Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
14:48 | 30.3.2017

Lempeäntulinen mole

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen

Chili, suklaa ja mantelit maustavat tumman kastikkeen eli mole poblanon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 45 min
Keskivaikea

Lempeäntulinen mole

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
punaista chiliä
2
vihreää chiliä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
rypsi- tai maissiöljyä
1
l
kanalientä
1 1/2
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
(keltaisia) rusinoita
400
g
tomaattimurskaa
1
tl
kanelia
1/2
tl
neilikkaa
1/2
dl
tummaa muscovadosokeria
50
g
tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
Maissikana
4-5
maissikanan nahallista rintapalaa
1
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl voita
+ 1 rkl öljyä
Lisäksi
1/2
dl
paahdettuja manteleita

Vaiheet

  1. Ota kanan rintapalat huoneenlämpöön. Valmista mole. Huuhtele ja halkaise chilit, poista siemenet. Siirrä chilit kattilaan ja lisää sen verran vettä, että chilit lähes peittyvät. Keitä 5 minuuttia. Anna chilien seistä kuumassa vedessä vielä toiset 5 minuuttia. Valuta chilit talouspaperin päällä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa läpikuultavaksi. Paloittele chilit ja laita tehosekoittimeen. Lisää 1 dl haaleaa kanalientä. Soseuta chilit. Lisää chilisose sipulin joukkoon ja jatka kuullottamistavielä 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen.
  3. Paahda mantelit kuumassa kuivassa paistinpannussa: paahda niitä myös koristelua varten. Säästä osa manteleista koristelua varten ja laita loput tehosekoittimeen. Lisää rusinat ja puolet tomaattimurskasta. Soseuta karkeaksi. Lisää loppu tomaattimurska ja soseuta. Kaada manteli-tomaattisose kattilaan. Lisää mausteet, sokeri ja paloiteltu suklaa. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia, välillä sekoitellen.
  4. Lisää 7–8 dl kanalientä kattilaan ja hauduta keskilämmöllä kansi raollaan noin 1 tunti. Sekoita välillä, ettei mole tartu padan pohjaan. Keitä tarvittaessa lopuksi melko kovalla lämmöllä ja ilman kantta, jotta mole sakeutuu. Jos mole taas on liian sakeaa, lisää tilkka kanalientä. Tarkista maku.
  5. Kypsennä kanat molen hautuessa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mausta kana suolalla ja pippurilla. Hiero mausteet myös nahan alle. Ruskista kananpalat voissa ja öljyssä paistinpannussa kauniin väriseksi, kummaltakin puolelta.
  6. Siirrä kanat uunivuokaan. Kypsennä uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes lihasneste on kirkasta ja kanat kypsiä. Kääri kanat vähintään 5 minuutiksi folioon tasaantumaan. Nosta vadille ja kaada molekastike päälle. Rouhi manteleita pinnalle.

Vinkki! Molen maku syvenee entisestään, jos valmistat sen jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään. Chilien esikeittäminen lauhduttaa niiden tulisuutta ja lopputulos on pehmeän täyteläinen, ei terävän polttava.

Tilaa Glorian ruoka & viini
mole poblano ja maissikana
mole
kanaruuat
Kot kot
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini