele kasviksia kuumassa padassa muutama minuutti. Nosta ne kulhoon odottamaan.
  4. Ruskista yksi koipireisi kerrallaan kuumassa padassa. Nosta ruskistetut koivet kulhoon odottamaan. Kun kaikki koivet on ruskistettu, laita ne takaisin kuumaan pataan. Lisää joukkoon etikka. Anna etikan kiehahtaa muutama minuutti.
  5. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit ja sienet sekä tölkillinen kirsikkatomaatteja. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Lisää myös kanafondi, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
  6. Hauduta kanapataa hellalla 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Vinkki! Lisää joukkoon purkki ranskankermaa, jos haluat mausta kermaisemman.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Säpäkät broileritacot saavat makunsa etikalla ja soijalla maustetussa liemessä kypsytetystä broilerista. Lisänä maistuu salsa verde.

Vinkki! Kuvassa näkyvien salsakastikkeiden ohjeet löydät reseptin lopusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 (3 tacoa/annos)
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Chipotle-broileritacot

Ainekset

1
kg
maustamattomia broilerin koipireisiä
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
soijakastiketta
1
dl
vettä
1
pieni punasipuli
6
valkosipulinkynttä
2–3
säilöttyä chipotlechiliä (chipotles en adobo)
2
laakerinlehteä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Limetticrema
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
dl
majoneesia
1
limetti
ripaus
suolaa
Lisäksi
12
maissitortillaa
salsa verdeä (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa koipireidet kahteen palaan nivelen kohdalta. Laita palat laakeapohjaiseen pataan. Lisää etikka, soija ja vesi.

  2. Kuori ja lohko punasipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita sipulit pataan ja lisää myös chipotlet ja laakerinlehdet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannella peitettynä 45–55 minuuttia, kunnes broileri on hajoavan kypsää.

  3. Nosta broilerit lautaselle. Keitä lientä ilman kantta voimakkaasti noin 7 minuuttia, ota laakerinlehdet pois. Revi liha irti luista ja lisää ne kuumaan liemeen. Anna maustua 10 minuuttia.

  4. Valmista limetticrema. Laita kulhoon ranskankerma ja majoneesi. Raasta limetin vihreästä kuoriosasta 1 tl hienoa raastetta. Purista puolikkaasta limetistä mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Mausta ripauksella suolaa.

  5. Lämmitä tortillat kuumassa kuivassa pannussa. Levitä tortilloille ensin salsa verdeä, sitten broileria ja viimeistele limetticremalla.

Vinkki! Chipotles en adoboa eli tomaattiseen kastikkeeseen säilöttyä chipotlechiliä saa isoista ruokakaupoista. Chipotle on voimakkaan chilinen savustettu, kuivattu jalapeno. Annostele sitä varoen.

Salsa verde eli tomatillosalsa

Ainekset

1
ruukku
korianteria
5–6
(500 g)
keskikokoista tomatilloa
1
makea sipuli
1
vihreä jalapeno
1
keskikokoinen limetti
2–3
tl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa korianteri varsineen rouheasti veitsellä.
  2. Poista tomatilloista suojalehdet. Huuhtele tomatillot ja leikkaa ne muutamaan palaan. Laita monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää myös korianteri.
  3. Kuori ja paloittele sipuli. Poista jalapenoista kanta. Lisää jalapeno monitoimikoneen kulhoon yhdessä sipulin kanssa. Purista limetistä mehu ja lisää vesi. Mausta suolalla.
  4. Hienonna ainekset rouheaksi salsaksi. Voit myös valmistaa salsan isossa morttelissa tai hienontaa ainekset käsin.

Vinkki! Vihreän tomatillon sesonki on syksyllä. Muulloin salsan voi valmistaa säilötyistä tomatilloista. Kesällä kastikkeeseen kannattaa kokeilla tomatillon sukulaista karviaista.

Paahdettu tomaattisalsa

Ainekset

4
(400 g)
tomaattia
2
valkosipulinkynttä kuorineen
1
iso jalapenochili
1
pieni sipuli
½
limettiä
¼
ruukku
korianteria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paista tomaatteja, valkosipulinkynsiä ja jalapenoa valurautapannussa, kunnes kasvisten pinta on kauttaaltaan mustunut. Valkosipulit ja chili tummuvat 5–10 minuutissa, tomaatit hieman pidempään.
  2. Anna jäähtyä hetki ja kuori valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta.

  3. Laita valkosipulit ja chili mortteliin ja jauha tasaiseksi. Lisää tomaatit ja jauha tasaiseksi. (Voit käyttää myös sauvasekoitinta, mutta älä jauha soseeksi.)

  4. Hienonna sipuli. Purista limetistä mehu ja hienonna korianteri. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä ja lisää salsaan yhdessä hienonnetun korianterin ja limetinmehun kanssa. Mausta suolalla. Anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Vinkki! Meksikolaisille ruuille on tyypillistä, että kasvikset, yleensä tomaatti, sipulit ja chili, paahdetaan pannussa tummanpuhuviksi ennen ruuan valmistusta. Paahtaminen antaa tomaateille talvellakin aivan uudenlaisen syvemmän maun.

