Nugettien japanilainen versio eli tempurat ovat parhaimmillaan tirisevän kuumina.
Kanatempurat
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi kanafileet ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadi ja anna kanapalojen maustua siinä puoli tuntia huoneenlämmössä.
- Mittaa vehnäjauhot kulhoon. Sekoita tempurataikina toiseen kulhoon.
- Levitä työpöydälle talouspaperia ja päälle ritilä.
- Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Voit testata öljyn kuumuuden kanapalalla. Kun pala alkaa heti tiristä öljyssä, on öljy sopivan kuumaa.
- Kieräytä kanapalat vehnäjauhoissa ja tempurataikinassa. Kypsennä paloja öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Tee kypsennys useammassa erässä. Nosta palat ritilälle valumaan.
- Sekoita misomajoneesin ainekset. Keitä lisukkeeksi riisiä.
Vinkki! Voit paistaa samassa tempurataikinassa kasviksia, vaikkapa kesäkurpitsasiivuja. Tempurat sopivat myös ramenkeiton lisukkeeksi.