Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 257 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Broilerin paistileikkeet saavat makunsa ja mehevyytensä fetatäytteestä, jossa on kunnolla valkosipulia ja sitruunaa. Mikä parasta, ruoka on valmista reilussa puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset paistileikkeet

Ainekset

600
g
broilerin paistileikkeitä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Täyte
50
g
voita
3
valkosipulinkynttä
100
g
fetaa
½
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia ja kasviksia

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Sulata voi huoneenlämpöiseksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Siirrä puolet valkosipulivoista sivuun.
  3. Murenna feta lopun valkosipulivoin joukkoon. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja lisää joukkoon. Raasta sitruunankuori ja hienonna lehtipersilja sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa paistileikkeet kyljestä auki. Työnnä sisään täytettä ja sulje hammastikuilla.
  5. Kuumenna jäljelle jäänyt valkosipulivoi pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin, yhteensä 15–20 minuuttia. Poista tikut.
  6. Tarjoa tsatsikin ja kasvisten kanssa.

Vinkki! Paistileikkeet voi myös hauduttaa. Tee pikakastike lisäämällä pannulle 200 g valkosipulituorejuustoa ja 2 dl kermaa. Hauduta paistamisen jälkeen vielä 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Kumma kun melkein joka ohjeessa on monta valkosipulin kynttä käytettävä. Eikö osata tehdä maistuvia ruokia, kun pitää valkosipulilla muut maut peittää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Mausteinen jugurttibroileri muhii uunissa. Suurusta lopuksi kastike tasaiseksi ja mausta tuoreella korianterilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Jugurttibroileri

Ainekset

4
maustamatonta broilerin koipireittä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2–4
valkosipulinkynttä
40
g
inkivääriä
2
rkl
öljyä
1
rkl
korianterin siemeniä
1
tl
juustokuminaa
6+2
dl
maustamatonta jugurttia
4–5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
tl
maissitärkkelystä
1
tlk (380/ 230 g)
kikherneitä
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
lime lohkoina

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Pyyhi koivet kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna valkosipulit ja kuori ja suikaloi inkivääri. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuumenna öljy isolla, uunin kestävällä pannulla tai padassa. Laita koivet kuumaan öljyyn nahkapuoli alaspäin, ruskista noin 10 minuuttia. Ota kanat pannulta sivuun.
  3. Paista valkosipulia, inkivääriä ja mausteita 1–2 minuuttia. Lisää joukkoon 6 dl jugurttia ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Laita kanankoivet takaisin pannulle paistopinta ylöspäin ja lisää vettä, kunnes koivet peittyvät. Murenna joukkoon liemikuutio. Laita pannu uuniin ja kypsennä 1 tunti. Lisää joukkoon vettä tarvittaessa.
  5. Ota pannu uunista ja nosta koivet pois kastikkeesta. Laita pannu liedelle. Sekoita pienessä kipossa 2 dl jugurttia ja maissitärkkelys suurukseksi. Sekoita se kastikkeeseen, kiehauta ja lisää joukkoon valutetut kikherneet ja koipireidet.
  6. Hienonna korianteri ja lohko limet. Lisää ne ruuan päälle tarjoillessa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tulinen piri-pirikastike antaa uunikanalle luonnetta. Perunat kypsyvät samassa astiassa tipun kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Piri-pirikana

Ainekset

1
kokonainen (luomu)broileri (n. 2 kg)
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
PIRI-PIRIKASTIKE
2
valkosipulinkynttä
2–4
chilipalkoa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
sormisuolaa
1
tl
fariinisokeria
2
rkl
punaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Tee piri-pirikastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi chilit. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipulit ja chilit ja kuullota keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää oregano ja paprika ja kääntele hetki, jotta maut irtoavat mausteista. Laita seos tehosekoittimeen, lisää suola, sokeri ja etikka. Soseuta tasaiseksi. Kaada puolet kastikkeesta pieneen tarjoilukulhoon ja siirrä sivuun
    odottamaan.
  3. Laita broileri isoon uunivuokaan ja hiero piri-pirikastike sen pintaan. Kypsennä uunissa 50 minuuttia ja valele broileria vuokaan valuneella kastikkeella noin 15 minuutin välein.
  4. Pese tai kuori perunat ja halkaise ne pitkittäin. Kun broileri on ollut uunissa 50 minuuttia, laita perunat samaan vuokaan. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna broilerin ja perunoiden paahtua noin 35 minuuttia, kunnes molemmat ovat kypsiä. Tarkista lihan kypsyys paistolämpömittarilla tai cocktailtikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta tai kun lihasta tihkuva neste on kirkasta.
  5. Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Tarjoa piri-pirikastikkeen kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 202 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin rintafileet kuorrutetaan nyt mozzarellalla ja tarjotaan kalifornialaisittain tomaatti-avokadosalaatin kanssa. Höysteeksi sopii loistavasti rapeaksi paistettu pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
tl
juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1
pallo
mozzarellaa
8
viipaletta
pekonia
SALAATTI
4
kevätsipulia
500
g
kirsikkatomaattia
4
avokadoa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta kypsien broilereiden päälle hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken.
  3. Paista pekonit. Tarjoa broilerin ja salaatin kanssa.