Kananugetit on helppo tehdä myös kotona. Rapeaksi paistettu pinta ja mehukas sisus tekevät nugeteista erityisen ihania.
Kananugetit
Ainekset
Työvaiheet
1. Paloittele rintafileet kolmeen yhtä suureen osaan. Murskaa maapähkinät morttelissa tai rouhi ne veitsellä pieneksi.
2. Ota esiin kolme laakeaa astiaa, kuten ruokalautasta. Mittaa yhteen astiaan jauhot ja suola. Sekoita ne hyvin keskenään. Toiseen astiaan riko kananmunat ja sekoita munien rakenne rikki haarukalla. Kolmanteen astiaan sekoita pankojauhot, pähkinät sekä korppujauhot.
3. Paneroi kananpalat. Pyöräytä ne ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi pähkinäseoksessa. Jos pähkinäseos kostuu liikaa, lisää vähän aineksia puolessa välissä panerointia.
4. Kuumenna pannu keskilämmöllä. Lisää reilusti öljyä eli noin parin millin kerros. Paista ensin puolet nugeteista. Anna paistua hitaasti molemmin puolin 5 minuuttia. Pyyhi välissä pannu talouspaperilla puhtaaksi ja paista loput nugetit samaan tapaan.