Kypsä broileri menee hetken levon jälkeen uudelleen uuniin. Tulos: rapea nahka.
Kokonainen broileri uunissa
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa suolaliemen vesi ja suola kulhoon ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Laita broileri liemeen, peitä astia ja siirrä jääkaappiin. Anna maustua yön yli, 8–10 tuntia.
- Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Huuhtele broileri kylmän veden alla. Kuivaa talouspaperilla. Leikkaa siivet irti.
- Pese ja lohko sitruuna. Täytä broileri sitruunalohkoilla ja timjamilla. Laita lintu uunivuokaan. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipuli ja porkkana ja lisää ne vuokaan. Lisää myös siivet. Työnnä paistolämpömittari broilerinrinnan paksuimpaan kohtaan. Leikkaa tai vuole voi ohuiksi viipaleiksi broilerin päälle.
- Laita lintu uuniin 1½–2 tunniksi tai kunnes mittari näyttää 65 astetta (lihan lämpö nousee uunista ottamisen jälkeen vielä noin 5 astetta). Voit kokeilla kypsyyttä terävällä tikulla; kypsään lihaan pistetystä reiästä valuva neste on kirkasta.
- Ota broileri uunista ja säädä uunin lämpötila 230 asteeseen. Anna broilerin vetäytyä 20 minuuttia. Keitä sillä aikaa glaseerauskastike. Siirrä paistoliemi uunivuoasta kattilaan. Lisää valkoviini ja keitä lientä noin 10 minuuttia tai kunnes kastike on siirappimaista. Älä keitä liian kauan, jotta kastike ei juoksetu.
- Voitele broileri glaseerauskastikkeella kauttaaltaan ja paahda uunissa 5–10 minuuttia. Tarkkaile paahtumista, ettei pinta pääse palamaan. Tarjoa broilerin kanssa esimerkiksivalkosipulimajoneesia ja tomaattisipulisalaattia.