Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
8:00 | 17.7.2018

Kanaviillokki ja piimämuusi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Kanaviillokki on Meri-Tuuli Väntsin lapsuuden suosikkiruokia, joten sen reseptiä ei sovi liiaksi modernisoida. Mutta lisukeriisi saa mennä: nyt viillokin kanssa nautitaan upeaa piimämuusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
2 t
Keskivaikea

Kanaviillokki ja piimämuusi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kokonainen broileri
1
sellerinvarsi
20
cm
purjon vaaleaa osaa
2-3
persiljanoksaa
2-3
timjaminoksaa
Kastike
6
dl
broilerin keitinlientä
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1/2
sitruunan mehu
1
tl
väkiviinaetikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
pieni ripaus kurkumaa
Piimämuusi
800
g
perunoita (jauhoinen lajike)
75
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
AB-piimää
1
tl
suolaa
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
100
g
babypinaattia

Vaiheet

  1. Avaa broilerin sidotut koivet. Huuhtele broileri kylmällä vedellä sisältä ja päältä. Taputtele kuivaksi talouspaperilla. Laita broileri isoon kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja laske lämpöä niin, että vesi poreilee kevyesti. Keitä 15 minuuttia ja kuori vaahto keitinliemen pinnasta.
  2. Paloittele sellerinvarsi ja purjo. Lisää ne ja yrtit kattilaan, peitä kannella ja anna kiehua rauhallisesti 30 minuuttia. Anna broilerin jäähtyä liemessä 1 tunti.
  3. Nosta broileri liemestä leikkuulaudalle ja jatka jäähdyttämistä. Siivilöi liemi. Ota 6 dl lientä talteen viillokkia varten. Voit pakastaa loput muuta käyttöä varten.
  4. Poista jäähtyneestä broilerista nahka ja riivi lihat. Käy lintu läpi huolellisesti, hyviä paloja löytyy myös siivistä ja selkäpuolelta nahan alta. Leikkaa isoimmat lihapalat suupaloiksi. Jos jatkat ruuanvalmistusta seuraavana päivänä, säilytä lihat ja liemi jääkaapissa.
  5. Tee muusi. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Valuta vesi pois. Lisää voi ja piimä perunoihin ja soseuta karkeasti. Sekoita sinappi muusiin. Jätä muusi odottamaan viimeistelyä.
  6. Tee kastike. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja kääntele, kunnes seos alkaa kuplia – älä ruskista! Lisää kanaliemi koko ajan vatkaten. Vispaa kastike sileäksi samalla kun se kiehahtaa. Siirrä pannu pois liedeltä. Purista sitruuna kastikkeeseen. Mausta väkiviinaetikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää ihan vähän kurkumaa ja sekoita, jotta mauste värjää kastikkeen vaaleankeltaiseksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi sitruunaa tai suolaa. Kääntele broilerinlihat kastikkeeseen ja kuumenna.
  7. Lämmitä muusi. Sekoita babypinaatit perunoihin muusinuijalla. Pinaatti saa vähän rikkoontua perunoiden joukkoon. Tarjoa viillokki muusin kera.

Vinkki Voit käyttää mausteena mustapippurin sijasta halsterikanan ohjeen ihmepippuria.

Lisää aiheesta
  • Halsterikana ja ihmepippuri
Tilaa Glorian ruoka & viini
kanaviillokki
viillokki
piimämuusi
Viikonloppubistro
Kot kot

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini