Anski on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Bulled chicken ja maalaisranskalaiset
Bulled chicken ja maalaisranskalaiset

Resepti on lainattu Henskiksen hekumalliset herkut -blogista

Pulled chicken

500 g broilerin fileepihviä

Maustekastike:

4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl valmista bbq-kastiketta
(Sweet Baby Ray´s Hickory & Brown sugar on
ainakin erittäin hyvää)
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilikastiketta
2 tl sitruunanmehua

Valmistus:

Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Siirrä pihvit uunivuokaan ja valuta päälle maustekastike. Peitä vuoka foliolla. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin ja anna pihvien kypsyä hiljalleen n. 3 tunnin ajan. Ota ylikypsät pihvit kastikkeesta ja revi kahden haarukan avulla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon. Tarjoa liha esim. tortilloiden tai hampurilaisten kanssa. Toimii myös mainiosti paahtoleivän päällä. Lisukkeena vaikkapa Isoäidin maalaisranskalaiset.
Voit lisätä leivälle hyvää majoneesia, jonka olet terästänyt mieleisellä määrällä valkosipulia. Jos majoneesi tuntuu
liian tuhdilta, lisää joukkoon esim. ranskankermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3h+ marinointi
Vaikeustaso
Helppo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuhdisti korianteria! Tämä kermainen, meheväksi haudutettu broileri on korianterinrakastajan unelma. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteri-kermakastike broilerille

Ainekset

1
pkt (550 g)
broilerin rintafileitä
2
ruukkua (noin 2 dl)
korianteria
1
valkosipulinkynsi
20
g
tuoretta inkivääriä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
limetin mehu ja kuori
4
dl
kermaa
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
tl
suolaa)
1
kanaliemikuutio

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limetin mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.
  3. Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausta broileripullat japanilaisittain kevätsipulilla, soijakastikkeella ja mirinillä. Ohjeella tulee reilu annos, josta riittää isollekin porukalle. Lihapullat kypsyvät kätevästi uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset broileripullat eli tsukune

Ainekset

Lihapullat
800
g
broilerinjauhelihaa
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
miriniä
1
rkl
seesamiöljyä
½
tl
valkopippuria myllystä
1
iso kananmuna
1
dl
panko- tai korppujauhetta
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä
2
rkl
fariinisokeria
Lisäksi
(öljyä paistamiseen)
kevätsipulia ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota halutessasi valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Sekoita sipuli, valkosipuli, inkivääri ja mausteet jauhelihaan. Lisää kananmuna ja panko- tai korppujauhe ja sekoita tasaiseksi.
  2. Pyöritä taikina kostutetuin käsin lihapulliksi ja paista niitä öljyssä pannussa tai 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä soijan, mirinin ja sokerin kanssa.
  4. Yhdistä lämpimät pullat ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Teriyakimarinadi tekee grillibroilerista herkullista. Tarjoa se lämpimänä kesäkaalista valmistetulla salaattipedillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

4
broilerinfileetä
3
rkl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
siirappia
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
Kaalisalaattipeti
½
kesäkaalia
1
ruukku
korianteria
100
g
vuonankaalia
2
limettiä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyakikastike, siirappi, seesamiöljy ja soijakastike isossa kulhossa. Taputtele broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi ja pyöräytä ne marinadin joukkoon. Anna broilerin marinoitua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pari tuntia. (Jos marinoit broilerin jääkaapissa, nosta se takaisin huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.)

  2. Valmista kaalisalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Riivi yrttiruukusta lehdet. Purista limeistä mehu kulhon pohjalle. Mittaa öljy ja suola mehun joukkoon. Sekoita kaalisuikaleet, vuonankaali ja korianteri joukkoon.

  3. Kuumenna grilli. Grillaa broilerinfileet parilalla tai ritilällä niin, että ne saavat kauniit grillausraidat. Sivele kerros marinadia kypsennyksen aluksi broilerinfileiden pintaan. Heitä loppu marinadi pois ja anna broilerin kypsyä läpikypsäksi grillissä epäsuoralla lämmöllä. Voit varmistaa broilerin kypsyyden halkaisemalla yhden fileen paksuimmasta kohdastaan.

  4. Jaa salaattipohja neljälle lautaselle. Viipaloi broilerinfileet ja nosta ne salaattipedille. Viimeistele seesaminsiemenillä.