Mainos
SAGA_3 on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
SAGA
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 annosta

Lime-ikivääribroileria

Ainekset

900
g
(3 kpl) broilerinkoipia
2
rkl
hienonnettua inkivääriä
2-3
limen
puristettu mehu
1
tl
suolaa
2
rkl
oliivi- tai avokadoöljyä
2
limeä
lohkoina tai viipaleina

Työvaiheet

Hienonna inkivääri ja purista joukkoon limenmehu.

Lisää suola ja öljy.

Laita koivet SAGA Leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kääntele joukkoon mausteseos. Anna maustua SAGA Foliolla suojattuna jääkaapissa yön yli.

Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Paista 175-200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja sisältä irtoaa haarukalla kokeiltaessa kirkasta nestettä.

Tarjoa riisin, riisipastan ja kasvisten tai raikkaan salaatin kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä. Näin ne kypsyvät meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kanaviillokki

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
ruokakermaa, rasvaa 15 %
1
kanaliemikuutio
1
tl
curryjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
viinietikkaa tai sitruunamehua
1
tl
mustaherukkahyytelöä

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

  2. Ruskista paistileikkeet öljytilkassa paistokasarissa molemmin puolin.

  3. Riivi paistileikkeitä kastikkeen joukossa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

  4. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Parhaimmilta ramen-munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1 ¼
litraa
vettä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
Lisäksi
300
g
broilerin paistileikettä tai rintafileetä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijaa
1
tl
fariinisokeria
200
g
ramen-nuudeleita tai muita nuudeleita
Tarjoiluun
2
pientä paksoita tai ¼ kiinankaalia
100
g
siitake- tai herkkusieniä
2
kevätsipulinvartta
2
retiisiä
4
dl
babypinaattia
4
ramen-munaa (kts. ohje alla)
nori-merilevää, seesaminsiemeniä, chiliöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi ne.
  2. Laita kattilaan veden, misotahnan, soijan ja mirinin kanssa. Kiehauta seos ja anna porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  3. Paista broilerit kypsiksi pannulla öljyssä. Mausta soijalla ja fariinisokerilla. Viipaloi broilerit suupaloiksi.
  4. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sienet. Hienonna kevätsipulit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele babypinaatit.
  5. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Laita hetkeksi sivuun.
  6. Nosta nuudelit, kasvikset ja broileri tarjoilukulhoihin. Kaada päälle siivilöity liemi. Puolita munat ja lisää ne kulhoihin. Tarjoa sellaisenaan tai viimeistele halutessasi merilevällä, seesaminsiemenillä ja chiliöljyllä.

Vinkki: Broilerin voi halutessaan korvata tofulla, kasslerilla tai naudanlihalla. Kasviksia voi halutessaan varioida jääkaapin sisällön mukaan. Esimerkiksi porkkana tai paprika sopivat keittoon hyvin.

Ramen-munat

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
soijaa
½
dl
miriniä
2
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä munat haluamaasi kypsyyteen. Parhaimmilta munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä.
  2. Kaada munien keitinvesi pois. Laita munat jääveteen jäähtymään muutamaksi minuutiksi.
  3. Yhdistä soija, mirin, sokeri ja pippuri rasiassa tai minigrip-pussissa. Kuori munat. Laita ne rasiaan.
  4. Nosta jääkaappiin ja anna maustua viileässä 2-4 tuntia. Sekoittele maustumisen aikana, niin munat marinoituvat tasaisesti.
  5. Halkaise maustuneet munat ja nosta ramen-keiton päälle.

Vinkki: Munat maistuvat hyviltä myös salaatissa tai osana brunssipöytää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rakenteeltaan pehmeä ja maultaa mieto broilerinmaksa on helppo tapa tutustua sisäelinten makuun. Ne kypsyvät hetkessä ja maistuvat taivaalliselta lempeän chilisessä ja pähkinäisessä kastikkeessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerinmaksanuudelit

Ainekset

1
rs (300 g)
broilerinmaksaa (pakaste, sulatettuna)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
2
tl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
maapähkinätahnaa
2
tl
gochujang-chilitahnaa
1
dl
nuudelien keitinlientä
1
rkl
riisiviinietikkaa
LISÄKSI
400
g
nuudeleita
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä noin desi keitinlientä kastikkeeseen.

  2. Sulata broilerinmaksat ja kuivaa ne talouspaperilla painellen. Paista maksoja kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä noin minuutti molemmin puolin, kunnes maksat ovat juuri ja juuri kypsiä. Mausta suolalla. Siirrä maksat syrjään pannulta.

  3. Kuori ja raasta inkivääri. Laita seesamiöljy, inkivääri, maapähkinä- ja chilitahna sekä loraus keitinlientä pannulle. Kuumenna ja sekoita samalla tasaiseksi. Lisää riisiviinietikka, nuudelit ja maksa pannulle, ja kääntele kaikki kevyesti sekaisin. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Dim sumit ovat kiinalaisia taikinanyyttejä, jotka voidaan täyttää liha- tai kalatäytteellä. Ne kypsyvät pehmeiksi höyryssä höyrytyskorissa tai kotoisammin höyrykattilassa. Mitä ohuemman saat taikinasta, sitä paremmat nyytit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanatäytteiset dim sumit

Ainekset

TÄYTE
1
grillattu broilerinkoipi
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
puntti korianteria
2
rkl
inkivääriä raastettuna
3
rkl
hoi sin -kastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
soijaa
2
tl
seesamiöljyä
TAIKINA
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
rasvatonta maitoa
LISÄKSI:
½
dl
paahdettuja seesaminsiemeniä
KASTIKE
1
punainen chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
dl
soijaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Riivi lihat koivesta, hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna kevätsipulit ja korianteri. Raasta inkivääri.

  2. Laita täytteen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.

  3. Yhdistä monitoimikoneen kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Käynnistä kone ja kaada maito nauhana joukkoon. Taikina muodostuu nopeasti, joten sekoita vain minuutti tai kaksi. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa siitä 8 samankokoista palaa. Kauli tai painele jauhojen kanssa ohuiksi noin ½ cm paksuiksi ympyröiksi.

  4. Laita taikinoiden keskelle 2–3 ruokalusikallista täytettä. Taita taikina täytteen päälle nyytiksi ja nipistä reunat tiiviisti yhteen.

  5. Laita dim sumit kaksinkertaisiin muffinssivuokiin ja vuoat höyrykattilaan tai laita nyytit bambuiseen höyrytyskoriin leivinpaperin päälle. Kypsennä kannella peitettynä 12–15 minuuttia.

  6. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Ripottele kypsien nyyttien pinnalle ennen tarjoilua.

Kommentit (1)

kaulahuivi

Tulee harmittavan kalliiksi tuo jäätelö, raaka-aineet maksavat ja sitten pitäisi ostaa vielä pakastinkin. :(