Me Naiset on lisännyt 950 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Jogurttikastike täydentää yrteillä maustettuja broilerin rintafileitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lempeän mausteinen feta-yrttibroileri

Ainekset

4
broilerin nahatonta rintafileetä
1
prk
(noifetakuutioita yrtti-öljymarinadissa (noin 200 g)
1
tl
oreganoa
koristeeksi tuoreita yrttejä
Kastike
1/4
kurkku
2
dl
jogurttia
1/2
rkl
sitruunamehua
1/2
rkl
hunajaa
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Nosta rintafileet uunivuokaan. Kaada fetakuutiot marinadeineen lihojen päälle, ja ripottele oregano juuston joukkoon. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin. Anna kypsyä 20 minuuttia tai kunnes fileistä irtoava neste on kirkasta.
  2. Tee kastike. Raasta kurkku, ja sekoita se mehun ja hunajan kanssa jogurttiin. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoa broileripalat riisin ja jogurttikastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teellä maustettu kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
600
g
broilerin paistileikettä
1
tl
suolaa
2
rkl
gryère-juustoa
1
ruukku
sitruunamelissaa
1
dl
maapähkinöitä
Teesiirappi
1
dl
vettä
1
ps
mustaa teetä
1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pilko kesäkurpitsat ja broileri 3–4 cm:n paloiksi. Nosta ne pellille, mausta suolalla ja valuta päälle öljyä. Paahda paloja uunissa 20 minuuttia.
  2. Keitä teesiirappi. Kiehauta vesi ja uuta teepussia siinä pakkauksen ilmoittama aika. Lisää sokeri ja keitä seosta 10 minuuttia.
  3. Raasta juusto, hienonna sitruunamelissa ja rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita teesiirappi paahtuneiden kesäkurpitsojen ja broilerin joukkoon. Ripottele päälle juusto, sitruunamelissa ja pähkinät.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-pastasalaatti

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin fileepihvejä
2
rkl
oliiviöljyä
3
tl
ras el hanout -mausteseosta
Salaattiin
300
g
isoja pastakuvioita
1
(250 g)
parsakaali
1
rs (100 g)
babypinaattia
1
ananas
Kastike
½
dl
makeaa chilikastiketta
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Pinnalle
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ps (50 g)
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna öljy ja mausteseos kannellisella paistinpannulla. Nosta fileet pannulle. Paista melko kovalla lämmöllä pari minuuttia.
  3. Käännä fileet. Alenna lieden tehoa. Kypsennä kannen alla 10 minuuttia. Älä avaa kantta, jottei höyry karkaa.
  4. Nosta pannu liedeltä ja anna broilerien kypsyä höyryssä kannen alla vielä toiset 10 minuuttia. Älä avaa kantta.
  5. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa parsakaalit reiluiksi paloiksi. Lisää ne pastan joukkoon, kun keittoaikaa on pari minuuttia jäljellä. Valuta pasta siivilässä ja huuhdo se kylmällä vedellä. Kumoa takaisin kattilaan.
  6. Sekoita chilikastike, öljy ja suola keskenään ja lisää pastan joukkoon.
  7. Kuori ja paloittele ananas. Poista puumainen sisus. Huuhdo ja kuivaa pinaatinlehdet. Lisää ananaspalat ja pinaatit pastan joukkoon ja kauho sekaisin. Kumoa seos vadille.
  8. Leikkaa broilerinfileet terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Nosta ne salaatin päälle. Ripottele päälle sormisuolaa, pippuria ja kevätsipulia.

Kommentit (2)

Murmeli

Mihin baby pinaatin voi vaihtaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, sen tilalle sopii mikä vain salaatti rennoiksi paloiksi revittynä!

Sport on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Satu Kemppainen

Tee lounas valmiiksi etukäteen. Paista kerralla iso satsi broilerinrintafileitä ja yhdistele raakojen tai kypsien kasvisten kanssa. Lisää annokseen vielä kourallinen täysjyväpastaa tai -riisiä, niin puhti ei lopu kesken päivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileria ja paahdettuja kasviksia

Ainekset

300
g (2 kpl)
kypsennettyjä broilerinrintafileitä
200
g
ruusukaalia
1/2
kesäkurpitsa
1
paprika
2
perunaa
1/2
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
Kastike
3
rkl
kreikkalaista jogurttia (Arla 6 %)
2
rkl
appelsiinimehua
1/2
tl
currya
1
tl
kuminansiemeniä
ripaus
suolaa
Lisäksi
2
dl
rucolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise ruusukaalit ja paloittele kesäkurpitsa ja paprikat. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi kuorineen. Levitä perunat ja kasvikset uunipellille. Kypsennä kuumassa uunissa 10 minuuttia.
  2. Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi ruoan kypsyessä.
  3. Kuutioi aiemmin paistettu, valkosipulilla ja currylla maustettu broileri kylmänä ja pakkaa kasvisten ja rucolan kanssa rasiaan. Pakkaa kastike omaan pikkurasiaansa ja valuta päälle juuri ennen ruokailua.

Kommentit (1)

Vanhaemäntä

Tomaattikeitto ohjeen mukaan tehtynä jäi happaman ja laihan makuiseksi. Lisäsin runsaan tl sokeria ja pyolet Koskenlaskija-juustosta, sitten tuli syötävää. Mutta ei maailman parasta.