Anski on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
Bulled chicken ja maalaisranskalaiset
Bulled chicken ja maalaisranskalaiset

Resepti on lainattu Henskiksen hekumalliset herkut -blogista

Pulled chicken

500 g broilerin fileepihviä

Maustekastike:

4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl valmista bbq-kastiketta
(Sweet Baby Ray´s Hickory & Brown sugar on
ainakin erittäin hyvää)
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilikastiketta
2 tl sitruunanmehua

Valmistus:

Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Siirrä pihvit uunivuokaan ja valuta päälle maustekastike. Peitä vuoka foliolla. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin ja anna pihvien kypsyä hiljalleen n. 3 tunnin ajan. Ota ylikypsät pihvit kastikkeesta ja revi kahden haarukan avulla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon. Tarjoa liha esim. tortilloiden tai hampurilaisten kanssa. Toimii myös mainiosti paahtoleivän päällä. Lisukkeena vaikkapa Isoäidin maalaisranskalaiset.
Voit lisätä leivälle hyvää majoneesia, jonka olet terästänyt mieleisellä määrällä valkosipulia. Jos majoneesi tuntuu
liian tuhdilta, lisää joukkoon esim. ranskankermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3h+ marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (3)

Topsheffi

Tulee tosi hyvää. Pari kertaa tehty tämän ohjeen perusteella. Sen verran muokattu, että fariinisokerin määrä tiputettu ihan minimiin. Laitettu ehkä n. 1rkl/2rkl kanan määrästä riippuen. Myöskin chilikastike korvattu perus chilijauheella tai tuoreella chilillä. 3h jälkeen kana ihanan kosteaa ja mureaa, mutta nyhtäytyy kyllä jo parin tunninkin jälkeen aivan hyvin (tuli kerran hoppu päästä syömään)

Vierailija

Muistakaa laittaa suolaa!

Kotikåkki

Äärimmäisen hyvä resepti.
Repimisen jälkeen vielä "vartiksi" uuniin 225, jotta saa vähän väriä. On kyllä hyvää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Granaattiomena on oleellinen osa Lähi-idän makumaailmaa. Harissan kanssa se maustaa helpon arkikanaruuan, jonka valmistuksessa kuluu alle puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenakana

Ainekset

450
g
kanan paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
1
punasipuli
½
kanaliemikuutio
2
rkl
harissaa
dl
granaattiomenatäysmehua
LISÄKSI
bulguria (tai muita ateriajyviä)
PÄÄLLE
1
granaattiomenan siemenet
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Paista paistileikkeitä öljyssä molemmin puolin noin 5 minuutin ajan. Kuori ja viipaloi punasipuli ja lisää kanan joukkoon. Jatka paistamista toiset 5 minuuttia.

  2. Murenna joukkoon kanaliemikuutio, lisää myös harissa ja mehu. Keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.

  3. Tarjoa bulgurin, granaattiomenan siementen ja tuoreen mintun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Quesadillat ovat mitä mainioin ruoka, kun kaapissa on vähän juustoa, sekalaisia kasviksia ja pala kalaa tai lihaa. Herkuiksi paahtuneet tortillakolmiot tekevät tähdepäivästä juhlan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriquesadillat

Ainekset

1
pkt (8 kpl)
tortilloja
TÄYTE
1
grillattu broilerin koipireisi
150
g
juustoraastetta (esim. cheddar)
1
ruukku lehtikaalia
1
ruukku korianteria
2
jalapenoa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
LISÄKSI
1
tlk (200 g)
ranskankermaa
½
tlk (à 155 g)
tomatillosalsaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Revi koipireisi pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää juustoraaste.

  2. Hienonna lehtikaali ja korianteri. Viipaloi jalapenot. Sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään.

  3. Laita neljä tortillaa työalustalle. Jaa täyte tortilloille.

  4. Kuumenna kaksi paistinpannua ja laita kummallekin tortilla täytteineen. Laita kanneksi toinen tortilla ja paina lastalla yhteen.

  5. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia, käännä tortilla ympäri ja ruskista myös toinen puoli. Paista loput quesadillat samoin.

  6. Paloittele quesadillat ennen tarjoamista. Tarjoa tomatillo-ranskankerman kanssa.

Vinkki Lehtikaaliruukun voi korvata 3–4 lehtikaalin lehdellä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 159 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Kun broileri on palasina kokonaisten fileiden sijaan, pääsee marinadi maustamaan lihan kauttaaltaan. Makeahko satsumamarinadi sopii miedolle broilerille.

Mandariinit, satsumat ja klementiinit sopivat sellaisenaan syömisen ja jälkiruokien lisäksi myös erityisesti broileriruokien maustajiksi.

Makeahko, chilihiutaleista makua saava satsumakana vaatii pitkän marinoitumisajan, mutta kypsyy minuuteissa. Marinoitava liha kannattaa pilkkoa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + marinointi yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Satsumakana

Ainekset

MARINADI
2
satsuman mehut
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
valkosipulinkynttä murskattuna
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
400
g
maustamattomia broilerin suikaleita
TARJOILUUN
riisiä ja (thai)basilikan lehtiä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerinsuikaleet marinadiin yön yli.

  2. Kaada suikaleet seuraavana päivänä marinadin kanssa kuumalle pannulle. Paista kovalla lämmöllä rapeaksi asti.

  3. Tarjoa riisin ja (thai)basilikan lehtien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Mitra Matouf ja Marja Samuli KUVA Marja Samuli

Lintukeitto onnistuu broilerista, mutta myös esimerkiksi fasaanista. Keitto saa reilusti makua, kun liha keitetään kypsäksi ja lientä lisätään pataan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Persialainen lintukeitto

Ainekset

1
kokonainen fasaani tai 1⁄2 broileri (luineen)
2
keskikokoista hopeasipulia
2
rkl
suolaa
vettä
LISÄKSI
2
hopeasipulia
4
keskikokoista porkkanaa
2
keskikokoista perunaa
2–3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
kurkumaa
1
rkl
mantelijauhetta tai vehnäjauhoja
1
rkl
merisuolaa
1
dl
ohrahelmiä
(1
dl
ohutta spagettia)
noin 1
l
vettä kiehautettuna
1
ison sitruunan mehu
noin ½
tl
mustapippuria rouhittuna
lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa kaksi sipulia isoiksi lohkoiksi. Laita fasaani (tai broileri), sipulilohkot ja suola pataan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 30 minuuttia, kunnes liha irtoaa helposti luista ja vesi on osittain haihtunut.

  2. Kuori ja hienonna loput sipulit. Kuori porkkanat ja perunat. Kuutioi ne pieniksi.

  3. Siivilöi keitinliemi ja ota siitä 1½–2 dl talteen. (Heitä keitetyt sipulilohkot pois.) Irrota liha luista ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

  4. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattipyree, kurkuma ja mantelijauhe tai vehnäjauhot. Kaada joukkoon talteen otettu liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää suola, kuutioidut lihat, porkkanat, perunat, ohra ja halutessasi spagetti sekä noin 1 l kiehuvan kuumaa vettä.

  5. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

  6. Purista joukkoon sitruunaa ja rouhi mustapippuria. Hienonna päälle lehtipersiljaa.

Kommentit (0)