Käännä katse Kaukoitään ja kokkaa viikonlopuksi tai arki-illaksi Suomi-ruokien modernit aasialaiset vastineet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + maustuminen
Vaikea
Kiireisen kimchi
Ainesosat
500
g
kiinankaalia
2
tl
suolaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
2
tl
hienonnettua inkivääriä
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
tl
kuivattua chiliä lastuina
1
dl
ohutpillistä kevätsipulia hienonnettuna
Vaiheet
- Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Laita suikaleet siivilään, ripottele suola päälle ja sekoita. Anna maustua siivilässä noin 2 tuntia välillä sekoitellen.
- Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Kaada paahtuneet siemenet pois kuumasta pannusta, etteivät ne pala.
- Huuhtele kiinankaali huolellisesti. Puristele ylimääräinen vesi pois.
- Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri mahdollisimman pieneksi. Yhdistä ne kalakastikkeen, etikan ja sokerin kanssa. Lisää chili, ruohosipuli ja seesaminsiemenet joukkoon. Sekoita kaalin kanssa. Anna maustua vähintään 1 tunti.
(3–4 annosta, valmistusaika 10 min + 3 t)