 

Rouhea guacamole

Ainekset

4
kypsää avokadoa
2
limettiä
1
punainen chili
¼–¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon. Murskaa avokadot haarukalla, jätä rakenne rouheaksi.
  2. Purista limeteistä mehu ja sekoita avokadon joukkoon.
  3. Posta chilistä kanta, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi ja poista siemenet. Hienonna chili ja lisää kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pico de gallo

Ainekset

400
g
pihvitomaatteja
1
pieni punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
punaista chiliä
1
ruukku
korianteria
2
limettiä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaatit puoliksi, poista kanta ja siemenet. Kuutioi tomaatit. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Poista chileistä kannat ja viipaloi chilit ohuiksi renkaiksi. Hienonna korianteri. Sekoita aineet keskenään.
  2. Purista limeteistä mehu (n. 4 rkl). Lisää limetinmehu, suola ja mustapippuri muiden ainesten joukkoon. Anna salsan maustua huoneenlämmössä.

Vinkki! Chileistä sopivimpia ovat serrano-chilit, mutta myös muut keskikokoiset punaiset chilit käyvät tähän jokapaikan salsaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuinka kokonaisesta broilerista saa takuulla kypsää ja silti kauttaaltaan pehmeää ja mehevää? Kypsentämällä rintafileet ja muun broilerin erikseen, jolloin yhdestä linnusta saa kaksi ravintolatasoista ruokaa.

Tässä ohjeessa broilerin rintafileet kypsennetään intervallimenetelmällä, eli paistamalla ja vetäyttämällä niitä kolmen minuutin pätkissä. Näin on mahdollista päästä mehevään lopputulokseen ilman lämpömittaria.

Ranka ja koivet haudutetaan puolestaan kasvisten kanssa liemessä.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 x 2–4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pata ja broilerinrinnat kokonaisesta broilerista

Ainekset

1
noin 1,2 kg
kokonainen broileri
Kanapata deluxe
2
palsternakkaa
1
sipuli
½
varsiselleriä
1
tl
suolaa
5
dl
kanalientä
Broilerinrinnat
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
Voissa haudutettu savoijinkaali
½
savoijinkaalia
50
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
Lisäksi
omenaa ja tuoretta kirveliä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aseta broileri leikkuulaudalle rintapuoli ylöspäin. Leikkaa rintafileet irti rintarangan molemmilta puolilta. Siirrä ne sivuun odottamaan.
  2. Aloita kanapadasta. Laita broilerin ranka koipineen pataan. Kuori ja viipaloi palsternakat ja sipuli ja viipaloi varsiselleri. Lisää ne pataan ja mausta broileri ja kasvikset suolalla. Kaada kanaliemi pataan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes koipiliha irtoaa helposti. Anna padan jäähtyä hetki ja irrota koivet ja siivet rangasta. Revi lihat kulhoon ja kaada haudutusliemi ja kasvikset padasta päälle. Koristele kirvelillä.
  3. Mausta rintafileet suolalla ja laita ne kylmään pannuun rypsiöljyyn nahkapuoli alaspäin. Säädä liesi miedolle lämmölle ja anna rintafileiden paistua noin 5 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä ja paista vielä 1 minuutti. Siirrä rintafileet uunivuokaan tai -pellille. Kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa intervallimenetelmällä eli pidä rintafileitä 3 minuuttia uunissa, jonka jälkeen anna niiden olla 3 minuuttia huoneenlämmössä. Kokeile kypsyyttä sormella, lihan pitäisi tuntua kimmoisalta. Jos liha on liian pehmeää, kypsennä vielä 3 minuuttia ja anna levätä sama aika. Kun lihat tuntuvat kypsiltä ja kimmoisilta, leikkaa rintafileet puoliksi.
  4. Kypsennä savoijinkaali broilerin intervallikypsennyksen aikana. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja laita samaan pannuun, jossa paistoit rintafileet. Lisää voi ja anna kaalin hautua miedolla lämmöllä pehmeäksi, muutama minuutti. Mausta suolalla, hunajalla ja sinapilla.
  5. Jaa kaali lautasille ja aseta halkaistut broilerinrinnat päälle. Viimeistele annos omenaviipaleilla, kirvelillä ja pannuun jääneellä paistoliemellä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 720 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Nämä helpot kanahodarit valmistuvat vartissa. Reilu annos tuorejuustoa tekee sämpylästä mehevän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanahodarit

Ainekset

4
rukiista hot dog -sämpylää
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1–2
rkl
sinappia
2
tomaattia
kypsää broileria (esim. Vuolu)
rucolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise sämpylät. Paahda ne miedolla lämmöllä paahtimessa tai uunissa. Voit myös lämmittää leivät mikrossa.
  2. Notkista tuorejuusto sinapilla. Viipaloi tomaatti.
  3. Kokoa hot dogit. Sivele leiville sinappista tuorejuustoa ja täytä ne broilerilla, tomaateilla ja rucolalla.

Vinkki! Kypsän kanafileen tilalle sopii myös lämmin grillibroileri.

Kommentit (0)