Mausteinen paella maistuu syysiltoina!
Jyvin paella
Ainekset
Työvaiheet
Aloita pilkkomalla kaikki ainekset. Pätki nakit sopiviksi suupaloiksi ja puolita halutessasi reisileikkeet. Pilko pekoni reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli, samoin valkosipuli. Pilko paprika haluamasi muotoisiksi paloiksi.
Laita paellapannu grilliin tai liedelle. Kaada oliiviöljy pannulle ja kuumenna. Paista pilkottuihin nakkeihin kaunis väri. Poista pannulta sivuun odottamaan.
Ota seuraavaksi pekoniin ja reisileikkeisiin kaunis väri pannulla ja laita nekin sitten sivuun odottamaan. Lisää pannulle sipuli, paprika ja valkosipuli ja pehmittele hetken miedolla lämmöllä. Lisää savupaprikajauhe, cayenne, sahrami ja riisi. Anna riisien kuullottua läpinäkyviksi.
Lisää tomaattimurska, viini ja kanaliemi. Lisää pannulle myös broileripekoni, nakit sekä reisipalat. Anna paellan kypsyä turhia sekoittelematta noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa kanalientä.
Tarkista että reisileikkeet ovat kypsiä ennen tarjoilua. Lisää lopuksi herneet ja valutetut katkaravut ja anna kuumeta. Asettele sitruunalohkot paellan päälle. Ripottele paellalle vielä lehtipersiljaa ja nosta pannu sitten ystävien keskelle pöytään.
Reseptin on Jyväbroilerille kehittänyt Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna.