Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
12:39 | 26.9.2016

Maalaiskananrinta

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Henri Alén, KUVA Pia Inberg

Linssien haudutusliemestä syntyy mahtava kastike kanalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 tunti
Helppo

Maalaiskananrinta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
maalaiskanan rintaa
suolaa
mustapippuria
½
(luomu)sitruuna
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Huuhdo sitruuna. Raasta puolikkaasta kuori ja purista mehu.
  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
  3. Laita maalaiskanan rinnat reunalliseen astiaan ja hiero marinadi lihan pintaan. Anna maustua vähintään tunti.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  5. Pyyhi marinadi kananrintojen pinnasta ja paista kuumalla pannulla kaunis pintaväri. Siirrä kananrinnat uunivuokaan ja kypsennä vielä uunissa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Puy-linssit

Ainesosat

3
dl
vihreitä linssejä
1
sipuli
1
porkkana
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
2
luumutomaattia
½
dl
rypsiöljyä
2
dl
punaviiniä
2
rkl
tomaattipyreetä
6
dl
liha- tai kanalientä
2
rkl
hienonnettua tuoretta rakuunaa
2
tl
kuivattua timjamia
1
laakerinlehti
suolaa
mustapippuria

Vaiheet

  1. Liota linssejä runsaassa vedessä noin puoli tuntia. Liotus puhdistaa linssit ja varmistaa, että ne kypsyvät tasaisesti.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, porkkana ja valkosipulit. Hienonna sellerinvarret. Leikkaa tomaatit karkeiksi kuutioiksi.
  3. Kuullota hienonnetut kasvikset öljyssä pehmeiksi. Lisää mukaan punaviini ja tomaattipyree. Lisää myös valutetut linssit, lihaliemi, yrtit ja laakerinlehti.
  4. Hauduta linssipataa miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta pata kevyesti suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoile linssien haudutuslientä kastikkeena kanalle.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kana
linssit
kot kot
Kot kot

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini