Me Naiset on lisännyt 1160 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Broilerin koivet saavat makua korianterivoista ja rapsakan pinnan maissihiutaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteribroileri

Ainekset

800
g
broilerin koipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Korianterivoi
25
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
½
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
Päälle
2
dl
maissihiutaleita (cornflakes)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sulata voi kattilassa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Valele broilerinkoivet korianterivoilla.
  3. Murskaa maissihiutaleet ja pyörittele koivet murskassa. Kypsennä noin 50 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa paahdettujen perunoiden, kasvisten ja erimerkiksi srirachalla ja yrteillä maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Varmaan vielä parempia tulisi jos käyttäisi nachoja (maissisipsejä)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tarjoa broileria ranskalaisittain vihreän, fenkolilla ja varsisellerillä höystetyn cassoulet-kasvispadan ja yrttipistoutahnan kanssa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdetut broilerinkoivet ja cassoulet vert

Ainekset

Paahdetut broilerinkoivet
4
broilerin koipi-reisipalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Cassoulet vert
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
lehtisellerinvarsi
2
prk (à 400/246 g)
keitettyjä cannellinipapuja vedessä
1
dl
valkoviiniä
1
dl
kasvislientä
300
g
vuohenjuustoa (esim. Melusine)
Yrttipistou
1
valkosipulinkynsi
1
dl
basilikanlehtiä
2
lehtikaalin lehteä
2
tl
sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. 1
dl
oliiviöljyä
Lisäksi
limettilohkoja ja herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuivaa koipireidet talouspaperilla. Hiero mausteet lihaan. Laita koipireidet uunivuokaan ja valuta öljy päälle. Paahda uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 180 asteeseen ja kypsennä noin 50 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla tai cocktailtikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Broileri on kypsää 75-asteisena ja kun lihasneste on kirkasta.

  2. Tee cassoulet. Kuori ja hienonna salotit ja valkosipulit. Viipaloi fenkoli ja lehtiselleri. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan. Kuullota sipulisilppu pannussa öljyssä miedolla lämmöllä pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Lisää fenkoli ja selleri ja paista muutama minuutti. Lisää viini ja anna sen kiehahtaa. Lisää kasvisliemi ja pavut, kiehauta seos ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää vuohenjuusto reiluina paloina ja anna lämmetä.

  3. Tee pistou. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se basilikan kanssa tehosekoittimeen. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja revi lehdet tehosekoittimeen. Lisää mehu ja mausteet. Käynnistä kone ja lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes seos on melko jämäkkää.

  4. Tarjoa broileri cassouletin ja pistoun kanssa. Viimeistele halutessasi limettimehulla ja herneenversoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Ihanat kesäkasvikset kypsyvät liemessä, joka saa muikean makunsa possumakkarasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-kesäkeitto

Ainekset

400
g
vaaleaa possumakkaraa (gluteenitonta)
8
varhais- tai kesäperunaa
1
kukkakaali
2
kesäsipulia varsineen
1
rkl
voita
7
dl
kanalientä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä (tai tuoreita)
150
g
ranskankermaa
½
ruukku
tuoretta kirveliä
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pilko makkarat noin sentin paloiksi. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja hienonna sipulit.

  2. Paista makkarat voissa kattilassa kauniin ruskeiksi. Lisää perunat ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla hiljalleen noin 5–10 minuuttia, lisää sitten kukkakaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää sipulit, herneet ja ranskankerma, ja anna kiehahtaa.

  3. Hienonna kirveli keiton pinnalle. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Huomaa, että makkaroista tulee liemeen suolaa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen kanacaesarsalaatin pääosassa on grillattu broileri. Vaikka kastike on kevennetty, makua on rutkasti. Tästä annoksesta riittää kahdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilericaesarsalaatti grillissä

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
½
tl
suolaa
1
romainesalaattikerä
2
viipaletta
maalaisleipää
Kastike
2
rkl
kevytmajoneesia (15 %)
2
rkl
omenamehua
1
tl
dijoninsinappia
1
valkosipulinkynsi
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
1
rkl
parmesaanilastuja
öljyä sivelyyn

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, omenamehu ja sinappi. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta mustapippurilla.
  2. Leikkaa romaine pitkittäin puoliksi. Sivele salaatin leikkuupinnat sekä broilerin rintafileet kevyesti öljyllä. Kypsennä rintafileitä grillissä keskilämmöllä noin 5–7 minuuttia. Lisää salaatit grilliin leikkauspinta alaspäin sekä leipäviipaleet. Jatka grillaamista vielä noin 3–5 minuuttia välillä  grillattavia kääntäen, kunnes broileri on kypsää ja salaatit sekä leipäviipaleet kauniin ruskeita.
  3. Nosta salaatin puolikkaat lautasille. Mausta broileri ja kuutioi leipä. Kasaa broileriviipaleet ja leipäkuutiot salaatin päälle.
  4. Lusikoi kastike annoksille ja viimeistele annokset parmesaanilastuilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1160 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kanavartaat lennättävät makunystyrät Japaniin, kun maustat vartaat tuoreella chilillä ja inkiväärillä ja tarjoat ne limettimajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kana-yakitorivartaat

Ainekset

600
g
broilerin paistinleikkeitä
8
varrastikkua
Marinadi
2
tuoretta chiliä
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
miriniä
2
rkl
sakea
5
tl
ruokosokeria
Limettimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
limetin kuori
½
limetin mehu
pieni ripaus valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
  2. Sekoita limettimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa vartaat limettimajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)