Linssien haudutusliemestä syntyy mahtava kastike kanalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 tunti
Helppo
Maalaiskananrinta
Ainesosat
4
maalaiskanan rintaa
suolaa
mustapippuria
½
(luomu)sitruuna
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Huuhdo sitruuna. Raasta puolikkaasta kuori ja purista mehu.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
- Laita maalaiskanan rinnat reunalliseen astiaan ja hiero marinadi lihan pintaan. Anna maustua vähintään tunti.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pyyhi marinadi kananrintojen pinnasta ja paista kuumalla pannulla kaunis pintaväri. Siirrä kananrinnat uunivuokaan ja kypsennä vielä uunissa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Puy-linssit
Ainesosat
3
dl
vihreitä linssejä
1
sipuli
1
porkkana
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
2
luumutomaattia
½
dl
rypsiöljyä
2
dl
punaviiniä
2
rkl
tomaattipyreetä
6
dl
liha- tai kanalientä
2
rkl
hienonnettua tuoretta rakuunaa
2
tl
kuivattua timjamia
1
laakerinlehti
suolaa
mustapippuria
Vaiheet
- Liota linssejä runsaassa vedessä noin puoli tuntia. Liotus puhdistaa linssit ja varmistaa, että ne kypsyvät tasaisesti.
- Kuori ja hienonna sipuli, porkkana ja valkosipulit. Hienonna sellerinvarret. Leikkaa tomaatit karkeiksi kuutioiksi.
- Kuullota hienonnetut kasvikset öljyssä pehmeiksi. Lisää mukaan punaviini ja tomaattipyree. Lisää myös valutetut linssit, lihaliemi, yrtit ja laakerinlehti.
- Hauduta linssipataa miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta pata kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile linssien haudutuslientä kastikkeena kanalle.