Chiliä, sitruunaruohoa, inkivääriä, kookosta... Kata pöytään mausteisia makuja Malesiasta! Broileria paistetaan uunissa tunti, mutta kokin odotus palkitaan.
Malesialainen kana
Ainekset
Työvaiheet
- Puolita chilit ja poista niistä kannat ja siemenet veitsellä. Kuori ja puolita sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sitruunaruohosta kanta ja valkoinen osa renkaiksi. Pese inkivääri ja leikkaa se muutamaan osaan.
- Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Kokoa sauvasekoittimen kulhoon kaikki ainekset broileria lukuun ottamatta. Soseuta.
- Vuoraa uunivuoka levinpaperilla. Kuivaa broilerit talouspaperilla ja nosta vuokaan. Kaada maustetahna päälle ja kääntele palat hyvin mausteisiin. Paista 30 minuuttia.
- Nosta uunin lämpötila 225-asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Nosta vuoka ulos uunista ja kääntele paloja. Paista vielä 15 minuuttia.
Onko kookosmaidon määrä oikein? Tuolla määrällä tulee hyvin löysä "keitto", ei yhtään tahnamainen.
Joo, koko kookosmaitomäärällä tulee melko löysä "tahna", vaikka käyttäisi vain maidon kiinteän osan.
Puolet tai alle voisi olla sopiva määrä.
Moikka,
mausteseoksesta tulee tosiaan aika löysä eli mausteseosta on todella paljon. Se kannattaa laittaa uunivuokaan kokonaisuudessaan! Paistoaika on pitkä, joten osa nesteestä haihtuu uunissa.
Minulla koipinuijat olivat uunissa 70min (30+40) mutta sisältä edelleen raakoja. Onko muilla käyttäjillä paistoaika pitänyt?