Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 283 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makumatka Filippiineille! Kookosmaito pehmentää etikan happoja ja tuo kanaan ihanaa kermaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kookoskana

Ainekset

6
valkosipulinkynttä
3
cm:n pala
inkivääriä
1
plo (150 ml)
riisiviinietikkaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
½
dl
soijakastiketta
1
tl
kurkumaa
1–2
thaichiliä
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
kg
broilerin koipia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerinkoipiin. Anna marinoitua 2 tuntia jääkaapissa.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broilerit vuokaan, säästä marinadi. Kypsennä koipia 25 minuuttia. Keitä sillä välin marinadia kasaan noin puolet. Kaada marinadi broilereiden joukkoon vuokaan ja jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia.
  3. Tarjoa riisin kera.

Kommentit (11)

Vierailija

Eikö tuo 225 astetta ole aika kuuma, pakkauksessa annetaan ohjeeksi 175 asteessa 1 tunti, eli saman verran kuin tässä ohjeessa. Eikös ne jo pala pinnalta ja kuivu muutenkin?

Vierailija

Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita.

Vierailija

"Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita."

Ei sitä niin vaikeasti tarvitse tehdä. Vaihdat vaan kaikki liian erikoiset aineet suolaksi ja pippuriksi ja keität kanaa pari tuntia vedessä kattilassa, niin kyllä se sulle maistuu varmasti ihan yhtä hyvältä.

Käyttäjä779
Seuraa 
Liittynyt13.4.2015

Näitä pitää kokeilla. Tuntuu hyvältä ohjeelta. Kokeiluun.

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

"Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita."

Ei sitä niin vaikeasti tarvitse tehdä. Vaihdat vaan kaikki liian erikoiset aineet suolaksi ja pippuriksi ja keität kanaa pari tuntia vedessä kattilassa, niin kyllä se sulle maistuu varmasti ihan yhtä hyvältä.

😂😅😂😅🤣

Vierailija

Onko suola unohtunut reseptistä?

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

etikkaa aika lailla..onnistui mainiosti kolmasosalla tuosta.

Vierailija

"Onko suola unohtunut reseptistä?"

Mihin vielä tarvitset suolaa, kun aineksissa on jo puoli desiä soijakastiketta? Puoli desiä soijakastiketta sisältää noin 1,5 tl suolaa.

Kokeillut

Onneksi maistui paremmalle kuin tuoksui. Riisiviinietikka haisi tosi voimakkaalle eikä niin hyvällä tavalla. Muuten oli miedomman makuista kuin odotin. Mutta 225 lämpö on liian kova. Itsellä oli aluksi 200 ja lopun 35 minuuttia 175 ja silti tuli aika tummaksi nahka.

Patse

Tuo 2 tunnin marinointi ei tuo yhtään marinadia tuohon lihaan. Eilen juuri tein ohjeen mukaan. Sais olla yön yli maustumassa

Vierailija

Olipas loistava resepti!
Kanat maustuivat melkein vuorokauden pussissa ja uunina käytettiin leivinuunia.
Hienoa lisää tällaisia reseptejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornian kana-avokadomunakas

Ainekset

4
pekoniviipaletta
4
kananmunaa
(loraus
vettä)
tilkka
öljyä
150
g
valmista grillibroileria
½
avokado
1
pieni tomaatti
2
rkl
(valkosipuli)majoneesia
2
tl
sinappia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
  5. Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausteista broilerinjauhelihaa, riisiä ja kasviksia sisältävä kulhoruoka on vartissa valmis. Aasialaiset maut saa ruokaan helposti valmiskastikkeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen broilerikulho

Ainekset

2
ps
pikariisiä (esimerkiksi Uncle Ben’s basmati)
1
rkl
murskattua valkosipulia purkista tai 2 tuoretta valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääritahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (400 g)
broilerinjauhelihaa
4
rkl
teriyaki- tai bulgogi-kastiketta
1
ps (150 g)
lehtikaalisuikaleita
(4
keitettyä kananmunaa)

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota valkosipulimurskaa ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti.
  3. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää maustekastike ja anna lämmetä. Ota jauhelihaseos pois pannulta ja lisää lehtikaali. Kääntele sitä hetki.
  4. Laita riisi kulhoihin. Nosta päälle jauheliha ja lehtikaali. Viimeistele halutessasi keitetyillä kananmunilla.


