Broilerinkoivet marinoituvat tarvittaessa jo parissa tunnissa jerktahnassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
Helppo
Jerk-broileri
Ainesosat
4
broilerin koipireittä
Jerk-seos
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
chili
1
tl
korianterinsiemeniä
3
cm
tuoretta inkivääriä
1
tl
jauhettua maustepippuria
1
rkl
timjamia
1
tl
suolaa
3/4
tl
raastettua muskottipähkinää
3/4
tl
kanelia
1/2
dl
öljyä
Vaiheet
- Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siemenet. Jauha korianterinsiemenet huhmareessa. Mittaa jerk-seoksen ainekset tehosekoittajaan hienontumaan. Lisää öljy koneen käydessä.
- Kaada syntynyt mausteseos suljettavaan pussiin. Lisää broilerit joukkoon ja nosta jääkaappiin maustumaan 2–12 tunniksi.
- Ota broilerit puoli tuntia ennen grillaamista huoneenlämpöön. Pyyhi mausteseos broilereista ennen kuin siirrät ne kuumaan grilliin. Grillaa broilerit läpikypsiksi (30–40 minuuttia).
- Tarjoa grillatut broilerit kasvispikkelsin kanssa.
Vinkki! Voit paistaa broilerit myös 200-asteisessa uunissa (noin 45 minuuttia).