Linssien haudutusliemestä syntyy mahtava kastike kanalle.
Maalaiskananrinta
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo sitruuna. Raasta puolikkaasta kuori ja purista mehu.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
- Laita maalaiskanan rinnat reunalliseen astiaan ja hiero marinadi lihan pintaan. Anna maustua vähintään tunti.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pyyhi marinadi kananrintojen pinnasta ja paista kuumalla pannulla kaunis pintaväri. Siirrä kananrinnat uunivuokaan ja kypsennä vielä uunissa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Puy-linssit
Ainekset
Työvaiheet
- Liota linssejä runsaassa vedessä noin puoli tuntia. Liotus puhdistaa linssit ja varmistaa, että ne kypsyvät tasaisesti.
- Kuori ja hienonna sipuli, porkkana ja valkosipulit. Hienonna sellerinvarret. Leikkaa tomaatit karkeiksi kuutioiksi.
- Kuullota hienonnetut kasvikset öljyssä pehmeiksi. Lisää mukaan punaviini ja tomaattipyree. Lisää myös valutetut linssit, lihaliemi, yrtit ja laakerinlehti.
- Hauduta linssipataa miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta pata kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile linssien haudutuslientä kastikkeena kanalle.