Vinkki: Voit halutessasi lisätä muitakin kasviksia, kuten kurkkua.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.

Kana-kasvispelti on aivan uskomattoman hyvää, sopivasti makeutta, suolaisuutta, tujaus chiliä ja hieman inkivääriä. Kanan saa maistumaan suorastaan täydelliseltä, kun sen aatelisoi valkosipulilla, sitruunalla ja pestolla. Raikas fetadippi on vastustamaton lisuke! Tämä terveellinen peltiruoka...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kana-kasvispelti ja fetadippi

Ainekset

6
kpl
porkkanoita
1
kpl
bataatti
2
kpl
palsternakkaa
2
kpl
punasipulia
10
g
inkivääriä
1
kpl
punainen (mieto) chili
3
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
sormisuolaa
3
kpl
lehtisellerin varsia
500
g
broilerin filettä
2
kpl
valkosipulin kynttä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
vihreää pestoa
fetadippi
150
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
hunajaa
ripaus
sormisuolaa
ripaus
mustapippuria
viimeistelyyn
basilikaa

Työvaiheet

Kuori ja pilko porkkanat, bataatti, palsternakka ja punasipuli.
Kuori inkivääri. Halkaise chili ja poista sen valkoiset osat ja siemenet.
Asettele ne pellille leivinpaperin päälle.
Raasta inkivääri ja pilko chili hienoksi silpuksi.

Mittaa kulhoon rypsiöljy ja hunaja.
Sekoita joukkoon inkivääri, chili ja sormisuola.
Ota marinadia talteen ruokalusikallinen toiseen kulhoon.
Pirskottele loppu marinadi (n. 5 rkl) kasvisten päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Pilko lehtisellerin varret tikuiksi. (Säästä lehdet koristeluun)
Sekoita lehtiselleritikkujen joukkoon loppu marinadi.
Ruskista broilerifileet (grilli)pannulla. Hienonna valkosipuli.
Purista kanan joukkoon sitruunan mehu ja lisää myös valkosipulimurska.

Pilko paistetut kanafileet n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Ota esipaistetut kasvikset uunista.
Nosta pellille kanat, lusikoi kanan päälle pestoa.
Asettele pellille myös lehtiselleritikut.
Paista vielä 15 minuuttia.

Paistumisen aikana valmista fetadippi.
Murskaa feta haarukalla.
Sekoita fetamurskan joukkoon jugurtti ja mausteet.

Viimeistele pelti basilikalla ja lehtisellerin lehdillä.
Nauti fetadipin kanssa.
Tämä on taatusti uusi lemppariruoka!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 167 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä (luullista)
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. (Tarvittava aika riippuu siitä, kuinka hyvin broilerit ovat paistuneet ennen uunikypsennystä. Sidekudospitoiset broilerin paistileikkeet eivät kuivahda uunissa kovin helposti, joten aikaa voi huoletta lisätä.)
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (5)

Vierailija

Onko ohjeen maapähkinävoi sokeroimatonta versiota?

Vierailija

Maapähkinävoista ei taida edes olla makeaa versiota. Jos tarkoitat Nutellaa tai sen kopioita, niin ne eivät ole mitään maapähkinävoita. Valmistusmateriaali taitaa olla hasselpähkinät.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Juuri näin, itse maapähkinävoi ei tuo makeutta ruokaan.

Jiijii87
Seuraa 
Liittynyt26.12.2018

Eikö nuo jää raa'aksi noin lyhyellä kypsennysajalla?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi. Leikkeet ehtivät kyllä kypsyä, jos ne on ruskistanut kunnolla ensin molemmin puolin. Mutta rasvaisille ja sidekudospitoisille paistileikkeille ei käy huonosti, jos viettävät uunissa pidempäänkin. Lisään ohjeeseen tämän tiedon ja kypsennysaikaan vaihteluvälin!