Me Naiset on lisännyt 1027 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Jogurttikastike täydentää yrteillä maustettuja broilerin rintafileitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lempeän mausteinen feta-yrttibroileri

Ainekset

4
broilerin nahatonta rintafileetä
1
prk
(noifetakuutioita yrtti-öljymarinadissa (noin 200 g)
1
tl
oreganoa
koristeeksi tuoreita yrttejä
Kastike
1/4
kurkku
2
dl
jogurttia
1/2
rkl
sitruunamehua
1/2
rkl
hunajaa
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Nosta rintafileet uunivuokaan. Kaada fetakuutiot marinadeineen lihojen päälle, ja ripottele oregano juuston joukkoon. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin. Anna kypsyä 20 minuuttia tai kunnes fileistä irtoava neste on kirkasta.
  2. Tee kastike. Raasta kurkku, ja sekoita se mehun ja hunajan kanssa jogurttiin. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoa broileripalat riisin ja jogurttikastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1027 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paistopisteen valmis grillikana on paljon muutakin kuin laiskan lounas. Siitä valmistuvat esimerkiksi nämä helpot ja mehevät italialaiset kanapullat, jotka peitellään tomaattikastikeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset kanapullat

Ainekset

300
g
kypsää (nahatonta) grillikanaa
3
leipäviipaletta
½
dl
maitoa
1
valkosipulinkynsi
½
dl
hienonnettua basilikaa
1
dl
oliiveja
2
rkl
kapriksia
½
dl
raastettua parmesaania
1
kananmuna
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (á 400 g)
tomaattimurskaa
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista kanasta nahka ja hienonna liha.
  2. Poista leivästä reunat ja hienonna karkeaksi. Kaada päälle maito ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna basilika.
  3. Laita liotettu maito, oliivit, maito, kaprikset, valkosipuli ja parmesaani tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi. Lisää kana ja kananmuna ja jatka hetki, mutta älä tee liian tasaista massaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja pyöritä palloiksi.
  4. Nosta pullat uunivuokaan ja lorauta oliiviöljyä päälle. Kypsennä uunissa 10 minuuttia ja käännä pullat. Jatka paistamista toiset 10 minuuttia.
  5. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota valkosipulia noin 2 minuutin ajan, kunnes se on pehmeää, mutta ei ruskeaa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kastike on saostunut. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  6. Kaada kastike pullien päälle uunivuokaan. Paista vielä 15 minuuttia. Hienonna pinnalle tuoretta basilikaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1027 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cornflakes-koivissa on ihanan rapsakka pinta. Niiden salaisuus on suolaliemi, nerokkaan yksinkertainen marinadi, joka tekee koivista entistä mureammat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Cornflakes-koivet

Ainekset

kg
broilerinkoipia
Suolaliemi
1
l
vettä
2
rkl
suolaa
Maustevoi
50
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
4
tl
kuivattua inkivääriä
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
2
dl
maissihiutaleita (kuten cornflakes-muroja)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja liuota suola joukkoon. Nosta broilerinkoivet suolaliemeen ja anna marinoitua yön yli. Nosta broilerit suolavedestä ja taputtele huolella kuivaksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot, tuoreet ja kuivatut yrtit, sokeri, suola ja pippuri. Sivele koivet timjamivoilla.
  3. Murskaa päälle maissihiutaleita ja kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Tämä broilerikiusaus on todella maukas ja helppo tehdä. Voi tehdä myös laktoosittomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 - 6
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä broilerikiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
keitettyjä perunoita, koosta riippuen/helppo tehdä pientä murua
250 - 300
g
broilerin ohut fileitä
1
tl
Pan suolaa tai 0,5 tl tav. suolaa
1
tl
sitruunapippuria (sisältää suolaa)
0,5
tl
yrttimaustetta suolatonta
2 - 3
tl
carrya (suolatonta)/maun mukaan
0,5
tl
mustapippurirouhetta/ hivenen
2
dl
kuohukermaa tai 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakermaa
1
dl
maitoa
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 100 -170
g
juustoraastetta, Valion Arkijuusto käy hyvin
0,5
tl
Herbamarea (kuivattujen yrttien, vihannesten ja suolan sekoitus)
n. 2 - 4
tl
Juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun/sopivasti

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
Paista broilerin ohut fileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä/rasvassa, vaikka puolet ja puolet, niin eivät ehdi kuivua, kauniin värisiksi. Voitele vuoka. Kuori perunat ja tee niistä pientä murua vuokaan, lisää sitten paistetut broilerin ohut fileet ja suola, sekä muut mausteet ripotellen tasaisesti, paitsi Herbamare se ripotellaan päälle viimeiseksi. Sekoita kaikki hyvin ja laita sitten juustoraastetta päälle ja sen jälkeen sekoita nesteet ja 1 rkl vehnäjauhoja eri astiassa ja kaada tasaisesti päälle ja sitten rippottele päälle Herbamarea. ( Nestettä n. 3 dl. ) Paista 225 asteessa 15 min ja laita uunin lämpö 170 asteeseen, pidä niin kauan että neste lakkaa kuplimasta reunoista ja tarkista onko sopivan mehevää, ei saa olla liikaa nestettä eikä liian kuivaa. Pidä uunissa yhteensä n. 40 - 45 min, muista tarkistaa nesteen määrä.

Kommentit (0)